gromadkaa Napisano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Od kilku tygodni zastanawiam się jaki rower kupić. Do tej pory jeździłem na DC Pitbull 14" z dwu półkowym Drop Off'em 170mm. Niestety kontuzja (nieudany zjazd z Kazury w Wawie) zakończyła moją przygodę z konkurencjami grawitacyjnymi. Szukam więc czegoś nowego. Na początku myślałem o rowerze do XC ale ostatnio coraz bardziej skłaniam się ku enduro. Przegłądałem oferty różnych sklepów stcjonarnych i internetowych i niestety nie stać mnie na dobry sprzęt (w sensie cały rower). Zacząłem więc szukać ramy. Planuję na nią wydać poniżej 2000 PLN to jest max co mogę wydać ale wszystkie tańsze rozsądne oferty tym bardziej mnie ucieszą. Pod uwagę biorę tylko nowe ramy. Ostatnie pozycje, które przykuły moją uwagę to Sintesi Movida lub Rumba oraz Poison Curare lub Furan. Kilka pytań odnośnie tych pozycji: 1. Czy amortyzator 170mm skoku w ogóle wchodzi w grę w tych ramach? 2. Czy Sintesi Rumba nadaje się do enduro? 3. Jaki rozmiar przy 182cm, 83kg, 84cm w kroku? Ja myślę że 19". 4. Macie może jeszcze jakieś propozycje ram w tym przedziale cenowym? 5. Czy ktoś w Warszawie w okolicach mokotowa jeździ może na którejś z wymienionych ram i może poświęcić mi chwilę żebym się do niej przymierzył? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.