mati199 Napisano 11 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Brake: (Rear) (Hamulec Tylny): Shimano SLX + SM-RT51M 370g + 172g Czy aby na pewno ten hamulce waży 370 gram ? Coś nie chcę mi się wierzyć. A tak w ogóle to jak oceniasz pracę tego hamulca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 11 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Wzrok jeszcze mam dobry więc widzę co pokazuje waga. Można jeszcze skrócić przewód (jest "trochę" za długi) ale na zejście poniżej 350g bym nie liczył. Waga oczywiście podana jest z adapterem. Praca hamulca jest ok, dobra modulacja i siła przy tarczy 180mm wystarczająca na zatrzymanie mnie w górach. Po dłuższym zjeździe czuć że klamka puchnie, ale jak mnie to w niczym nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 11 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Waga z adapterem + 4 śruby ? Jakie masz w nim klocki ? Oryginalne żywiczne czy jakieś inne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 11 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Moje slx waza 340g i 360g, przewody dostosowane do ramy 19" HT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 11 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Oczywiście ważone razem z śrubami, Waga jest z oryginalnymi żywicznymi klockami, obecnie używam półmetalicznych Accentów i jestem z nich bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 11 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ja także posiadam SLX, ale nie posiadam wagi elektronicznej i nie znam wagi. Natomiast na wagarowerowa.pl SLXy z niedociętymi przewodami bez adapterów i bez śrub ( dwie śruby jedynie w klamkach ) ważą odpowiednio 298 gram i 313 gram . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Znalazłem wczoraj trochę czasu na zrobienie aktualnego zdjęcia mongoła. http://www.pinkbike.com/photo/4296850/ W najbliższym czasie obręcz z przodu zostanie zmieniona na Equalizera 27. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Fajna ta twoja mangusta, taka jakas znajoma Czy ten bomberek ma system eta? Bez tego chyba nie dalo by sie podjezdzac. Tak sie zastanawialem nad tym co pisales ze zawiecha nie radzi sobie z malymi nierownosciami. Miales mozliwosc wsadzic do ramki jakis damper bez platformy? Mysle ze w tym wlasnie moze byc problem. Ja mam zwykle RS ario i wydaje mi sie ze pracuje calkiem przyzwoicie choc o jezdzie na stojaco mozna zapomniec. Idealem bylby damper z mozliwoscia regulacji i wylaczenia platformy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.