slaweksie Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 Witam, za parę dni jadę w góry na rower, w lasach mokro i błoto więc opona z dużym klockiem musi być. Proszę o pomoc, opon jest tyle że ... a ja się kompletnie nie znam.
tobo Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 a ile ma miec szerokości? z duzoklockowych są np tioga factory dh czy schwalbe space.
tobo Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 tioga factory xc 1,95 jest duza jak na swoj rozmiar
adamn Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 Polecam opony Maxxis Advantage 2.1. Testowałem ją na maratonie w Zawoi, gdzie na brak błota nie można było narzekać i dawała radę. Na asfalcie mają dobre trzymanie na zakrętach i cicho się toczą. Cena przyzwoita, w sklepach i na aukcjach internetowych wynosi około 55zł.
Mod Team bogus Napisano 14 Sierpnia 2008 Mod Team Napisano 14 Sierpnia 2008 Na błoto mogę od siebie polecić opony Specialized The Captain. Byłem zaskoczony jak wdrapywały się pod górę z błotem bez uślizgów.
GZA20 Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 Ja jezdzę na tiogach i naprawdę polecam. Aczkolwiek mam na przedzie założoną tioge extreme xc 2.10 a na tyle tioge factory xc 1.95.
walker92 Napisano 15 Sierpnia 2008 Napisano 15 Sierpnia 2008 Kenda Knarly - Największy bieżnik wśród opon Kenda Ponoć dobre na błoto i warunki zimowe. Grubość 2.1
Gromosmok Napisano 15 Sierpnia 2008 Napisano 15 Sierpnia 2008 MAXXIS MEDUSA Rozmiar: 26" x 1.55 ETRTO: 40-559 TPI / stopka: 60/KEVLAR Waga: 440 g. Materiał: 70a Królowa błotnistych dróg i ścieżek. Specjalnie zaprojektowany bieżnik na tereny błotniste i podmokłe. Wąskie i ostre klocki wcinają się w błoto, dzięki czemu rower zachowuje kierunek trakcji oraz możliwe jest płynne przyspieszanie i hamowanie. Pochylone klocki po bokach opony zapewniają pewne pokonywanie zakrętów. Duże odległości pomiędzy klockami zapobiegają „zapychaniu” opony błotem. Polecana również na nawierzchnie szutrowe i ziemne dla lekkich osób. PRZEZNACZENIE: Cross Country ZALETY: Opona dwukierunkowa przód / tył. Doskonała praca na błotnistych nawierzchniach. Łatwe oczyszczanie się z błota http://www.rowerymerida.com.pl/czesci_firm...r=67&id=147 ALLEGRO http://www.allegro.pl/search.php?string=ME...1&country=1
1415chris Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 Ja ostatnio (3 miechy temu) wrzucilem panaracer firexcpro 2.1 tubless i oniemialem ze zdumienia.....teraz wiem co to znaczy miec dobra przyczepnosc w szczegolnie mokrych warunkach. Rewelacja. Wczesniej jezdzilem na specach fast track tube. Bez porownania. Extremalne podjazdy ktorych nie moglem lyknac nawet w dobrych warunkach teraz przejezdzam jak po plaskim asfalcie (ale pluca dalej mi chca z klaty wyskoczyc)
koncertownik Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 Tak, tak! Panaracer FireXC Pro to jest to...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.