dobry Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 witam zastanawiam sie nad zakupem całego napedu i teraz juz jestem w kropce. co kupic lx, slx czy moze warto dołozyc i kupic xt. chodzi o wymiane korby, łancucha i kasety. co proponujecie zeby to fajnie chodziło. wszystko zależy od tego jak ostro jeździsz. jeżeli nie ścigasz się na zawodach w celu osiągnięcia wysokich miejsc, to najprawdopodobniej wystarczy Ci slx. ale jeżeli masz kasę, ładując się w xt też nie będziesz rozczarowany :-) Tak całkiem od siebie muszę dodać, że bardzo podobają mi się nowe korby slx i pewnie sobie kupię jak zajeżdżę to co teraz mam :-) (czyli niedługo) jeżeli chodzi o slx vs lx, to moim zdaniem, mówię to bez żadnych podstaw doświadczalnych, lepszy będzie slx, ze względu na to, że jest nowszy technologicznie - myślę, że można zaufać shimano, że kolejną grupę sprzętu wykonało po prostu dobrze ... takie moje zdanie. jak jest naprawdę wyjdzie z czasem xsynioo: faktycznie, korba xt jest 100g lżejsza od slx, ale kosztuje jakieś 200 zł więcej niż slx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 xsynioo: faktycznie, korba xt jest 100g lżejsza od slx, ale kosztuje jakieś 200 zł więcej niż slx Różnica to tylko lub aż 100zł: http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...skid=1&l=pl , http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...skid=1&l=pl . Niestety SLX ładniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Koledzy - mój temat z przerzutkami i korbami się zamknął, ale widze że są inni "chętni" na SLXa tak więc kontynuujcie, nie zawracając sobie moim dylematem głowy POZDRAWIAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksu Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 No i według tych linków różnica w wadze tylko 21g Ja bym zdecydowanie brał SLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsynioo Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Wygląd to już kwestia gustów Mi się obie korby podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 mi osobiscie bardziej przypada do gustu korba slx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 innymi slowy: cyferka "9" w przypadku reszty komponentow oznacza przynaleznosc do grupy 9sp, a nie niekompatybilnosc z innymi rzedowosciami. zreszta producent podaje ta informacje na swojej stronie. Czyli jeżeli obecnie mam kasete, łańcuch i manetki na 8 przełożeń to mogę kupić przerzutkę przeznaczoną na 9 biegów? A jak z manetkami? Będzie to wszystko współpracowało czy należy wymienić również pozostałe części napędu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjTomszan Napisano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Heh to ja się podpne pod temat: Mam SLX na tył i jestem bardzo zadowolony. Ma tylko jeden mankament - dość głośno pracują rolki wózka. Taka jest jego uroda czy to może jakaś wada konstrukcyjna w moim egzemplarzu?? Nie przeszkadza mi to ale jak sprzęt nowy na gwarancji.... Prosze powiedzcie jak to jest u was, ci którzy macie też SLX'y Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellldef Napisano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Przerzutkę tylną warto kupić SLX, lżejsza, technologia Shadow, nie będzie obijać o ramę. Jak tylna SLX to i przednia SLX. Wiatm potwierdzam mialem tylna DORKE, potem przez chwilke LX (oba modele stukaly jak jasny gwint o rame) - teraz SLX-a uzytkuje i jestem baardzo zadowolony pozdrower Heh to ja się podpne pod temat:Mam SLX na tył i jestem bardzo zadowolony. Ma tylko jeden mankament - dość głośno pracują rolki wózka. Taka jest jego uroda czy to może jakaś wada konstrukcyjna w moim egzemplarzu?? Nie przeszkadza mi to ale jak sprzęt nowy na gwarancji.... Prosze powiedzcie jak to jest u was, ci którzy macie też SLX'y :D Pozdrawiam Mhh ciekawe ciekawe albo nie zwrocilem na to jakos uwagi albo ten problem u mnie nie dotyczy pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makabra Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 przylaczam sie do tematu... po przejechaniu jakichs 350km tez czuje ze cos tylna przerzutka slx zaczela jednostajnie glosniej pracowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Chyba wszystkie Shadowy pracują nieco głośniej niż tradycyjne. Moja XT Shadow też jest trochę głośniejsza od starej wysłużonej Deorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjTomszan Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Hej witam ponownie po nieobecności. Byłem w hiszpanii w Vigo i powiem wam, że co jak co ale POLSKA NA ZAWSZE. Ładny kraj ciepły i w ogóle przyjemny ale jeden mankament nie do wybaczenia - jak przejechałem po tych górach i dolinach 5 km myślałem że odpadna mi nogi - dla rowerzystów riviera to to nie jest =D. Ale nie o tym miałem psiać .... tylko o SHADOW - wszystko jasne---> shadow chodzi troszke głosniej, a głośniejsze działanie rolek wózka jest normą i nie ma co sie martwić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.