Dawidos Napisano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Witam serdecznie po raz pierwszy na tym forum wink.gif (sorki za poprzednio źle zatytułowany temat) Na przyszły sezon przydałby się nowy rower, obecnie nie zdradzę na czym jeżdżę, bo mnie zjedziecie czy cuś mellow.gif Zacznę od tego, że pomimo iż nie mam problemu z jakimi kolwiek naprawami, czy złożeniem roweru od podstaw, kompletnie nie znam się na markach, co dobre co złe sad.gif Jedyne wiem, że należy unikać rowerów z supermarketów, ale o tym przekonałem się już na własnej skórze (choć większość z was według mnie wiele rzeczy wyolbrzymia wink.gif ). Głównie jeżdżę po polnych/leśnych wertepach i ścieżkach. Bardzo lubie poskakać na hopkach, zjeżdżać ze stromych wzniesień itd. Niestety obecny rower zbytnio na to nie pozwala. Nie mam pojęcia ile uda mi się uzbierać kaski na przyszłą wiosnę (jeszcze się uczę) więć konkretnego limitu na razie nie mam, ale na pewno nei będą to super kokosy. Posiedziałem trochę na allegro, pobuszowałem po nacie i zaciekawił mnie ten oto rower ---> http://www.allegro.pl/item414526094_rower_...lka_gratis.html jedyne co mi w nim nie pasi to tarczówka z przodu, tak to mi się bardzo podoba, a także cena myślę, że dość przystępna choć to już górna granica. Będę chciał także zakupić kask, najlepiej typu "full face". Tyle razy zaryłem czachą, że aż wstyd się przyznawać do jazdy bez kasku, dwa razy hamowałem zębami po asfalcie, a jak to się mówi do 3 razy sztuka... Myślałem nad czymś takim ---> http://www.allegro.pl/item408393786_nowy_k...lory_roz_l.html Na jakie firmy warto zwrócić uwagę ? Czym kierować się przy doborze roweru ? Wszelakie wypowiedzi będą mile widziane. Pozdrawiam Dawidos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilu Napisano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 To na jakie firmy należy zwrócić uwagę zależy od budżetu jakim dysponujesz. Wiadomo, że jak ktoś ma "kokosy" to może zacząć od specialized'a ale to nie ma zbyt wielkiego sensu. Co do Twoich pytań to myślę że odpowiedź byłaby zbyt obszerna. Lepszym pomysłem (to broń boże nie ma być reklama!) byłoby zakupienie sobie np katalogu BikeBoard'a na 2008 rok. Nie dość że masz tam cały przegląd rowerów, to jeszcze sporo jest powiedziane o tym jak dobrać rower, co znaczy jaki element i na co warto zwrócić uwagę. Pamiętaj że marka to tylko rama, dużo natomiast znaczy także osprzęt. Co do marek to jedyne co mogę to myślę że przy takim budżecie możesz odpuścić sobie takie marki jak Kona, Specialized, Transition, Cannondale itp. Za dużo na początek. Może coś Kross'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellldef Napisano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Zgodzę sie w przedmowcą w 100%... Sam co roku kupuję katalog rowerowy - obszerna baza części i rowerów. A co do sprzętu to szukaj już z kasetą na 9 p. Jeszcze trochę a pod 8 będzie coraz trudniej cokolwiek kupić jak będziesz rozbudowywać swojego "rumaka" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidos Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 W sumie to dobry pomysł, z tym katalogiem, kiedyś przeglądalem go w sklepie i pamiętam, że szło znaleźć rower prawie na każda kieszeń. Moglibyście mi powiedzieć co sądzicie o rowerze który podałęm w pierwszym poście ? Znalazłem także coś takiego z krossa - http://www.allegro.pl/item414373869_rower_...tis_krakow.html miłość od pierwszego wejrzenia Rama 17' w rowerze dualowym będzie dobra dla osoby o wzroście ~178cm ? Z tego co widzę to głównie są 15 i 17... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.