rufin Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 http://www.unibike.pl/zoneone.html - zakupiłem ten rower, mam zamiar wykorzystać go do Dirt Jumpingu, jestem początkujący. Budżet miałem trochę ograniczony do 2000zł. Mianowicie, co moglibyście szczerze powiedzieć o tym rowerze, czy nadaje się do Dirt Jumpingu, bo już sam nie wiem, zaczynam się zniechęcać :/ co w późniejszym czasie wymieniać, co można powiedzieć o ramie? Czy można w razie czego zrobić z niego single speeda? Z góry dzięki za wasze opinie.
DAMIAN24 Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 rowerek na pewno nadaje się do Dirt Jumpingu, w późniejszym czasie jednak wymienił bym w nim amora(ten sam skok, ale jakaś lepsza firma) i osprzęt o jakąś 1-2 klasy wyżej
rufin Napisano 8 Sierpnia 2008 Autor Napisano 8 Sierpnia 2008 a co z ramą? Ktoś może miał styczność z tym rowerem i może powiedzieć o nim coś więcej? Jakieś doświadczenia?
Gilu Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 Poza amorem który jest do wymiany to zdecydowanie się nadaje ogromny plus za hamulce, jak na taką cenę roweru to fiu fiu...
rufin Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Napisano 9 Sierpnia 2008 w jaki amortyzator do tego roweru najlepiej zainwestować?
Gilu Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 mógłbyś pomyśleć nad którymś tanim marzocchiego. Dirt Jumper 3 może, jeśli zmieści się w kosztach?
susi33 Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 Mój kumpel jezdzil na tej ramcje tylko ze mial z przodu DJ2. Ramka niczego sobie mozna na niej spokojnie szalec.
rufin Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Napisano 9 Sierpnia 2008 ok, dzięki za odpowiedzi mam zamiar w sumie zamontować albo 2 albo 3, zależy jak we wrześniu będzie z hajsem mam jeszcze pytanie, czy przerzutki przy Dirt Jumpingu będą przeszkadzać? Mam trochę drogi do miejscówki i wolałbym je dla własnego komfortu jednak mieć.
Gilu Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 mógłbyś pomyśleć o singlu z przodu z normalną kasetą i przerzutką z tyłu + jakiś napinacz i nie powinno być problemów.
rufin Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Napisano 10 Sierpnia 2008 aaa właśnie, napinaaacz! dzięki wszystkim za pomoc
cogi Napisano 19 Sierpnia 2009 Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam, chcialem sie przy okazji przywitac ^^. Mam zamiar kupic ten rower http://allegro.pl/it...mocja_w_wa.html i chcialem sie was zapytac czy nada sie on dla mnie, czyli osobe ktora ma zamiar zaczac jezdzic w dircie tzn. hopki itp. (niewiem jak sie to konkretnie nazywa) Z racji tego ze jestem poczatkujacy nie szukam roweru za kilka tys. zlotych ;p. Chce sie dowiedziec czy ten rower spelni wymagania "poczatkujacego rowerzysty". Prosze o wypowiedz na temat czesci , ich wytrzymalosci itp. ;] Chce zeby ten rower spelnial sie rowniez jako rower do jazdy po asfalcie i takie tam dlatego nie piszcie np: wywal przerzutki ;p
katorihanzo Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Najpierw popraw link , bo ten nie działa ...
cogi Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Najpierw popraw link , bo ten nie działa ... http://allegro.pl/item705259342_unibike_underground_i_wysylka_free_promocja_w_wa.html prosze bardzo , niewiem czemu tamten ucielo ;x
afly Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Taki rower do jazdy po asfalcie... zapomnij, nie ma rowerów uniwersalnych, każdy sie sprawdzi w czymś innym i każdy będzie się zachowywał w innym wypadku zupełnie niekomfortowo, to nie znaczy że na asfalcie nim nie pojeździsz ale troszkę dłuższa droga będzie bardzo męcząca, dlatego zdecyduj sam czego dokładnie potrzebujesz.
katorihanzo Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Do dirtu rowerek na początek będzie dobry , dobre hamulce ma
kazijk Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 no rowerek całkiem całkiem nawet niezły osprzęt ale moim zdaniem http://www.bikekatalog.pl/2008/ppg_fotki/foto_big/8_27336_05_01_08.jpg ten rowerek bedzie lepsszy (lepszy osprzet i geometria ramy do dirtu) a i ja mam pytanie czy do freeride rower author a-gang 7mm z marzcchi 888 bedzie dobry ? prosze o szyba odpowiedz
Mod Team bogus Napisano 20 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2009 O matulu, a kto do A-ganga wsadził 888? Toż to się rozleci. A-gang to rama do dirtu a nie FR.
kazijk Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 moj qmpel ma taki rowerek fakt troche tak dziwacznie wyglada ale fajnie sie jezdzi : P
Mod Team bogus Napisano 20 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2009 Ciekawe jak długo mu główka ramy wytrzyma. Jazda na takim rowerze to narażanie życia. Amortyzator o takim skoku nie ma prawa znaleźć się w takiej ramie.
kazijk Napisano 21 Sierpnia 2009 Napisano 21 Sierpnia 2009 mam juz rowerek : P jutro z traski wam wysle rower author a-gang 7mm i 66 rcv 2009 mialem kupowac 888 ale po tym co napisales to zrezygnowałem : P
Lubis97 Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 Swietny rower dla poczatkujacych (tyle rzeczy sie na nim nauczylem...)ale wymienilbym amora na cos mocniejszego bo ja skokalem z dropu...1m to myzslalem ze golenie mi pojdą...a jeszcze gripy(straszne odciski...)jakies delikatniejsze :)wklad suportu wymien i git
wojtek164 Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Rower Unibike Underground Zone One mam od zdaje się 2006r, kupiłem go będąc początkującym w temacie kolarstwa grawitacyjnego z myślą bardziej o street mniej o dirt. Na początku było owszem fajnie, jaranie się nowym sprzętem, jednak szybko odkryłem że w moim mieście brakuje miejscówek na street tym bardziej na dirt i z czasem odejmowałem części tak żeby był "chudy" i nadający się na miasto, wyrzuciłem przerzutki, potem ze względu na to że rama ma haki pionowe, dałem napinacz zamiast konika i tak śmigałem po mieście. Osprzęt fabryczny był trochę gorszy niż teraz do niego dają, miał Avidy BB5, Suntour XCR. Co do hamulców nie mam zastrzeżeń, podobno to jedne z najlepszych tarczówek mechanicznych, Jeśli chodzi o XCR-a to pękł jakiś rok, dwa lata temu, więc wymieniłem go na sztywniaka - NS Fundamental, wiem, wiem przy ramie Alu to zabójcze połączenie dla ramy, ale od tamtego czasu nie jeżdżę już tak agresywnie i póki co znosi moje katorgi. W między czasie pozbyłem się obu hamulców, z przodu - z musu bo Fundal nie ma pivotów, a z tyłu - z musu bo zacisk odleciał razem ze śrubami, mocowanie hamulca do ramy nie wytrzymało. Więc jest B.less. Taka moja historia jeśli chodzi o ten rower, co chce powiedzieć? Rama jest świetna jak dla początkującego w dircie, wytrzymała, dosyć sztywna, amor do wymiany najlepiej od razu, mam jeszcze zastrzeżenie do obręczy Vuelta (Rodi) Excalibur DH, może to wynikało z mojego stylu jazdy, ale strasznie się gną, po oznaczeniu DH spodziewałem się wiele więcej. Jeśli chodzi o korby RPM - te spełniły swoje zadanie, mimo że rockring, w tym modelu alu, giął się niemiłosiernie. Suport FSA też wydaje się znosić obciążenia, mimo przebłysków strzelania i chrupania. Kończy się niestety i stety moja przygoda z tym sprzętem, przesiadam się na XC z braku miejscówek. Zapraszam do zadawania mi pytań, osób wahających się co do ramy i nie tylko.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.