Skocz do zawartości

[Sklep] www.wiggle.co.uk

wawry

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Uuuuuu faktycznie...

Cena dla UK za tylnego Hope Pro II 123.32GBP, cena dla PL 130.83GBP. No nie za pieknie <_<

Co zasie tyczy "price matching" jestem swiadom ze niektore sklepy tak sie anonsuja. Ale nie wiedzialem ze w Wiggle moznabylo to zrobic rowniez, jako ze oficjalnie takie info nie figuruje...

A co do cen to obejzalem jeszcze kilka inych czesci, i sprawdzilem sobie inne kraje wysylki. I tu szok!!! Najnizsze ceny maja czesci wysylane do USA. Cala Europa zasie jest drozsza niz UK. Czyzby wynikalo to z ro\znic kursowych miedzy GBP/USD/EUR?

Jednakoz niepieknie... CRC tak nie robi... Az chyba pozwole sobie podrazyc temat...

OSTRO!

I.

No, to faktycznie - przewałka. Sprawdziłam na przykładzie siodła Charge Ladle, które kupowałam u nich pod koniec grudnia - cena rzeczywiście zmienia się, co prawda w tym wypadku o "jedyne" półtora funta, ale jednak... W grudniu na pewno tak nie było. Przestawiałam sobie kilkakrotnie kraje docelowe z UK na Polskę i z powrotem właśnie m. in. celem obadania, czy nie ma jakiejś marży na nasz kraj - cena pozostawała bez zmian, czyli 24 funty z kawałkiem.

Ergo: całe szczęście, że się zdecydowałam na ten zakup 2 miesiące temu - teraz już by mi się nie opłacało, zwłaszcza w obliczu obecnego kursu funta <_<

Ivan, nie jestem ja ekonom, ale... co moze miec do tego roznica kursowa, skoro jesli ja chialbym im za piasty zaplacic paypalem to przeciez na ich konto wplywa suma w funtach - tyle ile mi naliczyli do zaplaty, no minus prowizja ktora sobie paypal potraca, a przy przelewie bankowym to juz w ogole bez kosztow po ich stronie. To zwyczajne dymanie naiwnego klienta i tyle :-) W polsze znalazlem komplet Hope Pro 2 za 871 zl (i przesylka w cenie). Nawet w CRC wychodzi drozej. Niewiele, ale zawsze ;-)

• Mod Team

he... he... Ja mam tyle wspolnego z ekonomia co kangury z kontenerami.

Gdybam, supponebam i sie domyslam.

Skoro piasta z wysylka do USA kosztuje 104GBP, do UK 123 a do Polszy 130 to musi cos byc na rzeczy...

Jak juz nadmienilem pozwole sobie zadac pytanie obsludze klienta.

No inna sprawa ze kursy walut uczynily wszelkie zakupy zagramaniczne z Kraju-Raju watpliwie oplacalnymi...

Ja nie marudze gdyz dla mnie Polsza to zagramanica <_<

OSTRO!

I.

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team

Klaniam,

No i zagadka wyjasniona. Jakolwiek niewiarygodnie by to brzmialo Wiggle deklaruje ze ze wzgledu na wysokosc sprzedazy do Polski musi placic polski VAT i stad roznica cen.

Smierdzi mi to strrrraszna lipa gdyz CRC takich praktyk nie stosuje a jak znam zycie sprzedaz do Polszy z CRC jest o wiele wyzsza niz z Wiggle...

Chyba podraze nieco temat...

OSTRO!

I.

Zwłaszcza, że jeszcze w styczniu jakoś tego VATu płacić nie musieli... a przynajmniej nie wliczali go do kosztów przesyłki. A sprzedaż w ostatnich miesiącach - z racji kryzysu - raczej im spadła, nie wzrosła.

Kryzys jak kryzys ale kurs funt/zloty powoduje ze zakupy w uk nie sa juz tak atrakcyjne jak chocby 2-3 miesiace temu.

Moze sprzedaz im spada to zeby wyjsc na swoim podnosza marze, jakkolwiek to nazywaja?

Co do US, z racji ze nie w UE :D , to nie placa 15%vat.

• 3 miesiące temu...

Nie mam gdzie napisać, to napiszę tutaj- będzie może ktoś kupował w sklepie http://www.thebikefactory.co.uk albo ktoś z forumowiczów mieszkających na wyspie ma ten sklep "pod ręką". Pytam bo bym potrzebował takie oto zapięcia: http://www.thebikefactory.co.uk/productdet...productid=42539 w Polsce najtaniej można dostać za 75zł...

Polecam wybrać się do UK jak ktoś ma czas.W zimie 2008r.Byłem ale jeszcze na rowerku nie trenowałem ;).I ceny są nie porównywalne takie np. buty shimano u nasz kosztują 250 zł coś takiego :D:).A w UK 30-40 GBP.Trochę jest różnicy więc polecam kupić rzeczy na rower w UK.Jeżeli ktoś ma możliwość tam pojechać to jeszcze raz polecam :) .A jak nie to przez neta.Tylko uwaga tam jest ruch po lewej stronie :) .

• Mod Team

Klaniam,

Jedna uwaga. Nie wiem czy dostrzegles ze cena 4.99 to jest za jedna sprzaczke... Czy te 75 ziko w Polszcze to jest za sztuke czy za pare? Bo jak za pare to nie ma sensu wielkiego... Oszczedzisz przy najlepszych wiatrach jakies 20PLN...

OSTRO!

I.

Pierwszy mój zakup w Wiggle, i wrażenia bardzo pozytywne. Szybkość realizacji lepsza niż w wielu polskich sklepach. Zamówiłem obręcze (mieli pormocję ;) ) w niedzielę wieczorem od razu płacąc przez PayPal. Wąż w kieszeni poradził żeby wybrać opcję standardową a nie priorytetową. Mimo to, paczkę wysłali we wtorek firmą ParcelForce. W czwartek po południu przesyłka była już u mnie w domu, Pocztexem. Byłem na bieżąco informowany o statucie zamówienia a numer listu przewozowego dostałem via mail.

• Mod Team

Klaniam,

Cos kolega ma problemy zeby czytac ze zrozumieniem.

Napisalem iz moge zakupic i zapodac "kurierowi" ktory bedzie mnie odwiedzal w JuKejlandii tak jakos za miesiac lub dwa. Maly "przemyt" ;) przez granice i potem wysylka w Polszcze za dodatkowe, masakryczne 5PLN (polecony priorytet)...

OSTRO!

I.

• 5 tygodni później...

Ja jeszcze dodam;

www.stif.co.uk

www.evanscycles.co.uk

www.whoollyhatshop.co.uk

Powiem tylko ze jak sie dobrze zapoluje to mozna kupic wiele za 30-50% taniej a nawet czasem 70 % znizki.

Kupilem niedawno kask Fox Flux przeceniony z 70 na 35 £, albo Camelbak scudo z 60 na 32£

Zdarzylo mi sie przez swieta ze paczka nie doszla to wystarczyl krotki mail i bez problemu wysylali druga albo pieniazki na konto.

Tylko napisali ze jak ta zaginiona paczka dojdzie do mnie to zebym postapil uczciwie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...