ouzo Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 przyszlo awizo, poszedlem na poczte, pokazalem dowod, odebralem paczke na 80% niczego nie podpisywalem (skleroza). Podobnie mam z paczkami z US: odbieranych na poczcie nie podpisuje, odbierane od kuriera podpisywalem kilka razy na liscie przewozowym w *dowolnym* miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Ouzo: wcześniej też miałem listonosza i dowód (co mnie w sumie śmieszyło nawet), później jakaś firma kurierska, ostatnio pocztex z dwoma drukami do podpisania Za każdym razem przesyłka była bez dopłaty, a wartość przesyłek zbliżona - gdyby ktoś chciał iść w tym kierunku z domysłami Mentos: u mnie listonosz nie wrzucał nic do skrzynki, tylko przychodził i jeszcze chciał dowodu - czym mocno mnie zdziwił, bo nawet przy paczkach tego u nas nie praktykują jeżeli zastaną adresata. Gdyby mnie nie zastał, zapewne by zostawił awizo, jak u Ouzo. Przesyłki może są rejestrowane, ale poczta nie ma systemu śledzenia przesyłek (pocztex to usługi kurierskie) ...strona poczty nadal nie działa!!! Ostatni przesyłkę otrzymaliśmy chyba Ulf i ja (on zamawiał za dopłatą, ja nie) i dostarczył ją pocztex i uważam, że do czasu kiedy ktoś następny otrzyma przesyłkę można się tego trzymać ...piszę oczywiście o Wiggle, bo tu już zaczyna się mieszać trochę pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 trochę mnie uspokoiliście, przesyłka nie jest może rejestrowana ale odbierając avizo się w końcu je podpisuje że odebrane. Wawry a co oznacza zamówienie za dopłatą - czego ta dopłata dotyczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Wawry a co oznacza zamówienie za dopłatą - czego ta dopłata dotyczy ? Teoretycznie, że przesyłka powinna przyjść szybciej, ale praktycznie wychodziło tak, że ostatnio Ulf dopłacał, ja nie, a przesyłki otrzymaliśmy w ten sam sposób i w takim samym czasie Moim zdaniem naprawdę nie ma bardzo czego przeżywać ...chyba tylko to, że przyszły takie czasy, że zagranicą jest taniej niż w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ouzo Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 doplata jest do tego zeby Ci szybciej spakowali paczke, ja nie doplacilem (zamawialem pozno wieczorem), wysylka i tak poszla nastepnego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Przyszło szybciej niż z niejednego sklepu w necie na terenie Polski, masakra Przywiózł Pocztex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Z tego, co piszą o tych dopłatach do paczek - taka usługa może być przydatna, jeśli towaru, który zamawiasz, jest niewiele bądź partia jest na ukończeniu. Obsługują w pierwszej kolejności klientów, którzy dopłacili do szybkiej wysyłki - toteż istnieje niebezpieczeństwo, że możesz nie załapać się na sprzęt, bo kolejka do ciebie nie dojdzie (nawet, jeśli twoje zamówienie było złożone wcześniej, niż te z dopłatą). Pozdrówko limitowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 To wszystko, co Ecia opisujesz, to raczej będą marginalne przypadki Wiggle ma jak dla mnie najlepszy sposób obsługi, jeżeli chodzi o sprawę dostępności towaru. Jeżeli na stronie napisane jest, że coś jest dostępne, to znaczy, że jest, a aktualizacja następuje na bieżąco ...robię zamówienie i ilość jest natychmiast pomniejszona. Zamówienia, tak jak Ouzo, najczęściej składałem późnym wieczorem i wysyłka zawsze była następnego dnia, więc dopłata tu raczej nie gra roli. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Toteż właśnie: jeśli widać, że towaru jest mało - lepiej dopłacić, niż narazić się na wypadnięcie z kolejki. Pozdrówko zapobiegliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hidd3n Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 jeszcze jedna uwaga na temat merlincycles - mają stronę na ebayu, ale koszty przesyłki są tam wyższe - kupując na ebayu zapłaciłbym 20Ł, a ze sklepu niecałe 10Ł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Toteż właśnie: jeśli widać, że towaru jest mało - lepiej dopłacić, niż narazić się na wypadnięcie z kolejki.Pozdrówko zapobiegliwe Ilość towaru jest aktualizowana natychmiast po zrobieniu zamówienia - nie wysłaniu. Jeżeli bierzesz ostatnią sztukę, to po prostu nie jest dostępny. Nie ma mowy o kolejce, bo towar jest, lub nie Żeby być już całkiem ścisłym, to sytuacja o której mówisz, może mieć miejsce w przypadku, jeżeli towaru nie ma w danej chwili na magazynie - ja zawsze wybierałem to, co było dostępne natychmiast ...w końcu kto lubi czekać pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meyde9 Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam. Nie byłbym taki pewien czy jest aktualizowana na bieżąco. Wczoraj wieczorem składałem zamówienie na siodło: Selle Italia Max Flite Gel Flow czarne. Była informacja, że jest dostępna 1 sztuka, więc szybko zamówiłem i zapłaciłem przez PayPal, dopłaciłem te 4 funty do szybszej realizacji tak na wszelki wypadek bo poluje na to siodło juz od jakiegoś czasu i cały czas były problemy z dostępnościa na CRC i w Wiggle. Więc przechodząc do sedna sprawy. Zamówiłem wieczorem zapłaciłem, kase ściągnęło mi już z karty i tak z ciekawości zerknąłem na stronę przedmiotu czyli tego siodła i nadal była informacja, że jest dostępna 1 sztuka. Dziś wcześnie rano nadal była informacja, że jest 1 sztuka dostępna. Około 9.00 dostałem maila, że zamówienie zostało skompletowane i jest gotowe do wysyłki i z ciekawości spojrzałem za chwilę na stronę przedmiotu i wtedy była juz informacja, że danych siodeł brak i pojawią się dopiero pod koniec września. Więc podsumowując nie wiem jak to jest z tą aktualizacją. Jak jest mało danych produktów to lepiej na wszelki wypadek chyba dopłacić te 4 funty dla własnego spokoju. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Mam prosbe, robi ktos aktualnie zamowienie na wiggle? W Polsce oponka niedostepna a u nich na promocji: http://www.wiggle.co.uk/s/Cycle/7/prowler_xt Moge sie dołączyć do czyjegos zamowienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meyde9 Napisano 8 Września 2008 Udostępnij Napisano 8 Września 2008 No i dziś mam już moją przesyłkę z Wiggle. Naprwadę jestem zdumiony, przesyłka szybciej przyszła niż gdybym pewnie zamówił ze sklepu w Polsce. Zamówiona w czwartek rano i dziś już około 10 była u mnie. Jedyne do czego mozna się przyczepić to jak ktos juz pisał wcześniej sposób pakowania przesylek. Był to zwykła pudło kartonowe w którym były wrzucone wszystkie zamóione fanty. pudło sklejona dosłownie kawałkami taśmy bezbarwnej w taki sposób, że były w nim takie szpary, że ktoś sprytny mógłby coś małego ze środka wyciągnąc bez naruszania taśmy, ale na szczęście wszystko było w środku i w szystko w jak najlepszym porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 8 Września 2008 Udostępnij Napisano 8 Września 2008 A może próbował ktoś się dogadać z Wiggle co do wysyłki? 2 pytanka w tydzień o to powyżej i 2 tygodnie czekania. Nietsety zlewają odpowiedzi jak większość tego typu firm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jareczek Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Mam pytanie odnośnie płatności w wiggle/chainreactioncycles: czy można do tego użyć wirtualnej e-karty z mbanku(czy zostanie zaakceptowana)? Próbowałem dokonać płatności płaską Visą i niestety transakcja nie udała się. Poprosiłem znajomego mieszkającego w Anglii o zakup i następnie przelałem kwotę na jego konto, ale nie chciałbym tego za bardzo nadużywać. Ceny są cudowne - komplet obręczy Mavic XM719 disc/Mavic XM819 z przesyłką UPS-em wyniósł mnie 340zł. W naszym cudnym kraju byłoby 120zł więcej. Byłoby, bo obręczy brak i będą dostępne dopiero w nowym sezonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ouzo Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 da sie, e-karta to wirtualna karta kredytowa stworzona do takich wlasnie celow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Takie pytanko techniczne odnośnie zakupów w UK, ponieważ że względu na ceny także przymierzam się do drobnych zakupów. Jak wygląda przelew kasy na konto Wiggla? Przeliczacie ceny na PLNy i wysyłacie odpowiednią kwotę w złotówkach, czy macie konta umożliwiające wysyłkę kasy od razu w funtach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 a czy tą virtualną kartę kredytową można mieć tylko gdy ma się tam jakiś rachunek czy można tak jak zwykłą sobie zamówić ? To jest fajna opcja bo z tego co słyszałem bardzo to bezpieczna sprawa, przelewa się na kartę kasę przed transakcją i tylko tyle ile trzeba, sprzedający ściąga i nie ma co kraść jakby jakiś spec wszedł w posiadanie danych karty, kupującego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 da sie, e-karta to wirtualna karta kredytowa stworzona do takich wlasnie celow Aczkolwiek bardziej opłaca się założyć konto na paypal i paypalem płacić - wyjdzie to taniej niż konwersja robiona przez GBP -> EUR/USD -> PLN (paypal ma możliwość konwersji na GBP po swojej stronie). W 90% przypadków tak jest lepiej aczkolwiek są wyjątki (np. KK polbanku). Takie pytanko techniczne odnośnie zakupów w UK, ponieważ że względu na ceny także przymierzam się do drobnych zakupów. Jak wygląda przelew kasy na konto Wiggla? Przeliczacie ceny na PLNy i wysyłacie odpowiednią kwotę w złotówkach, czy macie konta umożliwiające wysyłkę kasy od razu w funtach? Musisz zrobić przelew walutowy - kasę przelicza za ciebie bank po swoich kursach (w jaki sposób wyobrażałbś sobie przeliczanie samemu tej kasy na funty? ). BTW - przelew to znacznie droższe i wolniejsze rozwiązanie niż karta (przelew walutowy idzie ze trzy dni - a kosztuje od 8 zł, np. 20 zł w mbanku a w niektórych bankach jeszcze drożej). Tyle kosztuje wydanie ekarty na rok (mnie na przykład ekarta interesuje głównie ze względu na zakupy w Stanach - bo jest rozliczana w USD, a nie, jak większość polskich kart obecnie - w Euro). Kiedyś liczyłem i zwraca się spokojnie przy zakupach rzędu $400 rocznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ouzo Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 w mbanku mozesz wybrac w jakiej walucie rozliczona jest karta co do platnosci: albo plac przez paypal okreslona kwote (wybierasz walute, ponizej podaje Ci ile to jest obecnie PLN) albo podajesz numer karty kredytowej a sklep sam sciaga odpowiednia kwote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jareczek Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Zamówienie złożone rano. Po południu skompletowane i wysłane. Teraz paczka wędruje do mnie, namierzam ją na stronie UPS Niezła szybkość... Jeżeli wszystko się sprawdzi, to żegnajcie polskie drogie sklepy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Popieram przedmowce, co prawda nie kupuje nic w kraju nad wisla ale czasami porownuje ceny w uk i w polsce, wlos mi sie jezy z przerazenia, zastrajkujcie ten wyzysk!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Panowie, bez podnietki. Zapominacie chyba jak Funt był po 5-6 zł, wtedy też się tak opłacało ? Po prostu te ceny to efekt silnej(śmiech na sali) złotówki, dzięki której teraz praktycznie każde zakupy za granicą są opłacalne. Nie zapominajmy jednak, że ostatni miesiąc pokazał nam jak niestabilna jest nasza waluta, której kurs zaprzecza wszelkim normalnym doktrynom z ekonomii. Aczkolwiek fakt faktem, jeżeli osoby fizyczne korzystają z taniego funta to dlaczego Polskie sklepy tego nie robią, mimo tego że większość części i tak ściągają zza granicy? Oni to dopiero zarabiają na walucie. Btw. jak dobrze zrozumiałem najlepszym sposobem jest przelew z konta w tejże walucie? Wtedy idę do kantoru i wymieniam złotówki po NORMALNYM kursie i robię przelew do banku na swoje konto tak? Paypal ma swoje kursy? Można je gdzieś zobaczyć(nie interesowałem się tym do tej pory)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Musisz zrobić przelew walutowy - kasę przelicza za ciebie bank po swoich kursach (w jaki sposób wyobrażałbś sobie przeliczanie samemu tej kasy na funty? ). No myślałem o www.nbp.pl i sprawdzeniu kursu, a później, to już tylko kalkulator Hmm, nie sądziłem że przelewy walutowe w mBanku są takie drogie... Czyli najlepiej karta albo PayPal? A czy można płacić u nich taką zwykłą (nie wypukłą) Visą Elektron? A może ktoś się orientuje jakie są koszta transakcji via PayPal (bo z tego co wiem założenie konta jest za friko). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.