anulkaa Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Siodło które chcę kupić w Wiglu 35 a w CRC 65 funtów kosztuje - to jednak spora różnica. A może Ivan można się powołać w CRC, że gdzieś jest taniej i obniżają wówczas cenę ? Pozwole się wtrącić, gdyż pytanie nie było skierowane bezpośrednio do mnie. Jakiś czas rozglądałam się właśnie za suportami HOPE'a. Znalazłam jakiś sklep angielski, który miał sporo taniej niż CRC w tamtym okresie, gdzieś z 10Ł. Napisałam do CRC, że taki a taki sklep ma taniej, podałam linka i zapytałam się czy sa w stanie zaoferować taką cenę. Może z dzień później dostałam maila, że on to pośle wyżej i tam 'wyżej' zadecydują. Później ciiiiiisza... Niiiic... Ale jakież było moje zdziwienie, gdy parę dni później jeszcze raz weszłam na strone CRC i widziałam ten suport HOPE'a taniej jak w tym innym sklepie! Dzięki temu stałam się szczęśliwą (poki co ) posiadaczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Ja wam radzę szybko kupować i to nie tylko części, ale Ci co planują rowery niech lecą po pożyczkę do rodziny i skupują obce waluty. W następnym roku coś czuję że nie będzie tak kolorowo, już są przewidywania że do końca roku eur-4 zł dolar-3 jak nie więcej. Nie mówiąc o funcie, który kiedyś kosztował 6-7 zł(tylko w naszym kraju spadki które powinny trwać 5-10 lat kształtują się w 2...posłowie i analitycy nakupowali laptopów zza granicy, wyjechali na wczasy marzeń przy okazji niszcząc Polską gospodarkę). Wróże czarne czasy dla wszystkich naszych Polskich importerów dotychczasowych Niemieckich hitów jak Poison, Radon czy Ghost. Już nie mówiąc o tym jak skoczą ceny Cannondale, Rocky Mountain czy innych egzotyków zza oceanu, których cena już na tą chwile jest mocno przesadzona. Jedyna nadzieja w Krossie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ouzo Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 moge wiedziec skad takie prognozy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 ...Wróże... ...czytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Myślicie że mi to odpowiada ? Miałem ściągać zimą Cannondale zza wielkiej kałuży Także mam nadzieję że złoty nadal będzie się umacniał, jedni mówią że to korekta inni że złoty był przewartościowany, a czas pokaże wszystko. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ouzo Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 podawales kwoty, myslalem, ze jest na to jakies zrodlo. tak czy tak ja tez sie zaopatruje teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Na giełdzie na szczęście nic pewnego. Cała magia polega na tym, że albo jesteś mądry i masz szczęście, co procentuje zarabianiem $, albo na odwrót. Z jednej strony dobrze dla nas że Dolar jest nisko, ale odbija się to poważnie na naszych producentach na eksport. Nie ma ideałów, zawsze komuś coś będzie wadzić Pozdrawiam P.S.Trochę zrobiliśmy off-a, proponuję powróżyć dopiero na Andrzejki A tymczasem www.onet.pl panel po prawej stronie ew. zakładka Biznes i już wszystko wiemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirareq Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 odchodząc od szczegółów wysyłki, zapłaty i przewidywalnych kursów walut z czystym sumieniem polecę ów sklep. W www.wiggle.co.uk zakupiłem amortyzator manitou nixon, za którego zapłaciłem 150 funtów. Sprzęt zamówiony w sobotę wieczorem był u mnie w mieście w środę, ale nie było mnie w domu i nie odebrałem paczki. Kurier pocztexu był u mnie ok. 13 a ok. 15 dostałem ze sklepu maila, że kurier napotkał problem z dostarczeniem i dostałem numer paczki i coś tam jeszcze do namierzenia przesyłki. Do tego bardzo dobry kontakt mailowy ze sklepem. p.s. nie brałem przysyłki gratisowej - dołozyłem bodajże 3,9 funta do "priorytetu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 ....a ok. 15 dostałem ze sklepu maila, że kurier napotkał problem z dostarczeniem i dostałem numer paczki i coś tam jeszcze do namierzenia przesyłki. Do tego bardzo dobry kontakt mailowy ze sklepem. p.s. nie brałem przysyłki gratisowej - dołozyłem bodajże 3,9 funta do "priorytetu" Z tego wynika, że paczka na 100% nie miała nic wspólnego z pocztą, bo w Polsce poczta nie ma systemu śledzenia przesyłek. Ja dodatkowo nie płaciłem i ostatnie przesyłki przyszły jakimś kurierem i pocztexem - może to teraz norma? Kontakt z klientem jest faktycznie ok, cokolwiek się dzieje - email ...żeby jednak informowali na bieżąco o problemach kuriera, to w żadnym sklepie się nie spotkałem - potwierdza to moją dobrą opinię o tym sklepie i jego organizacji pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Pocztex to kurier Poczty Polskiej. Pozdrówko informacyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 ...przesyłki pocztowe dostarcza mi listonosz, kurierskie kurier pocztexu, a obaj są pracownikami Poczty Polskiej, której strona nie działa od paru dni, co uważam za żenadę ...i zrobiło się OT pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulf Napisano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Zakupiłem na wiggle.co.uk zestaw kółek, dopłaciłem te nieszczęsne 4 funciasze i żałuje :/ Myślałem, że dotrą do mnie do czwartku, (zakup we wtorek rano). Nie dotarły Na ParcelForce Track moja przesyłka ma następujący status: Date Time Location Tracking Event 15-08-2008 23:22 International Hub Left origin country 15-08-2008 23:09 International Hub Arrived at outward Office of Exchange 13-08-2008 21:47 International Hub Arrived at outward Office of Exchange 12-08-2008 22:17 International Hub Arrived at outward Office of Exchange 12-08-2008 17:52 Solent Depot On route to hub 12-08-2008 16:52 Solent Depot Collected from customer Czy dobrze rozumiem, że dopiero wczoraj paczka opuściła wyspy? Jeżeli tak to jest to przegięcie przysłowiowej "pały" bo przy opcji dopłata jak byk jest napisane, że paczka u adresata jest po maksymalnie dwóch dniach roboczych po nadaniu. Jako, że nadana została 12.08 to 14.08 powinna być u mnie.... Nie była.... wrrrr...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Ja 11 kupilem w CRC 12 paczka wyslana i wyglada to tak: 14-08-2008 02:59 International Hub Arrived at outward Office of Exchange 13-08-2008 17:49 National Hub Sorted in hub 12-08-2008 15:19 Belfast Central Depot On route to hub 12-08-2008 00:00 WDM Online Moja jeszcze w UK siedzi takze i tak masz szybciej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 ...przy opcji dopłata jak byk jest napisane, że paczka u adresata jest po maksymalnie dwóch dniach roboczych po nadaniu... Już wcześniej wyszło, że Ty dopłacałeś, a ja nie i przesyłkę mieliśmy obaj po czterech dniach Ale skąd wziąłeś numer przesyłki ...chciałem sprawdzić, może go miałem tylko przeoczyłem? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulf Napisano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Numer przesyłki przyszedł do mnie mailem (przy aktualnym zamówieniu, jak kupowałem Nixona takiego numeru nie otrzymałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Kurdeee... nie mogę sprawdzić, bo zachciało mi się robić porządek w poczcie i wszystko wypieprzyłem ...ale może innym się przyda ta wiadomość, w końcu było tyle wątpliwości pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Oprocz wiggle zaproponowalbym chainreactioncylces.com. Wydaje mi sie ze maja wiekszy wybor niz wiggle ale kupuje w obu sklepach w zaleznosci ktory oferuje mi lepszy deal. Jesli chodzi o przesylki do polski to jak podaja na ich stronie powyzej £100 shipping free. http://www.chainreactioncycles.com/Postage...ountryInfo=true Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hidd3n Napisano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 ja w temacie czasu oczekiwania - zamówiłem w ub. środę REBĘ na merlincycles, wysłali Parcelforce Euro 48 (jedyna opcja dla wysyłki do UE) - na sprzęt nadal czekam Wiem, że po drodze było święto, ale na wyspach go chyba nie obchodzą... na domiar złego tracking pokazuje, że paczka wylądowała w kraju docelowym - w Niemczech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Ja we wtorek w CRC i nadal czekam. Hidd3n paczka dojdzie do PL:) u mnie tez miala Delivery Agent - GERMANY a teraz Delivery Agent - POLAND. Po prostu paczka pokonujac droge jedzie przez Niemcy i tam pewnie na jakiejs sortowni jest przekazywana dalej na Polske a slad musi jakis zostawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hidd3n Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 piszę, żeby się pochwalić - właśnie trzymam swoją Rebę dzisiaj pojawiły się nowe dane w trackingu, że wczoraj wjechała do Polski, a dziś zabrał ją kurier wygląda na to, że te dane uzupełniają niekiedy z opóźnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ouzo Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 lekki OT: jesli zamowienie na CRC jest w stanie processing, to czy oznacza to ze nie zostalo jeszcze nadane? Kupilem i zaplacilem w sobote, a wiec od poniedzialku rano zamowienie wisi nieobsluzone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 A sprzęt był dostępny w momencie zamawiania? Jeśli "processing", to znaczy, że jeszcze nie nadane - w momencie nadania pojawi się notka "completed". Pozdrówko z autopsji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 ouzo dostaniesz cegle Kto obecnie przejmuje przesylki z Wiggle? Wczesniej byl DPD/Masterlink... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ouzo Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Wystarczy przejsc 2 pokoje i zapytac Wiggle obsluguje .... Poczta Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 tyle postów a nadal nie wiem czy przesyłki Wiggle przejmuje Poczta Polska jako Pocztex czy jako Poczta Polska zwykły list. Nie chce mi się wierzyć by z zagranicy przesyłki tego typu nie były w jakikolwiek rejestrowane i jak się zmieszczą po prostu wrzucane do skrzynki bez potw. odbioru albo cuś ? Kupował ktoś w ogóle z dostawą do Polski z tej firmy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.