Skocz do zawartości

[spodenki] Rogelli Paradiso

Mateunio

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam te spodenki - na razie mam w nich zrobioną jedną wiekszą wycieczkę - Wrocław, prawie 270km :D

Spisały się bardzo dobrze, świetny pampers, całkiem ładne, a w sklepie stacjonarnym w Pszczynie dorwałem je za niecałe 90zł :P

Mam 179cm wzrostu, ważę 67kg i wziąłem rozmiar M.

Ogólnie jestem zadowolony ;]

Radzę jednak pojechać do zaprzyjaźnionego sklepu stacjonarnego, skoro ja kupiłem ponad 10zł taniej i w dodatku nie musiałem płacić za przesyłkę :P

• 3 tygodnie później...

Ja dałem sobie spokoj z tymi spodenkami. Po pierwsze to nie mam ich gdzie przymierzyć, a podobno rozmiarówka Rogelli jest z kosmosu. A druga sprawa to taka, ze poczekam do zimy i kupie cos z Nalini. Kolega ma komplet Nalini i jest bardzo zadowolony. Wkladka niezniszczalna, swietnie wyprofilowana. Minus to chyba tylko cena, ale wole zaplacic wiecej i miec pewnosc ze mam towar pierwszej jakosci. Pozdrower

mam bardzo podobny model Rogelli Madrid, pampers jest taki sam, trochę się kolorystyką różnią, cena taka sama. Spodenki bardzo dobre, najlepsza i najwygodniejsza wkładka na jakiej jeździłem do tej pory, przy 185 cm i 90 kg mam XL i są ok, w podobnej cenie do odstania są jeszcze spodenki BCM Nowatex na allegro, również polecam

Sorry, że nie odpisywałem, ale kilka wyjazdów było i brak czasu...

Zdjęć na tę chwilę nie zrobię, bo w aparacie [sony] mam wyczerpany akumulator, a mój kabel z SE się zepsuł ;/

Co do wkładki: mam porównanie tylko ze spodenkami Decathlona RR 5 i wkładka w Rogelli jest zdecydowanie lepsza :)

Mały OT. Mam kilka par spodenek, w tym Nalini i ta wkładka to mistrzostwo świata. Spodnie na 3/4 potrzebuję głównie na nadchodzące chłody jako uzupełnienie krótkich spodenek + nogawki 3/4. Raczej zdecyduję się na te Rogelli, ale to dopiero w przyszłym miesiącu.

• 4 miesiące temu...

W tabelce w którymś sklepie widziałem, że niby w każdym rozmiarze długość nogawki od kroku jest taka sama - 18cm, a to byłoby irracjonalne, nie chciałbym kupić przykrótkich, jeśli nie uda mi się znaleźć do przymiarki, jak to z nimi jest?

Może ktoś zmierzyć długość od wkładki do końca nogawki (w wersji zwykłej, nie 3/4), zapodać inną tabelę, albo jakoś mi wytłumaczyć <_<? Bo fajne są widzę..

Witam. Zastanawiam się dokładnie nad tymi samymi spodenkami.

Tylko mieć pytanie. Jakie są wymierne korzyści z stosowania spodenek 3/4? Zapewne chodzi o kolana?

Btw. Na temp. ok. 10 stopni polecacie krótkie spodenki+nogawki czy całe długie spodenki? Czym to się właściwie różni, skoro materiał ten sam? Oprócz ceny ;)

W temp poniżej 10 stopni na początku tego sezonu nie mam zamiaru jeździć.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...