inzyniermamon Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Nadszedł czas zmiany kasety i łańcucha, przy okazji chciałbym wymienic blaty w korbie, z uwagi na to że nie potrzebuję jakości XT chylę się po LX. I tu powstaje moje pytanie, czy blaty z korby LX będą pasowały do XT? Mowa o wersji FC-M760/761 hollowtech II , blaty przykręcane na cztery śruby. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Powinny pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 a oplaca się ładować w korbę lx tarcze z xt?? czy mozna cos na wadze stracic, czy nie za bardzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Można na wadze stracić ponieważ w XT są blaty aluminiowe. A w LX jest to stal, niestety wraz ze spadkiem wady spada również wytrzymałośc takiego blatu na zużycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Chyba tylko najmniejsza tarcza LX jest stalowa , w św pamięci Deorce największą miałem aluminiową . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 a oplaca się ładować w korbę lx tarcze z xt?? czy mozna cos na wadze stracic, czy nie za bardzo? Na wadze nic nie stracisz a zapłacisz dużo więcej. LX ma 2 największe zębatki aluminiowe, XT ma wszystkie zębatki aluminiowe, więc co najwyżej załóż najmniejszą alu. A w LX jest to stal Ciekawe w którym LXie, bo w starym na Octa jak i nowym HT II są 2 alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 7 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Ciekawe w którym LXie, bo w starym na Octa jak i nowym HT II są 2 alu. O to nowość dla mnie, byłem pewny że jest jednak tak jak wyżej napisałem. Przepraszam zatem za wprowadzenie zamieszania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.