Skocz do zawartości

[korba]Lx 08, potrzebna rozbiorka po 700km

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy to normalne, czy po prostu zle mi zlozyli w serwisie? Raz na jakis czas gdy stane na pedaly trzaska cos w suporcie... na 100% nie sa to pedaly:(

Zakupilem juz klucz, dojdszie do mnie za 2 dni...

Jakie trudnosci mogą mnie napotkac, gdy bede rozbieral korbe..? Na co trzeba uwazac, aby dobrze zlozyc? W czym wyczyscic caly suport? Przesmarowac smarem?

Pozdrawiam i czekam na pomoc.

Napisano

Prawidłowo złożona korba nie powinna trzaskać przy stawaniu, nie wiem w jakim stopniu ją katowałeś - ja na swojej korbie LX 08 wykręciłem już ponad 4 tyś. km i dalej śmiga nienagannie. Dodam że w lipcu dostała w kość bardzo, 2 tyś. z groszem wyjeździłem na niej. Jak ją wypucujesz od środka i dobrze skręcisz powinna Cię nie zawieść.

Napisano

klucz juz mam:) wiec zabieram sie za rozkrecanie.

Wczoraj zauwazylem ze z lewej strony brakuje podkladki... widocznie, w sklepie pomysleli ze nie bedzie potrzebna...:P a jednak... mylili sie;/ znalazlem jakas podkladke, lecz lekko peknieta. ale mysle ze nie nada:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

i jak udalo ci sie zlikwidowac to pykanie? ja mialem podobny objaw tylko podczas pedalowania jak poskakalem troche na pedalach to przestawalo, poszedlem do sklepu gdzie mi skladali i poprosilem o rozebranie i przesmarowanie wszystkich polaczen, jak na razie jest cisza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...