szkapa666 Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Czy to normalne, czy po prostu zle mi zlozyli w serwisie? Raz na jakis czas gdy stane na pedaly trzaska cos w suporcie... na 100% nie sa to pedaly:( Zakupilem juz klucz, dojdszie do mnie za 2 dni... Jakie trudnosci mogą mnie napotkac, gdy bede rozbieral korbe..? Na co trzeba uwazac, aby dobrze zlozyc? W czym wyczyscic caly suport? Przesmarowac smarem? Pozdrawiam i czekam na pomoc.
focusR Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Nie jest to oczywiście normalne. W trakcie rozbiórki nie powinno być żadnych problemów, warto zajrzeć tutaj: http://www.bikeworld.pl/rower/artykul/1255/3/ (sam z tego korzystałem rozbierając mojego Truvativa). Przecierasz całość szmatką i smarujesz gwinty. PS. Chyba, że to Octalink...
szkapa666 Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Napisano 5 Sierpnia 2008 oczywiscie ze to HII, dzieki za artykul, zabieram sie za czytanie. Pozdrawiam
Kamiill Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Prawidłowo złożona korba nie powinna trzaskać przy stawaniu, nie wiem w jakim stopniu ją katowałeś - ja na swojej korbie LX 08 wykręciłem już ponad 4 tyś. km i dalej śmiga nienagannie. Dodam że w lipcu dostała w kość bardzo, 2 tyś. z groszem wyjeździłem na niej. Jak ją wypucujesz od środka i dobrze skręcisz powinna Cię nie zawieść.
szkapa666 Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Napisano 7 Sierpnia 2008 klucz juz mam:) wiec zabieram sie za rozkrecanie. Wczoraj zauwazylem ze z lewej strony brakuje podkladki... widocznie, w sklepie pomysleli ze nie bedzie potrzebna... a jednak... mylili sie;/ znalazlem jakas podkladke, lecz lekko peknieta. ale mysle ze nie nada:)
tobike Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 i jak udalo ci sie zlikwidowac to pykanie? ja mialem podobny objaw tylko podczas pedalowania jak poskakalem troche na pedalach to przestawalo, poszedlem do sklepu gdzie mi skladali i poprosilem o rozebranie i przesmarowanie wszystkich polaczen, jak na razie jest cisza
topol Napisano 18 Sierpnia 2008 Napisano 18 Sierpnia 2008 niemiłe trzaski w moim przypadku ustały gdy dokręciłem lewe ramie korby.W obu kierunkach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.