Skocz do zawartości

[piasta]brak kulki w pieście

GAMEOHOLIK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakiś czas temu rozkręcałem rower, i ponieważ nie miałem narzędzia do wyciągnięcia kasety, wyciągnĄłem ją śrubokrętem i żabką która posłużyła mi za młotek xD ;D zwyczajnie odkręciłem i zgubiłem 1-2 kulki. Wszytko przesmarowałem smarem teflonowym, kulki powstadzałem w ten smar, i jakiś czas było dobrze (nawet wolnej piasty nie było słychać ;D) ale teraz strasznie hałasuje. Jest to takie regularne tyrkotanie więc myślę, że o to chodzi. Czy kulki można dokupić czy czeka mnie wymiana całej kasety? Wymieniłem już koła, a przede mną wymiana hamulców i klamkomanetek więc jest mi to nie na rękę.

Pozdrawiam

TASIOR

przepraszam bardzo, oczywiście nie chodzi o kasetę bo w niej kulek nie ma, ściągnĄłem całość czyli kasetę i ten środek (bębenek?) z jednej i z drugiej strony są kulki, no i w tej zewnętrznej stronie brakuje kulek

tyrkotanie nie jest ciągłe, jest reguLARNE, nie występuje gdy nie jadę na rowerze, słychać tylko gdy na nim siedzię, podczas kręcecnia słychać i bez kręcenia też (ale tylko gdy jadę, bo jak zakręcę pedałami w miejscu to koło normalnie się obraca i nic nie słychać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...