olek123 Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Z racji ze statystyki w bike stats mi nie wystarczaja, postanowilem zrobic sobie statystyki w excelu, nie robilem tego wczesniej i mam pytanie czy znacie moze jeszcze lepszy uklad i co byscie do tego jeszcze dodali? Ten arkusz jest ze statystykami wyliczonymi z wpisow ze strony wczesniejszej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 W kolumnie "picie" uwzględniasz tylko wodę, czy jeszcze jakieś inne trunki? . Zastanawia też kolumna wiatr? Przecież i tak jest zawsze wmordewind jeżeli chodzi o tabelki ja mam to zrobione tak: 1. Stworzyłem sobie w 1 pliku Excel tyle arkuszy, przez ile miesięcy jeżdżę na rowerze (przykładowo marzec - listopad) 2. W każdym arkuszu rozpisany mam cały miesiąc: liczba porządkowa, data, dzień tygodnia, dystans dzienny, czas, średnia, max, dystans razem, czas razem (narastająco z każdym dniem), moja waga, i uwagi. Puls, kalorie, temperatura itd nie są dostępne dla mojego licznika więc tego nie mam, ale pomysł dobry. 3. Wybrane długości kolorowych pasków pokazują mi najwyższe i najniższe wyniki w konkretnej kolumnie - świetny podgląd na całość tabeli 4. dodatkowy arkusz w dokumencie to arkusz podsumowujący, gdzie wpisuję średnią z całego sezonu. Tam mam rozpiskę mojego roweru, co kiedy kupiłem, za ile i takie duperele. Wszystko jasno i czytelnie w 1 pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Jezeli chodzi o picie to wpisuje ile wypilem litrow, co do temperatury to sprawdzam przed wyjsciem a wiatr to kierunek i predkosc biore z prognozy ICM. Nie zabardzo rozumiem puktu 3, skrajne wartosci masz podswietone? Myslalem zeby jeszcze nanosic na wykresy dane z licznika i pulsometra z tych samych tras przejezdzanych np co miesiac co bedzie obrazowac w jakim kierunku idzie forma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Podaj swojego mejla na PW, to podeślę Ci jutro tę tabelkę. Zobaczysz sobie co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Jeszcze dodalem opcje ilosc wyjazdow ponad 50,100,150,200 km Jak macie jeszcze jakies propozycje to piszcie Zrobilem nowa i chyba ostateczna wersje, nowy uklad lepszy od poprzedniego? wszystko w jednej tabelce ale chyba mniej czytelne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Tam mam rozpiskę mojego roweru, co kiedy kupiłem, za ile i takie duperele. warto mieć kalkulacje cenowe sprzętu można określić ile kosztuje przejechany kilometr w ciągu danego okresu można też w przybliżeniu określić przebieg np napędu i przygotowac sie finansowo do nadchodzącej wymiany moim zdaniem prezentowana tabela jest przesadzona w niejezdne dni pewnie trochę zajęcia zapewni ale kiedy z trasy wrócisz padnięty to będziesz musiał sie wykazać dużą dozą silnej woli by ja wypełnić powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.