Skocz do zawartości

Terminy 2009

dawid

Rekomendowane odpowiedzi

No i zrobiła się druga Mazovia... Chodzież, Białowieża, Nałęczów, Olsztyn, Kwidzyn... czyżby Pan Lang chciał rywalizować z Panem Zamaną? Powoli odeszliśmy od maratonów MTB na rzecz maratonów terenowych jak to niektórzy lubią ostatnio nazywać. Szkoda.

Chodzież i Nałęczów są od początku Skandii. Nałęczów w porównaniu do pobliskiego Lublina prezentował zdecydowanie ciekawszą trasę. Druga Mazovia? Wybacz ale taka amatorka jaka jest u Pana Zamany chyba trudna jest do powielenia. Najlepsze trasy Mazovii zeszłego roku są przecież na północy Polski. To, że nie ma gór nie znaczy że będzie nudno. Jeśli Skandia chce rywalizacji z Mazovią to życzę temu cyklowi jak najlepiej.

Nie napisałem nigdzie, że będzie nudno, jak nie pisałem o jakości tras. Bardziej chodziło mi o target sportowy. Mazovia może jest "amatorką trudną do powielenia", ale sam format doskonale się sprawdził, zwłaszcza jeśli chodzi o frekfencję. A przy komercyjnym typie imprezy to jest sprawą najważniejszą. Wydaję mi się, że odejście od czystego MTB w stronę "terenowych" wyścigów zapewni powodzenie cyklowi. W obecnym sezonie, po dobrych doświadczeniach z ubiegłego roku sam mam zamiar wystartować w większej ilości wyścigów Skandii, zwłaszcza, że większość z nich odbędzie się stosunkowo blisko mnie.

I o frekwencję bym się nie bał. W Nidzicy wystartowało 853 osób, w Mławie 805, na Skandii w Gdańsku 522. Różnica jest ale u Grabka na każdym cyklu pojawiało się więcej zawodników niż w Gdańsku. Frekwencja będzie wysoka, ale sądzę, że nie powalająca - warszawiakom nie chce się tak daleko jeździć a to głównie oni napędzają osobostarty u Pana Zamany. Na razie cieszmy się, że od czasów Ligi BikeMaraton znów będzie wyścig na tych stronach Polski a o wrażeniach porozmawiamy na koniec sezonu :)

• 1 miesiąc temu...

Witam

Czytam forum i zastanawiam się czy ktoś z organizatorów Scandii czyta nasze posty? Jeśli tak to czy termin Mistrzostw samorządowców musi być 26.04? Czy nie lepiej było zrobić później? W większości urzędów dopiero teraz przeprowadzane są kontrole budżetowe i jak zwykle nie ma środków na pewne cele. A jak wiadomo... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...