Skocz do zawartości

Terminy 2009

dawid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na stronie są juz terminy maratonów na przyszły rok. I skoro jest juz jeszcze duzo czasu to moze organizator przemyśli jeszcze termin z 16 czerwca, bo niestety koliduje on z MTB Trophy. O ile jak kolidują ze sobą zwykłe maratony to mozna przezyć, to juz z etapówką jest gorzej. Ja juz wiem ze trophy nie odpuszcze i pewnie wielu zawodników równiez

• 2 tygodnie później...
Napisano

To chyba nie wszystkie terminy ? Kto robi cykl w trzy miesiące ? sezon jest długi i chyba bedzie więcej edycji ?

eżeli nie, to nie rozumiem Pana Langa bo troszkę to jakos dziwnie pomyślane.

• 4 tygodnie później...
Napisano
a możesz podać dokładny link do tych terminów skandii 2009 bo byłam na stronie i nie widze

Na stronie głównej w Aktualnościach, chyba piata wiadomość.

Skandia MTB Maraton 2009

Znany jest już przybliżony terminarz Skandia MTB Maraton 2009. Wyścigi odbędą się w dniach:

- 5 kwietnia 2009

- 19 kwietnia 2009

- 3 maja 2009

- 31 maja 2009

- 14 czerwca 2009

- 28 czerwca 2009

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Kurcze a Gdańsk?

Ja wiem że tu nie ma wielkich górek i czołówka marudzi że niemają gdzie podjechać i że w tym roku musieli skrócic trasę i Langowi nie chce się na koniec sezonu wysilać, no ale jak już znowu podjął w tym roku temat to mógłby go pociągnąć. Beznadzieja, miałem zamiar w 2009 objechać wszystkie edycje, ale jak nie będzie w Gdańsku to niech mnie cmoknie w trąbkę.

Napisano

Rzeczywiście, Gdańska nie ma :) W tym roku choróbsko nie pozwoliło pojechać, ale brzydko, że nie będzie powtórki. Już bywały tu duże maratony, czemu wszyscy prawie się stąd zwijają?! Dużo bikerów, imprez mało, tereny bardzo ciekawe i zróżnicowane. Czemu? Jakaś cholerna polityka i biurokracja? Czy co? Bo nie widzę racjonalnych powodów. Chętnie posłucham, czy organizatorzy podadzą jakiś powód?

Napisano

No jakby nie patrzec to 80% wszystkich maratonow sie odbywa w gorach. Jak ktos planuje sobie urop w gory i jezdzi na biku to wiadomo, ze wezmie sprzet ze soba i wystartuje w jakims maratonie. A nad morze... nikt by nie pomyslal ze tu tez sa swietne tereny do jazdy. I dla tego jest mniej chetnych. A jak wiadomo maly popyt implikuje mala podaz... :D

Napisano

Nie zgodzę się z tym, że mała frekwencja. W tym roku było koło 580. Trzy lata temu było koło 650, a cztery 680. Nie są to tłumy jak w Istebnej (1000), ale też nie mało.

Wystarczy się dogadać z miastem, żeby zrobić przy okazji jakiś festyn i frekwencja wzbogaci się o kolejne 100 zawodników. Ale wiadomo, że organizatorom chodzi , żeby przyciągnąć "liderów". A kto z najlepszych chciałby się ścigać nad morzem. Przecież tu nie ma gdzie się zmęczyć. :D

Napisano

Popyt jest, teren jest... W dodatku wyjątkowość, skoro "wielkie" cykle omijają tę okolicę. Może rzeczywiście chodzi o czołówkę, pomimo szumnych haseł "maraton dla każdego", "propagowanie sportu", "rodziny z dziećmi" itp? Ale przecież można pociągnąć 100km mega interwałowej trasy tak, że i pr0si wyciągną średnią 12km/h i będą pchać pod górę, zmęczą się, zmęczą..?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Redaktor Kurek z Poznania (który dobrze zna Langa) podaje inne terminy:

Skandia MTB Maraton 2009

1. 26 kwietnia (niedziela) - Chodzież

2. 2 maja (sobota) - Białowieża

3. 17 maja (niedziela) - Bielawa

4. 31 maja (niedziela) - Nałęczów

5. 7 czerwca (niedziela) - Gdańsk

6. 23 sierpnia (niedziela) - Jelenia Góra

7. 13 września (niedziela) - Olsztyn

8. 4 października (niedziela) - FINAŁ (miejsce do ustalenia)

http://www.kurek-rowery.pl/

Napisano

No to jakaś odmiana, nie :D ? Ciekawe miejsce. A to tylko 1 edycja tam. A ja mam całą Polskę wzdłuż do jakichkolwiek gór, czyli większości maratonów. To dopiero jest powód do narzekania :D

Napisano
Z tą Białowieżą to jakaś kpina:P

Dosłownie musiałbym przejechać Polskę na szerokość.

Jedyne 749km...

Ale może dzięki temu będzie transgraniczny wyścig na Białoruś ;)

Napisano

Białowieża 2 maja to porażka W tym terminie jest etapówka Mazovii w Supraślu i Białymstoku. Jest to jedna z najbardziej atrakcyjnych imprez w tym cyklu więc raczej nie ma co liczyć na skuteczną rywalizację o przychylność bikerów.

Napisano

O Duchu Puszczy jeszcze nic konkretnego nie wiadomo. Jedyne co pewne to Supraśl i tu trzeba będzie wybierać, bo pomimo tego, że to mazovia to te tereny warte są wyścigu. Jestem ciekaw czy wszystkie nowe terminy Skandii się potwierdzą. Najbardziej zależy mi na Gdańsku, Olsztynie i Kwidzynie :)

Napisano

Co do Gdańska, Olsztyna i Kwidzyna to SUEPR informacja!!

W końcu jakaś konkretna impreza zagości na północy i to niejedna edycja - jeśli miejsca się potwierdzą, będzie to bardzo miłe zaskoczenie i w przyszłym sezonie skupie sie zdecydowanie na Skandii :):P:D

Napisano

wow aż nie mogę uwierzyć że Lang przyjedzie do mnie, co najciekawsze jeżdżę np. do gdańska na maratony a robi się u mnie maraton... jak będę już mieszkał w gdańsku ;]

Napisano

Pojawiły się oficjalne terminy stronie w formie zakładek z datami :whistling:

Cieszy mnie, że coraz więcej maratonów pojawia się w środkowej i północnej Polsce - np. Kwidzyń i Gdańsk . Jak na razie to mój rejon kuj-pom to była czarna dziura MTB. Fakt gór tu nie mamy, ale ciekawe i wymagające tereny można znaleźć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...