dawid Napisano 4 Sierpnia 2008 Napisano 4 Sierpnia 2008 Na stronie są juz terminy maratonów na przyszły rok. I skoro jest juz jeszcze duzo czasu to moze organizator przemyśli jeszcze termin z 16 czerwca, bo niestety koliduje on z MTB Trophy. O ile jak kolidują ze sobą zwykłe maratony to mozna przezyć, to juz z etapówką jest gorzej. Ja juz wiem ze trophy nie odpuszcze i pewnie wielu zawodników równiez
Niezawistny Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 To chyba nie wszystkie terminy ? Kto robi cykl w trzy miesiące ? sezon jest długi i chyba bedzie więcej edycji ? eżeli nie, to nie rozumiem Pana Langa bo troszkę to jakos dziwnie pomyślane.
karolaxp Napisano 10 Września 2008 Napisano 10 Września 2008 a możesz podać dokładny link do tych terminów skandii 2009 bo byłam na stronie i nie widze
piootrj Napisano 10 Września 2008 Napisano 10 Września 2008 a możesz podać dokładny link do tych terminów skandii 2009 bo byłam na stronie i nie widze Na stronie głównej w Aktualnościach, chyba piata wiadomość. Skandia MTB Maraton 2009 Znany jest już przybliżony terminarz Skandia MTB Maraton 2009. Wyścigi odbędą się w dniach: - 5 kwietnia 2009 - 19 kwietnia 2009 - 3 maja 2009 - 31 maja 2009 - 14 czerwca 2009 - 28 czerwca 2009
karolaxp Napisano 10 Września 2008 Napisano 10 Września 2008 To wcześnie są żadnego nie ma w lipcu sierpniu i wrześniu Szkoda
piootrj Napisano 10 Września 2008 Napisano 10 Września 2008 A ja myślę, że pewnie jeszcze to się zmieni z dziesięć razy. Nie ma co na razie "panikować"
byniomajster Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 Kurcze a Gdańsk? Ja wiem że tu nie ma wielkich górek i czołówka marudzi że niemają gdzie podjechać i że w tym roku musieli skrócic trasę i Langowi nie chce się na koniec sezonu wysilać, no ale jak już znowu podjął w tym roku temat to mógłby go pociągnąć. Beznadzieja, miałem zamiar w 2009 objechać wszystkie edycje, ale jak nie będzie w Gdańsku to niech mnie cmoknie w trąbkę.
GdyniaBiker Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 Rzeczywiście, Gdańska nie ma W tym roku choróbsko nie pozwoliło pojechać, ale brzydko, że nie będzie powtórki. Już bywały tu duże maratony, czemu wszyscy prawie się stąd zwijają?! Dużo bikerów, imprez mało, tereny bardzo ciekawe i zróżnicowane. Czemu? Jakaś cholerna polityka i biurokracja? Czy co? Bo nie widzę racjonalnych powodów. Chętnie posłucham, czy organizatorzy podadzą jakiś powód?
Cybula Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 No jakby nie patrzec to 80% wszystkich maratonow sie odbywa w gorach. Jak ktos planuje sobie urop w gory i jezdzi na biku to wiadomo, ze wezmie sprzet ze soba i wystartuje w jakims maratonie. A nad morze... nikt by nie pomyslal ze tu tez sa swietne tereny do jazdy. I dla tego jest mniej chetnych. A jak wiadomo maly popyt implikuje mala podaz...
wodnik88 Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Nie zgodzę się z tym, że mała frekwencja. W tym roku było koło 580. Trzy lata temu było koło 650, a cztery 680. Nie są to tłumy jak w Istebnej (1000), ale też nie mało. Wystarczy się dogadać z miastem, żeby zrobić przy okazji jakiś festyn i frekwencja wzbogaci się o kolejne 100 zawodników. Ale wiadomo, że organizatorom chodzi , żeby przyciągnąć "liderów". A kto z najlepszych chciałby się ścigać nad morzem. Przecież tu nie ma gdzie się zmęczyć.
GdyniaBiker Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Popyt jest, teren jest... W dodatku wyjątkowość, skoro "wielkie" cykle omijają tę okolicę. Może rzeczywiście chodzi o czołówkę, pomimo szumnych haseł "maraton dla każdego", "propagowanie sportu", "rodziny z dziećmi" itp? Ale przecież można pociągnąć 100km mega interwałowej trasy tak, że i pr0si wyciągną średnią 12km/h i będą pchać pod górę, zmęczą się, zmęczą..?
Gleba Napisano 1 Grudnia 2008 Napisano 1 Grudnia 2008 Redaktor Kurek z Poznania (który dobrze zna Langa) podaje inne terminy: Skandia MTB Maraton 2009 1. 26 kwietnia (niedziela) - Chodzież 2. 2 maja (sobota) - Białowieża 3. 17 maja (niedziela) - Bielawa 4. 31 maja (niedziela) - Nałęczów 5. 7 czerwca (niedziela) - Gdańsk 6. 23 sierpnia (niedziela) - Jelenia Góra 7. 13 września (niedziela) - Olsztyn 8. 4 października (niedziela) - FINAŁ (miejsce do ustalenia) http://www.kurek-rowery.pl/
GdyniaBiker Napisano 1 Grudnia 2008 Napisano 1 Grudnia 2008 No to już lepiej Zresztą Lang też mówił, że nie przewiduje zmian, czy coś takiego, no ale na stronie mogłyby też być rzetelne informacje... Dzięki za info
TygryseX Napisano 1 Grudnia 2008 Napisano 1 Grudnia 2008 Z tą Białowieżą to jakaś kpina:P Dosłownie musiałbym przejechać Polskę na szerokość. Jedyne 749km...
GdyniaBiker Napisano 1 Grudnia 2008 Napisano 1 Grudnia 2008 No to jakaś odmiana, nie ? Ciekawe miejsce. A to tylko 1 edycja tam. A ja mam całą Polskę wzdłuż do jakichkolwiek gór, czyli większości maratonów. To dopiero jest powód do narzekania
wodnik88 Napisano 2 Grudnia 2008 Napisano 2 Grudnia 2008 Z tą Białowieżą to jakaś kpina:P Dosłownie musiałbym przejechać Polskę na szerokość. Jedyne 749km... Ale może dzięki temu będzie transgraniczny wyścig na Białoruś
4kolor Napisano 11 Grudnia 2008 Napisano 11 Grudnia 2008 Białowieża 2 maja to porażka W tym terminie jest etapówka Mazovii w Supraślu i Białymstoku. Jest to jedna z najbardziej atrakcyjnych imprez w tym cyklu więc raczej nie ma co liczyć na skuteczną rywalizację o przychylność bikerów.
ulvgar Napisano 11 Grudnia 2008 Napisano 11 Grudnia 2008 O Duchu Puszczy jeszcze nic konkretnego nie wiadomo. Jedyne co pewne to Supraśl i tu trzeba będzie wybierać, bo pomimo tego, że to mazovia to te tereny warte są wyścigu. Jestem ciekaw czy wszystkie nowe terminy Skandii się potwierdzą. Najbardziej zależy mi na Gdańsku, Olsztynie i Kwidzynie
dzosef Napisano 11 Grudnia 2008 Napisano 11 Grudnia 2008 Co do Gdańska, Olsztyna i Kwidzyna to SUEPR informacja!! W końcu jakaś konkretna impreza zagości na północy i to niejedna edycja - jeśli miejsca się potwierdzą, będzie to bardzo miłe zaskoczenie i w przyszłym sezonie skupie sie zdecydowanie na Skandii
black rider Napisano 11 Grudnia 2008 Napisano 11 Grudnia 2008 kwidzyn?! gdzie w jakim cyklu, kiedy? bo czytam i nie widze nic konkretnego przecież to 20km ode mnie! O_O
ulvgar Napisano 12 Grudnia 2008 Napisano 12 Grudnia 2008 Tu i tu ale tak jak m.in. Olsztyn jest to miejsce jeszcze nie potwierdzone.
black rider Napisano 12 Grudnia 2008 Napisano 12 Grudnia 2008 wow aż nie mogę uwierzyć że Lang przyjedzie do mnie, co najciekawsze jeżdżę np. do gdańska na maratony a robi się u mnie maraton... jak będę już mieszkał w gdańsku ;]
Moonspell79 Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 Pojawiły się oficjalne terminy stronie w formie zakładek z datami Cieszy mnie, że coraz więcej maratonów pojawia się w środkowej i północnej Polsce - np. Kwidzyń i Gdańsk . Jak na razie to mój rejon kuj-pom to była czarna dziura MTB. Fakt gór tu nie mamy, ale ciekawe i wymagające tereny można znaleźć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.