lesiu13_z Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Jakie znacie miejsca w Krakowie i okolicach gdzie można sobie za darmo bidon napełnić? Ja znam dwa: - źródełko "Lajkonik" przy pierwszym wyjeździe z bulwarów na zachód od mostu dębnickiego - zejście na południe z ulicy Tetmajera nieopodal kościoła św. Antoniego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 To drugie ujęcia to obok tego Niemieckiego bunkra, imho bardzo dobra woda tylko czasami straszne kolejki -Olszanica, Ul. Jadwigi Majówny, zaraz przy skręcie na ta górę którą prowadzi Bike maraton -Ojców, zaraz przy Bramie Krakowskiej -Osiedle Widok, nieopodal Mleczarskiej spółdzielni pracy Widok -Od Lasu Kmity na czerwonym szlaku rowerowym do Częstochowy jest kilka rzeczek i ujęć -wszystkie cmentarze Jest jeszcze kilka, ale chyba niezdatnych się do picia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomig Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Ja znam żródełko na kurdwanowie. Znjaduje się na ulicy Cechowej, rónolegle do stojałowskiego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onek Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 - źródełko "Lajkonik" przy pierwszym wyjeździe z bulwarów na zachód od mostu dębnickiego Nie ma to jak źródełko na Salwatorze ale tam nieraz trzeba poczekać aż Rdzenni Mieszkańcy Ulicy (czytaj żule) załatwią swoje potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 na placu generała wladysława sikorskiego (przedluzenie ul. jablonowskich) tez jest, ale woda jajeczkiem pachnie bo duzo siary ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 odświeżę temat: - na oś. dywizjonu 303 w parku jest ujęcie wody, dużo osób z niego korzysta - nie wiem jak teraz ale swego czasu było źródełko niedaleko Tyńca kawałek od zjazdu z autostrady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klej Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 jest też źródełko w Gromniku zaraz za rondem przy trasie (977)trzeba skręcić w lewo jakieś 200m i koło betoniarni znowu w lewo jakieś 200m i już. (źródło nazywa się Agata).. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klej Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 jest też źródełko w Gromniku zaraz za rondem przy trasie (977)trzeba skręcić w lewo jakieś 200m i koło betoniarni znowu w lewo jakieś 200m i już. (źródło nazywa się Agata).. Troszkę się tu wygłupiłem bo to jednak za daleko sorki myślałem że chodzi o Małopolskę Następnym razem będę czytał z większym zrozumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysieek Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 W parku Dębnickim jest (jakiś kilometr od mostu Dębnickiego w stronę Tyńca południową stroną Wisły). W parku tym znaleźć można taki śmieszny kranik na środku trawnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemsik Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Na Facebookowej grze FotoKraków trafiłem kiedyś na źródełko, niedaleko mostu grunwaldzkiego. Oto link: http://fotozagadka.99k.org/place.php?id=193 Niestety nie byłem tam - nie wiem czy nie trzeba walnąć trzech zdrowasiek przed nalaniem wody do bidonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 12 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 dolinka będkowska - tam gdzie zaczyna się strumyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.