Wojtek92 Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam! Panowie wiecie może czy znajdę przerzutkę Acera na ramę Duncon Pitbull? Jeśli tak to może znacie jej koszt? Dodam tylko że z przodu mam trzy przełożenia - biegów w sumie 21. Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 producent nie podaje zadnych info na temat niestandardowych kątow rury, wiec interesuje nas tylko srednica (34,9mm): http://www.allegro.pl/item411541246_przerz...60_m_2009r.html http://www.allegro.pl/item410779284_przerz...311_super_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Czyli po prostu jeśli bym kupował to bez adaptera bo właśnie szerokość na ramie jest 34,9. Dzięki za pomoc kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Może kup Alivio lub wyższy model? Będzie trwalsza od Acery. Przednia przerzutka to nie są jakieś wielkie koszty między modelami, a różnica w trwałości i pracy dość wyczuwalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Wiesz co - tak się właśnie zastanawiałem jaką wybrać, a że z tyłu mam Acere (była w starym rowerku z którego części niektóre poszły pod Pitbulla) i jestem z niej bardzo zadowolony to nie chcę mieszać i wolałbym Acere - nie wiem co o tym koledzy sądzicie - czy mieć 2 różne rodzaje czy mieć i tu i tu to samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Acera to niezbyt dobry sprzęt, wolałbym coś lepszego, nawet używanego. Cena podobna a jakość o wiele lepsza, moja acera po 2,5 tys km ma już niezłe luzy. Można mieszać i nic się nie stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Z luzami to prawda. Ostatnio ma nawet problemy z wrzuceniem na blat (przerzutka u rodziców). Nie ma różnicy czy będziesz miał z przodu i z tyłu Acerę czy dwia inne modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Ok to jaką dobrą polecacie? Cena może być do 50 - 60 zł. Myślę o nowej, nie używanej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borekd Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 za 60 zł kupisz juz spokojnie nowego lx a jak sie dobrze poszuka to i xt ! http://www.allegro.pl/item405789185_nowa_p...m761_wawa_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 A czy LX nie współpracuje tylko z 9 biegami z tyłu? Bo przeglądając oferty nie trafiłem na te które z 7 współpracują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borekd Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 współpracuje z wszystkimi od 6 do 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Ok dzięki bardzo kolego Panowie może nie będę zakładał 3 nowych tematów bez sensu tylko wszystko wcisnę w jeden. Mianowicie na modernizację roweru mogę przeznaczyć 800zł. Amortyzator to będzie SR DURO DJD - 350zł. i muszę za 400zł wymienić: -korby -kierownicę -pedały - przednią przerzutkę (może komplet o ile cash'u starczy) I teraz tak - co za ile i jak z jakością - z góry dziękuję za pomoc. Przeglądałem allegro ale suma nowych korb i amora to już 600zł :| a jeszcze za robote w serwisie też wezmą (nie dużo bo znajomi, ale mimo wszystko. Max to 800/850zł. Jeśli ma ktoś chęć mi pomóc swoją wiedzą i doświadczeniami z przeróbkami na Dunconie to będę wdzięczny za wszelką inicjatywę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 4 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 No to ja bym zrobił tak: - Amor Duro - 350 zł, - korba Shimano Deore - 166 zł http://allegro.pl/item408551701_korba_deor..._gwarancja.html - pedały - BOP Can Can - 55 zł, - przerzutka przód - LX - ok. 60 zł, - przerzytka tył - XT Shadow - 159 zł ttp://allegro.pl/item404931980_nowa_przerzutka_tylna_deore_xt_rd_m772_shadow.html - kierownica - nie wiem jaki rozmiar itp. Ale z tego wyszło mi 790 zł, więc zostaje 60 zł na kierownicę, a jeszcze można zamienić przerzutkę na SLX i będzie więcej na kierę i pedały jakieś lepsze można zafundować sobie, 60 zł więcej mamy a obijanie o ramę zostanie też wyeliminowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Dzięki Boguś za odpowiedź Myślałem aby zrobić tak jak piszesz, ale przerzutkę dać SLX: ( z długim czy z krótkim wózkiem?) http://allegro.pl/item409743515_nowa_slx_2...umrowerowe.html http://allegro.pl/item409867668_nowa_przer...umrowerowe.html czemu taka wielka różnica w cenie? i kierownicę (mam mostek NS'a): http://allegro.pl/item410928203_kierownica...28_6_dh_fr.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 4 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Przecierz jedna przerzutka jest na tył a kolejna na przód. Przednie są zawsze tańsze od tylnich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Przecierz jedna przerzutka jest na tył a kolejna na przód.Przednie są zawsze tańsze od tylnich. Mój błąd - wkleiłem zły link... Mniejsza z tym - a co sądzicie o kierownicy? Koledzy potrzebuję też informacji jaki suport najlepiej wsadzić do skakania i czy w Pitbullach były wykorzystywane "kwadraty" czy też "zwykłe" i jakiego rozmiaru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Kiera myślę, że będzie ok. A co do suportu to dostajesz go razem z korbą Deore, bo on jest dodawany razem z korbą (zintegrowany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Przerzutki przednie na 9sp mają węższe prowadnice, więc możesz mieć problem z regulacją jej tak żeby nie ocierało o łańcuch. Ja bym jednak został przy Alivio albo szukał starej XT na 8sp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Kiera myślę, że będzie ok. A co do suportu to dostajesz go razem z korbą Deore, bo on jest dodawany razem z korbą (zintegrowany). Korby nie będą Deore. Bedzie to Truvativ - suport i korby za 100zł - a jest to marka hussefelt... Przerzutki przednie na 9sp mają węższe prowadnice, więc możesz mieć problem z regulacją jej tak żeby nie ocierało o łańcuch. Ja bym jednak został przy Alivio albo szukał starej XT na 8sp. Dzięki za wskazówkę kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Ja mam napęd 8 sp i przerzutkę LX do napędów 9 sp i problemów z regulcją nie miałem. Wojtek a te twoje korby są na kwadrat czy na ISIS? Najlepiej daj foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Ja mam napęd 8 sp i przerzutkę LX do napędów 9 sp i problemów z regulcją nie miałem. Wojtek a te twoje korby są na kwadrat czy na ISIS? Najlepiej daj foto. Tak oto wygląda śruba po zdjęciu zatyczki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 To zwykły suport na kwadrat. Właściwie czego nie weźmiesz będzie ok. Ważne by długość była odpowiednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Dzięki za odpowiedź. Czy ktoś kto lata tu Pitbullem zna długość suportu? Bo nie wiem czy ten z kompletu Truvativa będzie pasował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 http://www.duncon.pl/index.php?id=produkty...p;kat=dane_tech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 7 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Wnioskuje że to to: Szerokość Pakietu: 68 mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.