mrowafr Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam. O ile problemem nie jest znalezienie butów pod SPD( bo w nazwie wiekszość też ma SPD), to nie wiem jak szukać obuwia na platformy firmy Crank. Pociągnę temat dalej... jakiej firmy polecacie ? Szukam butów pod enduro - mtb. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 IMO mogą być np. skateowe/BMXowe/... trampki. Typowe rowerowe to np firmy 661 przykładowe modele Reflex, Dually Taki, Filter,... Ja (w sumię mało jeżdze na platformach) używam trampek Converse Vigor (z taką podeszwą w kwadraciki - inną niż mają typowe Conversy, dzięki temu piny ładnie trzymają). Możesz poszukac testów/opisów Shimano SH-MP56. Jakbyś się chciał polansować to może butki FOXa Addition Shoe. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowafr Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Benek - te platformy są wpinane, a ja szukam wlaśnie butów wpinanych. To, że "pierwsze lepsze" trampki mogę zakładać na platformy to wiem. Chodzi mi czy te pedały są kompatybilne z butami Shimanowskimi SPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Wiesz, nie podałeś dokładnej nazwy to myślałem że chodzi o 5050X lub 5050XX. Pewnie masz któreś Mallety (najlepiej podaj jakie masz to ułatwi odp.), to niech jakis użytkownik się wypowie. Bo rozumiem, że chcesz buty z mocowaniem na bloki żeby się wpinać - tak ? Myślę, że nie będa pasowały typowe SPD z agresywnym bieznikliem gdzie blok schowany jest głeboko pomiędzy "traktor" w podeszwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowafr Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Nie mam jeszcze ani butów, ani platform. Po prostu kupiłem rower z pedałami SPD, a chcę zmienić na Cranki Platformowe - wpinane. o buty - http://www.allegro.pl/item407527983_nowe_b...odel_2008_.html bardzo podobne do tych, gdzie bieżnik nie jest agresywny. Dostałem info na maila, od Faceta sprzedającego Cranki na allegro, ze buty SPD pasują w te platformowe zatrzaski. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.