Skocz do zawartości

[buty] jakie buty do platform Crank Brothers?

mrowafr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. O ile problemem nie jest znalezienie butów pod SPD( bo w nazwie wiekszość też ma SPD), to nie wiem jak szukać obuwia na platformy firmy Crank. Pociągnę temat dalej... jakiej firmy polecacie ? Szukam butów pod enduro - mtb.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

IMO mogą być np. skateowe/BMXowe/... trampki. Typowe rowerowe to np firmy 661 przykładowe modele Reflex, Dually Taki, Filter,...

Ja (w sumię mało jeżdze na platformach) używam trampek Converse Vigor (z taką podeszwą w kwadraciki - inną niż mają typowe Conversy, dzięki temu piny ładnie trzymają).

Możesz poszukac testów/opisów Shimano SH-MP56.

Jakbyś się chciał polansować ;) to może butki FOXa Addition Shoe.

itd.

Wiesz, nie podałeś dokładnej nazwy to myślałem że chodzi o 5050X lub 5050XX. :) Pewnie masz któreś Mallety (najlepiej podaj jakie masz to ułatwi odp.), to niech jakis użytkownik się wypowie. Bo rozumiem, że chcesz buty z mocowaniem na bloki żeby się wpinać - tak ? Myślę, że nie będa pasowały typowe SPD z agresywnym bieznikliem gdzie blok schowany jest głeboko pomiędzy "traktor" w podeszwie.

Nie mam jeszcze ani butów, ani platform.

Po prostu kupiłem rower z pedałami SPD, a chcę zmienić na Cranki Platformowe - wpinane.

o buty - http://www.allegro.pl/item407527983_nowe_b...odel_2008_.html bardzo podobne do tych, gdzie bieżnik nie jest agresywny.

Dostałem info na maila, od Faceta sprzedającego Cranki na allegro, ze buty SPD pasują w te platformowe zatrzaski.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...