Skocz do zawartości

[Wrocław] sklep rowerowy

Muzykolog

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A, możliwe. Ale trzeba by wiedzieć, że Velo jest tego dystrybutorem...

Podziękował, już znalazłem tam jak się wywiedzieć w mej sprawie.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Hej!

W oddzielny wątku pytałem o serwis w okolicy Dworca, jeden temat pokrywa się już z moim zapytaniem, nie mniej topografia sklepów ulega zmianie. Podłączę się więc pod ten wątek, ale z dodatkowym pytaniem - dzisiaj powiedziano mi, że w budynku naprzeciwko Arkad Wrocławskich, chyba chodzi o ten stary dziesięciopiętrowiec vis a vis przy nasypie, na dole otwarto sklep rowerowy z serwisem (ktoś z SSC). Może ktoś z Was już odwiedzał to miejsce? Sklep nazywa się PM Rider, Powstańców Śląskich 5.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Tak, sklep jest jak najbardziej w porządku, Trek, Magura i inne. Miła obsługa, znająca się na rzeczy. Póki co, nie mam nic do zarzucenia im.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Potwierdzam, PM Rider jest OK. Szczególnie Mateusz potrafi doradzić i niczego nie wciska. Wziąłem od nich amuleta rok temu. Nie narzekam.

Witam się przy okazji, bo to mój pierwszy post na forum. Serdecznie pozdrawiam wszystkich.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Co prawda kupowałem tam tylko drobiazgi ale sklep wydaje się ok. Ten malutki gość z serwisu pracował kiedyś w robexie . Coś tam u niego robiłem -moim zdaniem fachura .

Jest jeszcze w miarę nowy sklep z serwisem na Reymonta - Sport profit . Ceny na częśici mają dobre , wymieniałem tam korby , szybko i tanio .

Napisano

Polecam Sport Profit na Reymonta przy wiadukcie, na samym przystanku 14 i 24 w stronę Osobowic. Łatwo znaleźć bo przed sklepem wystawiają rowery. Kupiłem tam 2 rowerki i jestem bardzo zadowolony. Fachowa i miła obsługa. Wcześniej wędrowałem po wielu sklepach i nikt nie poświęcił mi tyle czasu i nie mówił o rowerach z taką pasją jak właściciel Sport-Profit.

Napisano

widziałem dziś Shimano SH-M075 w Go Sport w Koronie za 189 zł - kosztowały kilka miesięcy temu 230 zł i widziałem je nawet za 259 zł. Nie pamiętam jakie były rozmiary ale na pewno był 42 bo takie oglądałem. Ja kupiłem tydzień temu w SportProfit buty Shimano SH-M122.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Poza rowerowymi oczywiście, polecam sklep z łożyskami Rolimex na Sokolniczej 42, tuż przy Odrze. Mają pełen wybór łożysk.

Na co zwracać uwagę poza rozmiarem - na pewno na cenę, te tanie kupowane np. na allegro mogą pochodzić z chin...

• 4 tygodnie później...
Napisano

Gdzie mogę w miarę tanio i dobrze wycentować koło?? Normalnie pojechałbym do Robexu bo ostatnio Mechanik a właściwie "Megik"wycntrował mi prawie całkiem koło w którym wyladowała przerzutka przy predkości 40km/h (efekt: totalna masakra, prawie wszstkie szprychy wymieniłem.)...ale szukam kogoś innego bo niem za bardzo kasy... Może cie mi kogoś polecic??

Napisano

To ja polecę Sport-Profit na Kleczkowskiej, a właściwie na Reymonta naprzeciw Zus'u. Ceny serwisu bardzo przyzwoite, nie to co w Robexie na Kromera!

Chłopacy znają się na robocie, prawdziwi pasjonaci.

Napisano

No to ja polecę PM Ride na Powstańców. Sklep znajduje się w biurowcu naprzeciwko Arkad Wrocławskich...

Napisano

No to ja sie podpisze pod dwoma powyzszymi postami.

Sport-Profit na Reymonta - polnoc Wroclawia i PM Rider naprzeciwko Arkad Wroclawskich na Powstancow Slaskich - sa to z cala pewnoscia dwa najlepsze serwisy rowerowe we wrocku. Niedawno jednak bylem w serwisie Harfy - tym nowym na Robotniczej i (o dziwo) takze zrobili na mnie dobre wrazenie. Bynajmniej nie wygladem tylko praca i wykonywanym przy okazji przegladem kol Mavica.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Czy ktoś z Wrocławia natknął się może na produkty firmy Rogelli? Szukam konkretnie spodenek ROGELLI BASIC DE LUXE i koszulki ROGELLI PARIS.

Napisano

Teoretycznie mają, w praktyce to wygląda, że na sklepie nie ma za wiele i sprowadzają na zamówienie. Jednak wolałbym przymierzyć spodenki, zwłaszcza, że Rogelli podobno ma trochę "nierównomierną" rozmiarówkę.

Napisano

Ja przycinałem rurę sterową w Harfie, przynajmniej miałem pewność, że zrobią to kluczem do rur. Co do kosztu to za przycięcie rury i montaż pancerzy dałem 40, więc za same przycięcie pwenie ze 20.

• 5 tygodni później...
Napisano

No dobra, konia z rzędem temu kto znajdzie we Wrocławiu mleczko noTubes albo noFlats. Chodzi mi o sam płyn uszczelniający i to raczej ten mniejszy, na dwa koła, 500ml mi zaschnie pięć razy zanim to wykorzystam.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam,

Osobiście polecam Sport-Profit przy Reymonta/Kleczkowskiej i PMRide naprzeciwko Arkad, w obu sklepach nawet jeśli czegoś nie mają to to ściągną.

Obsługa zawsze kompetentna i miła.

Pozdrower,

Łukasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...