Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] Shimano 535 ,obsługa

ukaniex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taki problem. Jako ,że nigdy nie 'bawiłem' się z tarczówkami nie wiem cóż z tym zrobić. Zacisk jest w takiej pozycji...:

dsc00955rr9.th.jpg

Jest bardzo ściśnięty ,nawet tarcza się nie mieści. Co mam zrobić. Krok po kroku?

Napisano
Nie da się w inny.

A po co naciskałeś klamkę jak między klockami nie było tarczy?

Hehe :). Bo nie mam zielonego pojęcia póki co o tym sprzęcie? :)

OK. Zaraz wyjmę klocki i spróbuję to rozepchać :icon_wink:.

Operacja się powiodła... no może nie do końca. Jeden tłoczek jest bliżej tarczy niż drugi i koło zakręcone zatrzymuje się zaraz.

Napisano

Poluzuj dwie srobeczki imbusowe, którymizacisk jest przxykrecony do adaptera, scisniaj hebel i go trzymaj, wtedy probuj przykrecić te dwa inmbusy ktore wczesniej poluzowałeś...Zacisk powinien sie sam ustawic....

Napisano

o dokladnie. jak zwyczajnie zacisniesz klame i zakrecisz sruby od zacisku to przewaznie jest tak , ze ustawi sie krzywo tzn jeden tloczek sie wysunie bardziej. ratunkiem jest przytrzymanie reka przy dokrecaniu i lapaniu klamka tej tej strony zacisku, od ktorej tloczek bardziej wychodzi i przycisniecie jej w kierunku tarczy. ewentualnie pozostaje rzezbienie reczne tylko trzeba uwazac zeby zacisk byl rownolegle do tarczy bo inaczej klocki sie nierowno zjada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...