ukaniex Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Mam taki problem. Jako ,że nigdy nie 'bawiłem' się z tarczówkami nie wiem cóż z tym zrobić. Zacisk jest w takiej pozycji...: Jest bardzo ściśnięty ,nawet tarcza się nie mieści. Co mam zrobić. Krok po kroku?
KaJeTaN Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 odkrec zacisk..... wyciagnij klocki i rozepchaj w jakis sposob tloczki powinno puścić
ukaniex Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Napisano 2 Sierpnia 2008 Nie da się tego zrobić w inny sposób? Jakoś nie mam pomysłu jakby te tłoczki oddalić od siebie..
Schwefel Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Nie da się w inny. A po co naciskałeś klamkę jak między klockami nie było tarczy?
ukaniex Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Napisano 2 Sierpnia 2008 Nie da się w inny. A po co naciskałeś klamkę jak między klockami nie było tarczy? Hehe . Bo nie mam zielonego pojęcia póki co o tym sprzęcie? OK. Zaraz wyjmę klocki i spróbuję to rozepchać . Operacja się powiodła... no może nie do końca. Jeden tłoczek jest bliżej tarczy niż drugi i koło zakręcone zatrzymuje się zaraz.
KaJeTaN Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Jeszcze raz zrob to porzadnie, a moze masz klocki po prostu nie rowno starte ;>?
ukaniex Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Napisano 2 Sierpnia 2008 Może łatwiej by było gdybym foto dodał. Klocków i sytuacji z tarczą.
KaJeTaN Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Możesz dodać... moze to byc tez wina zle ustawionego zacisku...
KaJeTaN Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Poluzuj dwie srobeczki imbusowe, którymizacisk jest przxykrecony do adaptera, scisniaj hebel i go trzymaj, wtedy probuj przykrecić te dwa inmbusy ktore wczesniej poluzowałeś...Zacisk powinien sie sam ustawic....
Schwefel Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 I przeważnie się tak ustawia, że lekko któraś strona ociera i dalej trzeba manualnie rzeźbić...
kello Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 o dokladnie. jak zwyczajnie zacisniesz klame i zakrecisz sruby od zacisku to przewaznie jest tak , ze ustawi sie krzywo tzn jeden tloczek sie wysunie bardziej. ratunkiem jest przytrzymanie reka przy dokrecaniu i lapaniu klamka tej tej strony zacisku, od ktorej tloczek bardziej wychodzi i przycisniecie jej w kierunku tarczy. ewentualnie pozostaje rzezbienie reczne tylko trzeba uwazac zeby zacisk byl rownolegle do tarczy bo inaczej klocki sie nierowno zjada.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.