Kuku Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam. Mam pytanie: Otóż 9. sierpnia wraz z kumplem i jego rodzicami wybieramy się do Austrii na tydzień, konkretnie do Dobriach niedaleko Villach - miejscowość położona w Karyntii, obok Millstatter See. Nie bierzemy rowerów, zamierzamy wypożyczyć, bo musimy wrócić pociągiem, a z transportem rowerów jest problem samochodem i później pociągiem. Jakich rowerów możemy się spodziewać w wypożyczalniach? Da radę pojeździć tymi rowerami po Alpach? Mam nadzieję, że tak, w końcu Austria to dosyć bogaty kraj, przecież w Alpach i okolicach jezior żyją z turystyki, więc mam nadzieję, że się nie rozczarujemy. Miał ktoś styczność z wypożyczalniami w Austrii, może macie jakieś godne polecenia? Drugie pytanie dotyczy ścieżek rowerowych w Karyntii, możecie polecić jakieś? Dziękuje za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVANVII Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Mapki tras rowerowych dostaniesz oczywiście gratis w punktach IT, o wypożyczalniach nic nie wiem bo do Austrii dojechałem na własnym rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Dzięki Moze ktoś inny wie coś o wypożyczalniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sakee Napisano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Parę tygodni temu przyjechaliśmy z wyprawy w Alpy. Dokładnie w miejscowości Nauders w Tyrolu. Jednak mieliśmy własne maszyny. Wszystko zależy od wypożyczalni, ale bez problemów pożyczysz maszynę i to taką jakiej tu nie uświadczysz same znane marki. Z mapkami jest tak, że owszem dostaniesz za darmo plan i ścieżki. Ale jest to dość mało czytelne, lepiej wydać ok 7 od 10euro za dokładną mape okolicy. W naszym przypadku bardzo sie to opłacało, bardzo dużo info o ciekawych miejscach. www.mtbraciborz.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Dzięki sakee Mam nadzieję, że da radę pośmigać na tych rowerach z wypożyczalni po Alpach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.