Skocz do zawartości

[Karyntia, Austria] ścieżki rowerowe, wypożyczalnie rowerów

Kuku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie: Otóż 9. sierpnia wraz z kumplem i jego rodzicami wybieramy się do Austrii na tydzień, konkretnie do Dobriach niedaleko Villach - miejscowość położona w Karyntii, obok Millstatter See.

Nie bierzemy rowerów, zamierzamy wypożyczyć, bo musimy wrócić pociągiem, a z transportem rowerów jest problem samochodem i później pociągiem.

Jakich rowerów możemy się spodziewać w wypożyczalniach? Da radę pojeździć tymi rowerami po Alpach? Mam nadzieję, że tak, w końcu Austria to dosyć bogaty kraj, przecież w Alpach i okolicach jezior żyją z turystyki, więc mam nadzieję, że się nie rozczarujemy.

Miał ktoś styczność z wypożyczalniami w Austrii, może macie jakieś godne polecenia?

Drugie pytanie dotyczy ścieżek rowerowych w Karyntii, możecie polecić jakieś?

Dziękuje za zainteresowanie :icon_wink:

Parę tygodni temu przyjechaliśmy z wyprawy w Alpy. Dokładnie w miejscowości Nauders w Tyrolu. Jednak mieliśmy własne maszyny. Wszystko zależy od wypożyczalni, ale bez problemów pożyczysz maszynę i to taką jakiej tu nie uświadczysz same znane marki.

Z mapkami jest tak, że owszem dostaniesz za darmo plan i ścieżki. Ale jest to dość mało czytelne, lepiej wydać ok 7 od 10euro za dokładną mape okolicy. W naszym przypadku bardzo sie to opłacało, bardzo dużo info o ciekawych miejscach.

www.mtbraciborz.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...