akro Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam, Co sądzicie o tym rowerze? http://www.rowery-andar.pl/gtix%20SUNcross.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopiki Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Cóż?... za tą cenę to chyba warto, choć wszystko zależy od tego do czego będziesz ten rowerek wykorzystywał. Jeśli do jazdy po zakupy i na niewielkie odległości to ok, ale jeśli interesuje cię coś "poważniejszego" to może być problem. Opis roweru na stronie jest bardzo lakoniczny... Jeśli dysponujesz ograniczonym budżetem to polecam kupno roweru używanego, za podobne pieniądze można mieć o wiele lepszy sprzęt, ewentualnie czekać na wyprzedaże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiill Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Rowerek z bogatym wyposażeniem - dobry na zakupy, w sam raz dla mojej mamy A sprzęt - po cenie nie wymagał bym od niego zbyt wiele, spokojna jazda bez szaleństw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Tu masz komentarz o tej "marce" Zanim kupiłem Gianta Rinkona dwa lata temu, byłem posiadaczem atrapy rowerowej GTiX K-26 Kupiłem ją w małym sklepiku gdzie facet sprzedawał gwoździe, śrubki, młotki,łopaty,siekiery,łańcuchy, nasiona, nawozy i przy okazji wstawił kilka rowerów.Składaczki i te wynalazki GTiX Gdy kupowałem byłem przekonany że to rower do wyczynu: gruba rama- amortyzowana, grube koła, amortyzator jak z motocykla- 2-półka, hamulce tarczowe. Normalnie bajer Posiadaczem owej machiny byłem przez niecały rok IMHO to i tak za długo Szczęście z posiadania owego cudaka trwało przez miesiąc. Koledzy z pracy mnie namówili na przejażdżkę po lesie. Początkowo myślałem że kondychy nie mam . Oni czekali na mnie. Nie mogłem za nimi nadążyć. Podjazdy musiałem pokonywać z buta. Po przejechaniu 15 km miałem dość. Przy zjazdach też Koledzy jakoś bez problemu a ten GTiX podskakiwał na korzeniach - bałem się ze zaraz jakieś drzewo zaliczę. Następnym razem na wycieczkę zabraliśmy się z żoną, ona ma Gianta GSR. ZONK ona też ma lepszą kondychę niż ja ? Nic z tego ten rower jest do bani gumy szerokie + tragiczny bieżnik dają kolosalne opory toczenia, Amor przód - sprężyna amor tył sprężyna. energia zamiast w ruch do przodu szła w pompowanie tych sprężyn. do tego kolosalna waga 19,5 kg (ważyłem na wadze na poczcie dokładnie 19,527) Zacząłem jeździć na tym K-26 intensywniej - błąd i to poważny. To ma wyglądać a nie jeździć Cudak GTiX zaczął się rozpadać i skrzypiyeć tarcze tarły w zasadzie od początku ale hamowały. Wahacz dość szybko dostał luzu, ważę osiemdziesiąt kilka kilogramów, może to rower dla dzieci. Wizyta w sklepie gdzie go kupiłem i ZONK facet powiedział że przestał te GTiX sprzedawać, zostały same składaczki. Facet z serwisu rowerowego powiedział, że on naprawia rowery a nie wynalazki, ten sprzęt go przerasta i nawet nie spróbuje go naprawiać Teraz go rozumiem Wiejski sprzęt kaskaderski powinien być na wsi. więc go tam wywiozłem. Kuzyn postawił go pod płotem parę razy na nim do GS-u pojechał po chleb i papierosy, woli jeździć starym Jubilatem, potem postawił za stodołą i tak już stoi drugi rok. Zardzewiał troszkę. Pies nawet go nie chce obsikać. Ja kupiłem Gianta Rinkona za 1400 zł w normalnym sklepie rowerowym i ten rower jest dwa razy lżejszy od tamtego, na razie nic nie próbuje się samo z się rozpaść, jak korba w tamtym. O i najważniejsze MAM KONDYCJĘ by z kolegami i żoną na rowerze pojeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcimił Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Sprzedawałem rowery z tej firmy, z której jest link i Suncross-y bardzo ludzie chwalili, nie było z nimi problemów i schodziło ich sporo. Jak na tą cene są w miare solidnie wykonane. Za tą cene nie znajdzie się nic lepszego(chyba, że się myle). Ogólnie do rekreacyjnej jazdy po mieście wystarczy, ale jeżeli chcesz robić nim dłuższe trasy w różnorodnym terenie to lepiej dołozyc i kupić cos lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
H3IN3K3N Napisano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Podstawowe manetki SRAM 3.0 - Obrotowe - rozlecą ci się po 2 miesiącach ,wiem bo mój kolega miał takie Amortyzator ? Widziałem kiedyś złamany (dwu półkowy) . Korba ? Nawet nic nie pisze... Pewnie zjedzie się na kwadracie po 6 miesiącach... Nie kupuj tego roweru... Lepiej kupić coś oryginalnego ,np Kross ,Giant ,Mexller Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.