dunny Napisano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 czesc niedzwno kupilem kona lava dome 2006 chcialbym podpytać co myslicie o tym rowerze druga sprawa to pytanie o przerzutki przez wiele lat jezdzilem tylko BMX, wiec troche wypadlem z tematów przerzutkowych co to jest za Deore w tym modelu, nie są to LX,y jaka jest klasa tej przerzutki sądząc po cenie katalogowej tego modelu (kupilem go po powaznej przecenie) nie jest to chyba jakis kibel co? zdecydowalem sie na ten model z powodu CrMo, co myslicie o tej decyzji bede wdzieczny za kazda odpowiedz dzieki jeszcze link http://www.konabikes.co.uk/2k6bikes/lava_dome_2k6.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Deore to taka rowerowa klasa średnia niższa. Nie jest to jakiś badziew, ale też żadna rewelacja. Co ma znaczyć, że nie są to LX'y? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunny Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 mam na mysli to ze jak pamietam kiedys byly Deore XT i LX i obie byly raczej z górnej półki zastnawiam sie po prostu czy zakładać, że będę musial w to zainwestować czy te będą mi długo służyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Przy normalnym użytkowaniu, bez jakiegoś "hardkoru" spokojnie kilka tysięcy kilometrów pociągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunny Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conley Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 deore przy normalnym użytkowaniu sprawuje się całkiem fajnie - w górach pod obciążeniem jest już gorzej... moja przednia nie wytrzymała trzech wypraw w beskidy - kilka gleb i nadaje sie do wymiany. tylna ma powszechnie znaną przypadłość - tłucze o ramę co doprowadza mnie do szału... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellldef Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 deore przy normalnym użytkowaniu sprawuje się całkiem fajnie - w górach pod obciążeniem jest już gorzej... moja przednia nie wytrzymała trzech wypraw w beskidy - kilka gleb i nadaje sie do wymiany. tylna ma powszechnie znaną przypadłość - tłucze o ramę co doprowadza mnie do szału... Wtrace pare groszy - mialem ten sam problem i kupilem SLX-a Shadow i jest genialna zupelnie inna konstrukcja, swietnie wyglada i brak wspomnianych wczesniej stukow. polecam z czystym sumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conley Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 co do roweru: nie wiem ile ważysz i co jeździsz ale napisze moje uwagi: amor raczej mocno średni ale ja ważę 100kg, opony (szczególnie przednia) kiepsko trzymają na luźnej nawierzchni, przerzutki deore ciągle mi się rozregulowują ale już idą na śmietnik.... w sumie zadowolony jestem tylko z hamulców i ramy ale Ty to masz inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 4 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Może masz źle poprowadzone pancerze, nie jest możliwe, aby non stop się rozregulowywały. A co do technologii Shadow to już wszyscy o niej wiedzą, więc nie trzeba o niej pisać na każdym kroku. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunny Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 hej jestem wlasnie w pecu pod sniezka i testuje nabytek gneralnie bardzo ok ale przednia przerzutka rzeczywiscie odbiega od reszty, jest dosc nieprecycyjna opony sa strednie, ale ten problem sie zalatwil sam poniewaz patrzac na stopien zuzycia po jakichs 150km szybko bede kupowal nowe amortyzator pracuje pode mna dobrze, ale mam 80 kilo, moze te 20 cos zmieniaja no i najlepsze, mi tylna deore jakos nie stuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Moja Deorka też nie stukała za bardzo, tylko czasami podczas mocnego uderzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunny Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 podsumowanie wakacji musze sprzedac lava dome u kupic dawg'a proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.