Skocz do zawartości

[manetki] Manetki Alivio - SL-M410 - czy będą współpracować z SRAM 4.0

Lyth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio poszła mi linka do przerzutki, więc postanowiłem od razu zmienić manetki, bo wraz z nimi są od razu linki i pancerze.

Do tej pory miałem manetki SRAM 4.0 i mam już dość gripów, dlatego chcę je zmienić i mam pytanie czy manetki Alivio SL-M410 będą współpracować z moimi przerzutkami SRAM 4.0 (SX-4)?

Pozdrawiam :icon_mrgreen:

Witam!

Ostatnio poszła mi linka do przerzutki, więc postanowiłem od razu zmienić manetki, bo wraz z nimi są od razu linki i pancerze.

Do tej pory miałem manetki SRAM 4.0 i mam już dość gripów, dlatego chcę je zmienić i mam pytanie czy manetki Alivio SL-M410 będą współpracować z moimi przerzutkami SRAM 4.0 (SX-4)?

Pozdrawiam :icon_mrgreen:

Ale zawsze możesz kupić trigery - coś takiego jak to z aukcji:

http://allegro.pl/item411020301_manetki_sr...per_cenie_.html

Jeśli masz 8 biegów to zawsze możesz w jakimś sklepie zamawiać ( katalogowo to te manetki stoją chyba ok 90 zł)

Głupoty gadasz, nie musi całego napędu zmieniać na shimano. Ja mam Łańcuch XT i korbe Alivio, czyli Shimano, a kasetę 5.0, przerzutki (SX4 z tyłu i 5.0 z przodu) oraz manetki SX4 i wszystko dobrze współgra. Kompatybilność tkwi tylko w prawej manetce i tylnej przerzutce, muszą być w takim samym systemie, 1:2, lub 1:2 (ESP), resztę możemy dobrac według własnych upodobań. Niektórzy twierdzą, że np. jak wszystko od Srama lub Shimnao to ciszej chodzi i ma dłuższą żywotność - nie wierzę w to i dlatego mam napęd mieszany.

Tak jak już przedmówcy powiedzieli, nie będzie to współgrało. Sram ma indeksację 1:1(ESP), a Shimano 1:2, więc zmiana manetek pozostaje.

Co do wypowiedzi endera, to głupoty, możesz mieszać napęd, tylko tak jak napisał pudeleQ manetka prawa musi być kompatybilna z przerzutką tylną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...