Skocz do zawartości

[hydrauliki] Avid Juicy Five i Three.

czaja188

Rekomendowane odpowiedzi

Ja Ci doradzę tylko że jak weźmież J3 to weź od pewnego sprzedawcy który nie robi problemu z gwarancją, najlepiej kup w miejscowym sklepie jeśli mają dobre ceny i wtedy cokolwiek będzie się działo, oddasz na gwarancji. Tylko tak jak pisałem choć sam mam J3 i na dziś dzień jestem zadowolony to przy takich niewielkich różnicach cenowych dołożył byn do Elixirów. Poczekaj, zaoszczędź trochę, nie ma pośpiechu. Cierpliwość Ci zostanie wynagrodzona :thumbsup:

To też dobre rozwiązanie :rolleyes: Kup na przód Elixir'a a potem dozbieraj do drugiego bądź kup juicy 3. Jeśli V-ki na tyle blokują ci koło, no to nie ma pośpiechu z drugim hamulcem.

A tak zapytam czy w ogóle masz piasty, ramę i widelec przystosowane do tarcz ?? Jaki masz amor ??

Ja śmigałem/śmigam na Elixirach, J3, J5 i J7 i powiem to co wszyscy: lepiej dołożyć do Elixirów. Lepsze jest wrogiem dobrego.

nawet nie trzeba dokładać :thumbsup: Juicy 5 kosztuje prawie tyle samo co elixir, a J7 jest droższe. Ale ja i tak nie oddam moich siódemek za e-x-y.

Gdzieś ty Miskov wyczytał coś o zmienionej konstrukcji klamki względem wersji R? Z ciekawości przewertowałem stronę Srama, testy Elixirów na Pinkbike, opinie na MTBR i nigdzie nie znalazłem informacji o powiększonym tłoku Cr względem R. Wszystkie Elixiry mają powiększony tłok, ale względem Juicy.

Z resztą w jednym z testów jest napisane iż:

The Elixir R and CR share the same features, the man differences are the Contact Pad adjustment, Carbon lever blades and Banjo Adjust on the caliper.

Z czego dwie to bzdury, gdyż wersja R posiada banjo i kompatybilność z karbonową klamką.

The two-piece caliper is all-new as well and the upsized pistons (roughly between Juicy and Code) provide more clamping force.

Pozdrawiam

P.S.Co do Pad Contact. Jeżeli jest to to samo co w Juicy7, to kolega który ma 7, rozkręcił to na maxa i tyle tego używał.

Takie informacje uzyskałem od sprzedawcy :P Oczywiście chodzi mi o tłoczek w klamce - zaciski w elixirach nie różnią się między sobą konstrukcją.

Kubus18, dałeś przykład, że na mtbr czasem piszą bzdury i szczerze mówiąc - w tym przypadku to średnie źródło informacji :thanks:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...