Michaelg Napisano 31 Lipca 2008 Napisano 31 Lipca 2008 Witam. Posiadam rower Scott Voltage YZ 1 - nie pamiętam niestety kiedy go kupiłem- nie wiem jak to odkryć- jest to albo 2004 rok albo 2005 rok- jeśli ktoś wie to może się podzielić informacją Komponenty teoretycznie są oryginalne jedynie: Kierownica: Nortshore Extreme Pedały: Point Alien II Siodełko: żelowe - logo firmy nieczytelne- zdrapane Opony: przód KENDA, tył no-name Dodatkowo osłona tylnego widelca- SCOTT ... Rower Pedał Kierownica Siodło Opona przód Opona tył ... Chętnie wymieniłbym kiedyś: *amortyzator na jakiś powyżej 75mm z regulacją i BLOKADĄ *hamulce na tarczowe przód/tył *piasty i obręcze- koła są scentrowane- tylne szczególnie *korbę zaczyna strzelać przy obciążeniu- nagłe niebezpieczne zrywy- aż noga spada z pedałów Coś polecacie albo odradzacie? O hamulcach mowa http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...mp;#entry503248
Paweł-Sz Napisano 31 Lipca 2008 Napisano 31 Lipca 2008 *korbę zaczyna strzelać przy obciążeniu- nagłe niebezpieczne zrywy- aż noga spada z pedałówhttp://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...mp;#entry503248 To raczej nie wina korby, prędzej bym podejrzewał tylną piastę a dokładniej zapadki w niej.
Michaelg Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Napisano 1 Sierpnia 2008 Właśnie nie wiem. Mój kolega ma tego samego bike tylko rok później kupiony- inna wersja kolorystyczna i ma tak o wiele dłużej niż ja ponad rok mu tak skacze- ja mam tak od 2 tygodni..... myślicie że raczej tylna piastę wymieniać niż korbę?
Mod Team bogus Napisano 1 Sierpnia 2008 Mod Team Napisano 1 Sierpnia 2008 Najpierw dokręć miski suportu, a jak nie pomoże to zrób serwis piasty. Jeśli to nie da efektów to pomylisz co z tym zrobić dalej.
Michaelg Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Napisano 2 Sierpnia 2008 Serwis piasty miałem Ok tydzień temu- przed wielka wyprawą z rowerami w pociąg i własnie na tym wyjeździe mi poczęło strzelać...
kopaczus Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 A nie zużyty napęd przypadkiem - i skaczący po trybach łańcuch?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.