Larry Napisano 31 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Kupiłem dzisiaj manetki Shimano Sl-mc40 3x8. Sprzedawca mówił, że to alivio 2008, jednak dopiero w domu zorientowałem się, że w rzeczywistości są one inne od shimano alivio sl-m410 (nie mają nawet napisu Alivio na sobie). Czy te moje to naprawde Alivio, bo nawet na shimano.com ich nie ma. Czy są one gorsze od sl-m410, bo zapłaciłem za nie tyle ile za zwykłe Alivio. Proszę o pomoc, bo nie wiem czy nie zostałem oszukany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 31 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 sl-m410 to alivo 2008 a te co ty masz sa naprawde 3x8? czy 3x7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry Napisano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Wygląda to tak: Ale ja kupiłem sl-mc40 3x8. W takim razie co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 To Alivio ze zdjęcia jest z roku 2005. Sam takie miałem, tyle że klamkomanetki, lecz widziałem też manetki z tego roku (2005). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry Napisano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Bo właśnie moje wyglądają jak te ze zdjęcia co zamieściłem. Sprzedawca mówił, że to co kupiłem to Alivio 2008. Zostałem oszukany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 31 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Bo właśnie moje wyglądają jak te ze zdjęcia co zamieściłem. Sprzedawca mówił, że to co kupiłem to Alivio 2008. Zostałem oszukany? zgadza sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry Napisano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Jutro czeka mnie przejażdżka do Izabelina. W takim razie możecie wpisać sklep na ul 3. Maja do listy zakazanych. A tak naprawdę to co to są za manetki, bo w necie z taki symbolem (sl-mc40-8r) nic nie znalazłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryf222 Napisano 31 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 te których foto wkleiłeś to Alivio SL-MC20 , solidne i nie tak "plastikowe" jak 410 mc 40 znalazłem na allegro: http://www.allegro.pl/item404658460_manetk...prawa_7_ka.html takie kupiłeś? Jaka cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry Napisano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 One mają symbol na sobie sl-mc40-8r i wyglądają jak te z tej aukcji, tylko, że są całe czarne z srebrnymi napisami shimano na obejmach i są na 8 biegów. Dałem 88 zł. Iść się wykłucać i oddawać czy nie? Zrobiłem foty komórą i teraz może będziecie wiedzieli co to jest, czy jest warte 88 zł i czy oddawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryf222 Napisano 31 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 http://www.megabikers.com.br/home.jphp?p=3...%2F+MANETE+2008 wkleiłem symbol podany przez Ciebie w google - wyszło coś takiego, niby 2008 ale było by to dziwne bo tak wyglądają te z rocznika 2005 czy 2006. Jeśli to takie to są solidne ale można je nieraz kupić na allegro (mało używane) za 30 - 40 zeta. Nie masz ochoty szukać i czekać na okazję zostaw te co masz, wolisz ładniejsze 410 - oddaj i kup gdzie indziej - choćby na allegro: http://www.allegro.pl/item405103672_dzwign..._8_sl_m410.html za 80,40 z przesyłką Twoja decyzja. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry Napisano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Pewnie pójdę oddać, ale popatrzcie na zdjęcia, które przed chwilą komórką zrobiłem. Może to was oświeci (bo ja w kwestii osprzętu jestem ciemny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 http://www.rp-pawlak.pl/ZDJECIA_FTP/katalog2008.pdf katalog shimano 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Nie ma tych moich w katalogu. Nie wiadomo co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Zabytek. Cos z okresu Shimano Alivio ze starym kanciastym logo z wielkim "A" bądź końcówka grupy STX-RC. O tym, że jest stare niech świadczy fakt, że ma oznaczenie "-8r" czyli dodaną specyfikację ilości biegów. Oznacza to mniej więcej tyle, że istniały wersje na 7 biegów. Konstrukcyjnie, to produkt analogiczny do SL-MC20, choć z nieco bardziej kanciastą obudową, inną obejmą i troche innym gniazdem do wymiany linki. Na 100% nie 2008, bo Alivio już od kilku lat ma "telewizorki" umieszczone powyżej kierownicy, na wzór wyższych grup. Z pracy pewnie będziesz zadowolony, ale rzeczywiście sprzedający wciska kit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 W zasadzie to one wyglądają analogicznie do tego: http://allegro.pl/item382629884_manetki_stx_rc_3x8.html (czyli są z roku 2003??) Więc jak uważacie. Wymieniać czy nie? Alivio 2008 lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Powiem jeszcze tak, to co widzę na zdjęciu z telefonu: Jest to model 2004, z tego względu, że model 2005 miał inną obejmę na kierę. 2005 miał bardziej okrągłą. Poza tym '05 ma śrubę do przykręcenia do kierownicy od góry, a właśnie '04 miało od przodu. '05 nie miało też kreseczek na wyświetlaczu, były tylko dwie cyfry - 1 i 8. Padło pytanie czy warte to jest 88zł. Odp: Nie, dlatego że mechanizm zastosowany w tych manetkach jest mniej precyzyjny od tego w manetkach na rok 2008. Sam to testowałem u siebie i wiem co mówię. Pozdrówko oszukane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.