Skocz do zawartości

[manetki] shimano sl-mc40. Alivio 2008 czy podróba?

Larry

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem dzisiaj manetki Shimano Sl-mc40 3x8. Sprzedawca mówił, że to alivio 2008, jednak dopiero w domu zorientowałem się, że w rzeczywistości są one inne od shimano alivio sl-m410 (nie mają nawet napisu Alivio na sobie). Czy te moje to naprawde Alivio, bo nawet na shimano.com ich nie ma. Czy są one gorsze od sl-m410, bo zapłaciłem za nie tyle ile za zwykłe Alivio. Proszę o pomoc, bo nie wiem czy nie zostałem oszukany.

Napisano
Bo właśnie moje wyglądają jak te ze zdjęcia co zamieściłem. Sprzedawca mówił, że to co kupiłem to Alivio 2008. Zostałem oszukany?

zgadza sie

Napisano

Jutro czeka mnie przejażdżka do Izabelina. W takim razie możecie wpisać sklep na ul 3. Maja do listy zakazanych. A tak naprawdę to co to są za manetki, bo w necie z taki symbolem (sl-mc40-8r) nic nie znalazłem?

Napisano

One mają symbol na sobie sl-mc40-8r i wyglądają jak te z tej aukcji, tylko, że są całe czarne z srebrnymi napisami shimano na obejmach i są na 8 biegów. Dałem 88 zł.

Iść się wykłucać i oddawać czy nie?

Zrobiłem foty komórą i teraz może będziecie wiedzieli co to jest, czy jest warte 88 zł i czy oddawać?

Napisano

http://www.megabikers.com.br/home.jphp?p=3...%2F+MANETE+2008

wkleiłem symbol podany przez Ciebie w google - wyszło coś takiego, niby 2008 ale było by to dziwne bo tak wyglądają te z rocznika 2005 czy 2006. Jeśli to takie to są solidne ale można je nieraz kupić na allegro (mało używane) za 30 - 40 zeta. Nie masz ochoty szukać i czekać na okazję zostaw te co masz, wolisz ładniejsze 410 - oddaj i kup gdzie indziej - choćby na allegro:

http://www.allegro.pl/item405103672_dzwign..._8_sl_m410.html za 80,40 z przesyłką

Twoja decyzja. Pzdr.

Napisano

Pewnie pójdę oddać, ale popatrzcie na zdjęcia, które przed chwilą komórką zrobiłem. Może to was oświeci (bo ja w kwestii osprzętu jestem ciemny).

post-112765-1217539616_thumb.jpg

post-112765-1217539936_thumb.jpg

post-112765-1217539946_thumb.jpg

Napisano

Zabytek. Cos z okresu Shimano Alivio ze starym kanciastym logo z wielkim "A" bądź końcówka grupy STX-RC. O tym, że jest stare niech świadczy fakt, że ma oznaczenie "-8r" czyli dodaną specyfikację ilości biegów. Oznacza to mniej więcej tyle, że istniały wersje na 7 biegów. Konstrukcyjnie, to produkt analogiczny do SL-MC20, choć z nieco bardziej kanciastą obudową, inną obejmą i troche innym gniazdem do wymiany linki. Na 100% nie 2008, bo Alivio już od kilku lat ma "telewizorki" umieszczone powyżej kierownicy, na wzór wyższych grup.

Z pracy pewnie będziesz zadowolony, ale rzeczywiście sprzedający wciska kit.

• Mod Team
Napisano

Powiem jeszcze tak,

to co widzę na zdjęciu z telefonu:

Jest to model 2004, z tego względu,

że model 2005 miał inną obejmę na kierę.

2005 miał bardziej okrągłą.

Poza tym '05 ma śrubę do przykręcenia do kierownicy od góry,

a właśnie '04 miało od przodu.

'05 nie miało też kreseczek na wyświetlaczu,

były tylko dwie cyfry - 1 i 8.

Padło pytanie czy warte to jest 88zł.

Odp: Nie, dlatego że mechanizm zastosowany w tych manetkach jest mniej precyzyjny od tego w manetkach na rok 2008.

Sam to testowałem u siebie i wiem co mówię.

Pozdrówko oszukane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...