Skocz do zawartości

[manetki] shimano sl-mc40. Alivio 2008 czy podróba?

Larry

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj manetki Shimano Sl-mc40 3x8. Sprzedawca mówił, że to alivio 2008, jednak dopiero w domu zorientowałem się, że w rzeczywistości są one inne od shimano alivio sl-m410 (nie mają nawet napisu Alivio na sobie). Czy te moje to naprawde Alivio, bo nawet na shimano.com ich nie ma. Czy są one gorsze od sl-m410, bo zapłaciłem za nie tyle ile za zwykłe Alivio. Proszę o pomoc, bo nie wiem czy nie zostałem oszukany.

One mają symbol na sobie sl-mc40-8r i wyglądają jak te z tej aukcji, tylko, że są całe czarne z srebrnymi napisami shimano na obejmach i są na 8 biegów. Dałem 88 zł.

Iść się wykłucać i oddawać czy nie?

Zrobiłem foty komórą i teraz może będziecie wiedzieli co to jest, czy jest warte 88 zł i czy oddawać?

http://www.megabikers.com.br/home.jphp?p=3...%2F+MANETE+2008

wkleiłem symbol podany przez Ciebie w google - wyszło coś takiego, niby 2008 ale było by to dziwne bo tak wyglądają te z rocznika 2005 czy 2006. Jeśli to takie to są solidne ale można je nieraz kupić na allegro (mało używane) za 30 - 40 zeta. Nie masz ochoty szukać i czekać na okazję zostaw te co masz, wolisz ładniejsze 410 - oddaj i kup gdzie indziej - choćby na allegro:

http://www.allegro.pl/item405103672_dzwign..._8_sl_m410.html za 80,40 z przesyłką

Twoja decyzja. Pzdr.

Zabytek. Cos z okresu Shimano Alivio ze starym kanciastym logo z wielkim "A" bądź końcówka grupy STX-RC. O tym, że jest stare niech świadczy fakt, że ma oznaczenie "-8r" czyli dodaną specyfikację ilości biegów. Oznacza to mniej więcej tyle, że istniały wersje na 7 biegów. Konstrukcyjnie, to produkt analogiczny do SL-MC20, choć z nieco bardziej kanciastą obudową, inną obejmą i troche innym gniazdem do wymiany linki. Na 100% nie 2008, bo Alivio już od kilku lat ma "telewizorki" umieszczone powyżej kierownicy, na wzór wyższych grup.

Z pracy pewnie będziesz zadowolony, ale rzeczywiście sprzedający wciska kit.

• Mod Team

Powiem jeszcze tak,

to co widzę na zdjęciu z telefonu:

Jest to model 2004, z tego względu,

że model 2005 miał inną obejmę na kierę.

2005 miał bardziej okrągłą.

Poza tym '05 ma śrubę do przykręcenia do kierownicy od góry,

a właśnie '04 miało od przodu.

'05 nie miało też kreseczek na wyświetlaczu,

były tylko dwie cyfry - 1 i 8.

Padło pytanie czy warte to jest 88zł.

Odp: Nie, dlatego że mechanizm zastosowany w tych manetkach jest mniej precyzyjny od tego w manetkach na rok 2008.

Sam to testowałem u siebie i wiem co mówię.

Pozdrówko oszukane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...