szkapa666 Napisano 31 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam, znalazlem na ebay'u te hamulce, ktore lepiej wybrac?;> jak u nich z silą hamowania? Potrzebuje ich od XC. Na allegro znalazlem Hayes HFX 9 Carbon za jakies 700zl, a tutaj mam za 400zl, tylko teraz nie wiem jak z przesylka. Niby podana jest 30$, czyli jakies 62zl. A jak z clem? http://cgi.ebay.pl/Hayes-HFX-Nine-Carbon-H...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.pl/Hayes-HFX-Nine-HD-Hydra...1QQcmdZViewItem A moze polecacie jeszcze jakies w cenie do 500 +/-50zl ?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Sprawę cła załatwiasz bardzo prosto - mówisz gościowi, który Ci to wysyła, żeby wyraźnie na paczce zdeklarował, że jest to prezent o wartości poniżej 50 USD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkapa666 Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 no to sie raczej uda zalatwic:) a teraz jak z modelem? co wybrac? moze calkowicie jakies inne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Czemu akurat Hayes? Jest mnóstwo lepszych hampli. Avid, Formula, Hope... HFX9 jest moim zdaniem najgorzej wykonanym i najbardziej awaryjnym hamulcem na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkapa666 Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 dlatego, ze sa w miare "tanie". Rozgladam sie tez za Avidami j3 badz j5, zainteresowaly mnie tez Hayes Stroker, ale malo o nich wiem:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Sprawę cła załatwiasz bardzo prosto - mówisz gościowi, który Ci to wysyła, żeby wyraźnie na paczce zdeklarował, że jest to prezent o wartości poniżej 50 USD. No tutaj tak wesoło może nie być. Fakt bardzo czesto to sie udaje, jednak sa celincy którzy clą po cennie rynkowej. A wracajac do tematu, to ja bym proponował Avid Juicy 5, duzo slyszlalem pozytywnych opini o nich, bynajmniej to jest moj wybor:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkapa666 Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Dowiedzialem sie ze w UE nie ma cla, jak i nie naliczaja podatku, ale czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Ale Chiny jakby nie patrzeć nie leżą w Europie Nie bierz tych Hayesów bo to totalny sh*t. Przestarzała konstrukcja lubiąca sobie pociec lub zagotować się, do tego dzwoniące tarcze... Za tą sama cenę masz Shimano 535 a dużo taniej Shimano 485. To z tych tańszych a z droższych masz Juicy 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkapa666 Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 no dokladnie, w europie niee:P a moze calkiem nowe slx?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 SLXy to przemalowane LXy z zeszłego roku a o nich możesz sobie dużo poczytać na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsychoticArchitect Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 no ale klamki takie jak w XT z wyglądu więc nie wiem czy to tylko takie przemalowanie. [ jak coś to nie się nie znam] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.