Skocz do zawartości

[Kask] Szosowy ~350zł

Sixer

Rekomendowane odpowiedzi

Po tym jak pęknął mi "Absalon" w czterech miejscach postanowiłem kupić nowy kask :D

Chce wziąć kask szosowy i nie proponujcie kasków MTB, bo takiego nie chce;)

Szukałem na allegro i nic nie ma ciekawego :/ Jedynie Met Inferno Ultimalite, ale troche przekracza budżet. Myślałem też nad Rudym, model Kontact ( link ) ale nie wiem jak leży na głowie, a zależy mi by był dość przylegający, jak np. Lazer Genesis, ale 600 zł na kask nie mam :D :D

Co byście polecili ? ;)

Przeciez wiadomo, że kaski różnych producentów mają skorupę o różnym kształcie - ja np szukałem czegoś z otworem na głowę bliżej okręgu i wybrałem BELL SWEEP XC. Jak możesz sprowadzić z zagranicy - bo u nas drogo - to polecam szosową wersję SWEEP R. Z ciekawszych (o ciut nietypowym kształcie zewnętrznym) masz np Specialized PROPERO (koszt w polskim sklepie ~329 PLN).

A przylegania do Twojej głowy to już nikt nie zagwarantuje, chyba że ktoś kto używa szklanej kuli ;)

Tak, benek to jest wiadome Giro - strasznie duże, Met-małe, ale agresywne :) etc. Właśnie nie za bardzo moge sprowadzic z poza PL :/ Ten Spec całkiem ładny, hmmm biore go pod uwage :)

Nad Estro też myślałem, ale nie widzialem jak wygląda na głowie i te zakończenie takie troche MTB'owskie ;)

Limar 909 Używam od ponad 2tys km i nie mam żadnych zastrzeżeń. Lekki, nie czuć zupełnie hełmofonu. Osobiście nie mam problemów z ściekającym potem ponieważ jeżdze tylko po szosie i powiew wiatru robi swoje. W terenie nie wiem nie uzywałem no i kask nie posiada siatki na owady. http://www.czescirowerowe.com.pl/p/pl/722/909+road.html

lub ten sam kask na allegro http://www.allegro.pl/item394746413_kask_l...ebieski_m_.html

Nie tak dawno na allegro widziałem ciekawe modele treka czy michelina; rudy project kontakt ważył w moim rozmiarze ok 360g( rozmiar L, katalogowa waga to ściema, wagi Michelin też są brane z kosmosu)

pozdr

Tych Scottów jest pełno na Langach etc. więc odpada :)

Speców też jest dużo, ale zawsze mi się podobały. Jak na razie faworyci to Spec i Met Ultimalite, którego moge mieć w niższej cenie niż na allegro ;)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...