Skocz do zawartości

[Toruń i okolice] Podjazdy, góreczki etc.

Bruce86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć i czołem, witam wszystkich ;)

Znacie jakieś ciekawe podjazdy w Toruniu i okolicy? Chciałbym sobie potrenować i nie bardzo jest gdzie. Znam Ciechocin, fajny ale niezbyt długi - właśnie, wie ktoś może jakie ma nachylenie i długość? Jest też fajny podjazd w Kaszczorku ale też krótki (zna ktoś nachylenie i długość?) - takie L'Alpe d'Huez w wersji mikro :D Jest jeszcze podjaździk w Lubiczu, niezbyt ciężki ale przynajmniej dłuższy od dwóch poprzednich. Znacie coś jeszcze? :D

Napisano
  Bruce86 napisał:
Cześć i czołem, witam wszystkich ;)

Znacie jakieś ciekawe podjazdy w Toruniu i okolicy? Chciałbym sobie potrenować i nie bardzo jest gdzie. Znam Ciechocin, fajny ale niezbyt długi - właśnie, wie ktoś może jakie ma nachylenie i długość? Jest też fajny podjazd w Kaszczorku ale też krótki (zna ktoś nachylenie i długość?) - takie L'Alpe d'Huez w wersji mikro :) Jest jeszcze podjaździk w Lubiczu, niezbyt ciężki ale przynajmniej dłuższy od dwóch poprzednich. Znacie coś jeszcze? ;)

Pod Toruniem długich podjazdów nie uświadczysz, jedynie krótkie na skarpach rzek (np. Chełmno, Golub Dobrzyń, Jedwabno). Najbliżej masz na pojezierze Brodnickie. A w zasadzie tereny na północnym wschodzie za Brodnicą (Nowe Miasto Lubawskie, Iława) oraz tereny na pólnoc od Świecia (Bory Tucholskie choc nie wszędzie).

Napisano

Cześć,

Niestety w naszym regionie ciężko z pagórkami, ale poczytaj co Sebekfireman proponuje:

http://www.sebekfireman.host247.pl/rower/r...p?article_id=14

Choć to nie góry, to na pewno kilka ciekawych miejsc znajdziesz.

Ponadto w najbliższą niedzielę Mazovia MTB w Nidzicy, gdzie trasa też może okazać się wymagająca:

http://www.mazoviamtb.pl/index.php?stat=107

Pozdr,

Moonspell79

Napisano

Najdłuższe znane mi asfaltowe podjazdy to między miejscowościami Czarże i Czemlewo oraz przed Unisławiem jadąc od strony Kokocka. Całkiem długi jak na nasze okolice jest też podjazd w Płutowie. W okolicach Chełmna też coś by się znalazło, ale tu już dokładniej nie podam, bo niewiele tam jeździłem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Bruce, niestety w pobliżu Toronto nie uświadczyś podjazdów dłuższych niż około 1 km. Po asfalcie jedyną metodą żeby potrenować podjazdy jest tu metoda powtarzania czyli jedziesz w górę w dół i tak ile razy Ci się podoba - trochę nudne ale co zrobić.

Ciekawą propozycją może być rundka Lubicz-Młyniec II - Młyniec I - Jedwabno - Lubicz dodatkowo zaliczając podjazd do wodociagów w Lubiczu wychodzą 4 podjazdy o łącznej długości ok 2,5 km na 14 km rundzie.

Jeśli nie boisz się terenu to pozwiedzaj sobie obszar pomiędzy Ciechocinem,Golubiem,Dulskiem,Działyniem i Kijaszkowem, na pewno się zmęczysz. Ostatnio tam byliśmy - opis na BS

Napisano

Fakt, podjeżdżanie i zjeżdżanie trochę nudne ale robie tak na Kaszczorku. Trasę, którą proponujesz objadę przy najbliższej okazji. A BS ciekawy, nawet bardzo :P

Dosyć fajnągórkę odkryłem na trasie między Mazowszem a Wolą, w okolicach Trutowa, zjazd i podjazd. Jeszcze nie podjeżdżałem, na razie tylko autkiem omijając roboty na 10-tce.

Napisano

Skleroza nie boli :P Przecież zjeżdżałem z tej górki. Może gdybym podjeżdżał to bym zapamiętał :)

rszturo, terenu się nie boję ale nie lubię zmieniać opon :D

Napisano
  Kolumb napisał:
Najdłuższe znane mi asfaltowe podjazdy to między miejscowościami Czarże i Czemlewo oraz przed Unisławiem jadąc od strony Kokocka. Całkiem długi jak na nasze okolice jest też podjazd w Płutowie. W okolicach Chełmna też coś by się znalazło, ale tu już dokładniej nie podam, bo niewiele tam jeździłem.

Stromy asfaltowy podjazd jest też z Czarży na Gzin, nie jest może długi ale dość stromy

Fotka z góry:

http://johndoe.ovh.org/Wiosna_2007/Ostrome...s/img_4715.html

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Ta górka o której napisał Bruce86 na trasie między Mazowszem ,a Wolą w okolicach Trutowa nie jest zbyt wymagającym podjazdem. Jadąc samochodem może się wydawać dosyć trudnym podjazdem lecz jadąc rowerem okaże się że to nic wielkiego. Mieszkam niedaleko tego miejsca i czasami tam śmigam na rowerze.

Napisano

Raciążek, za Ciechocinkiem. Krótki, ale zawsze to coś. Można pozaliczać kilka razy pod rząd i od razu lepiej wygląda :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.