KAZUMI Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Super wreszcie ktoś tego dokonał moje gratulacje z nieźle wykonanej roboty Jestem ciekaw jak będzie się to prawować po testach terenowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Na razie testy terenowe bardzo pozytywnie, pierwsze oględziny nie wykazały przesunięć pęknięć wykręceń itp Chciałbym zwrócić też uwagę iż wagant ma mufe 71mm (sic!) a to znaczy, że jeśli wybierzemy suport 68mm lewa część osi wystająca z mufy będzie krótsza od prawej. W moim wypadku idealną linię łańcucha zapewniał suport 115mm lecz wtedy lewa korba tarła o ramę. Dlatego kosztem linii łańcucha został zainstalowany suport 117,5 który wydaje się być idealnym kompromisem. Lewa korba jest ok a linia łańcucha mimo iż nie jest idealna nie powoduje spadania łańcucha. Problem ten można wyeliminować montując korby z wygiętymi ramionami a nie proste szosowe tak jak jest to w moim przypadku, czyli np wszystkie korby mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 A jak się spisuje sama rama pod względem technicznym , tzn wygodna /sztywna? , jestem bardzo ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Jako że rama to NÓWKA sztuka wyprodukowana w '78 i NIGDY nie używana nie mogę narzekać - tzn mogła by być trochę zwrotniejsza ale pozatym to naprawdę ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 BRAVO TEN PAN!!!! Swietna robota dokumentacyjna. Jak widac mozna i niech wszyscy malkontenci ugryza sie w nos albo siedzenie Przy okazji, w kwestii porownawczo-informacyjnej czy moglbys zapytac Wujka ile pi-razy-drzwi kosztowaloby komercyjne zrobienie takich redukcji. Nie kazdy ma wuja w WZL2 Bydgoszcz a pewnie niektorzy maja stare ramy z mufami pod wbijane miski i zachodza w glowe jak i za ile to ugryzc. OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Mniut malyna! Marzy mi się zrobienie podręcznika ostrokolowego w stylu "sam zrobię". Gdy sie zdobedę na ruszenie tematu, bez wątpienia poproszę Cie o zamieszczenie Twojego opracowania. Poza tym - słuszna prośba Ivana. Jeśli Wuj mógły zrobić tego więcej, na pewno znalazło by się kilka Wagantów, Passatów i innych Mistrali chętnych do przeistoczenia w ostre. Pytaj, naciskaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
putin2208 Napisano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Co mam zrobić z widelcem który ma uchwyt na dynamo? Nie wygląda to estetycznie Czym to usunąć? Widełki będą malowane, podobnie jak rama, tylko czym usunąć starą farbę, coś jak antykorozyjna z lakierem? Pozostały mi mufy i stamtąd ciężko schodzi, szlifierka z druciakiem tam nie wejdzie. Próbowałem nitro, benzyną ekstrakcyjną, jeszcze jakimś ale nic nie poszło;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 31 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Klaniam, Uciac brzeszczotem, opilowac iglakiem zrownac papierem sciernym, zgruntowac pomalowac... No i troche poszukaj kolego http://www.forumrowerowe.org/index.php?s=&...st&p=504442 Jak przeczytasz pare postow i uzyjesz szukajki to nic Ci sie nie stanie... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Wagant, jaguar pies drapał prawie to samo i tak z rometa pochodzi. No kolego... Jeśli to prawie to samo, to w ramach dostępności chemikaliów proponuję użyć wody królewskiej. To prawie to samo co kwas solny. Puści na pewno. P.S. Wszyscy nowi, niezorientowani, niech zapomną o zamieszczonym wyżej cytacie. Jaguar - rurki cr-mo (ponoć od Reynoldsa), Wagant - najkiepściejsza jakościowo stal, której bliżej do hydrauliki niż cyklizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
putin2208 Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 To powodzenia życzę z kwasami Przepalisz farbę, lakier wraz z ramą. Co do tych rurek z reynoldsa to zachowałbym pewien umiar. W tych czasach rurki te były za drogie i tylko kolarze szosowi jak Szurkowski, Królak i wielu innych posiadało te ramy wraz z osprzętem campagnolo. Do masówek bankowo nie stosowali rurek z reynoldsa, co najwyżej chromo molibdenowe naszej produkcji, w końcu hut żelaza mieliśmy pełno Jaguar nie trzyma standardów np. nietypowa główka ramy (średnica) ;] mimo wszystko na tamte czasy to była dobra rama. Na ostre się nada. Co do waganta to troszkę przesadziłem chociaż ludzie na wagantach śmigają do dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eternit Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 No kolego... Jeśli to prawie to samo, to w ramach dostępności chemikaliów proponuję użyć wody królewskiej. To prawie to samo co kwas solny. Puści na pewno. P.S. Wszyscy nowi, niezorientowani, niech zapomną o zamieszczonym wyżej cytacie. Jaguar - rurki cr-mo (ponoć od Reynoldsa), Wagant - najkiepściejsza jakościowo stal, której bliżej do hydrauliki niż cyklizmu. Tzw. stal konstrukcyjna. Przez to ta rama waganta jest stosunkowo ciężka i bardzo NIEsztywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
putin2208 Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Spoko Wiem że romet produkował lepsze i gorsze ramy ale nie myślałem że dzieli je tak ogromna przepaść. Szok. Grabarz zwracam honor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 3 Września 2008 Udostępnij Napisano 3 Września 2008 ...Jaguar - rurki cr-mo (ponoć od Reynoldsa)... Rurki cr-mo od Reynoldsa były w Jaguarze Special, miał on też z tego co pamiętam osprzęt Campy - na tym jeździła kadra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cajetan Napisano 3 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 witam a mozecie cos powiedziec o ramach firmy Romet? pozdrawiam i z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 3 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 witama mozecie cos powiedziec o ramach firmy Romet? pozdrawiam i z gory dziekuje Rama Wigry jest fajna Sprecyzuj pytanie odnośnie jakiego modelu i co chcesz dokładnie wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cajetan Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 juz zasadniczo wszystkiego sie dowiedzialem ale i tak dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.