Bagno Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam, Myślę o zmianie ramy Magic`a z rozmiaru 21,5" na ~19". W sklepie zaproponowali mi taką el nino -> http://www.velo.com.pl/www/produkt.php?m=1&k=30&p=55 Możecie napisać co o tym sądzicie i jak ma się ta rama do tej z Kellysa? Będzie to zmiana na lepsze, gorsze..? Czy lepiej zmienić na taką samą Magic (tylko 19,5") czy może jeszcze coś innego? Zależy mi na dopasowaniu osprzętu z Magic`a do nowej ramy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Magic jest raczej lepszą ramą niż ElNino, wiec jeśli zmieniać to na Magica 19,5" (a ile masz wzrostu?) Albo weź to - chyba najlepszy wybór (niestety trzeba by zmienić: sztycę, przednią przerzutkę i obejmę sztycy): http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...roducts_id=1655 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagno Napisano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Mam 186cm, w kroku niecałe 90cm. Sam nie wiem, jeździ mi się w sumie całkiem ok. Dopóki tu nie wszedłem i nie poczytałem/zacząłem mierzyć przeliczać było dobrze ;-) Jeżdżę głównie ulice miasta, ścieżki leśne i polne, wały, przez wiochy do pracy ( 25km w jedną stronę). Najwyższe szczyty ;-) to Ślęża k/Wrocławia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Z tego co piszesz, nie ma sensu zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 ElNino nie jest złą ramą, jeśli ktoś szuka budżetówki do raczej cięższego XC (amorek 100-120mm). Do lżejszych rzeczy Accent ma ramę TORMENTA - waga realna 17ki to ok. 1800g czyli nie tak źle, cena śmieszna... Jeśli zmieniać ramę to już na coś zdecydowanie lepszego (i lżejszego), typu Poison Zyankali, ale do takiej "jazdy rekreacyjnej" raczej nie trzeba. Gdybyś kiedyś chciał pohasać po większych dziurach, zastanów się jeszcze wcześniej lekkim fullem - ja tak zrobiłem i nie żałuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagno Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Heh, no i chyba macie rację..Na razie zostawię jak jest, pojeżdżę ten sezon na tym, popatrzę jakie ustawienia mi najbardziej pasują i trochę odchudzę maszynę. Chyba bardziej to odczuję niż wywalania kasy na ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Słuszna decyzja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.