Skocz do zawartości

[USA] Sklepy online

rumacz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dużo w tej części formu o polskich sklepach internetowych. W związku z obecnym kursem dolara, może warto byłoby podać adresy fajnych sklpeów rowerowych w USA. Przy okazji, może podpowiecie co warto tam kupic. Marki znane w Polsce?

M

Napisano

Ja ostatnio po nich szperałem i wnioski to:

-Po opłaceniu wysyłki+cła+podatku nie wychodzi już tak różowo w przypadku pojedynczych części

-Nie każdy sprzedawca chce wysłać do Polski

-Przy zakupie kilku części może i się opłaca, bo wysyłka z usa kosztuje dość spore pieniądze w przypadku pojedynczej części(choć to jeszcze zależy czym wysyłasz, Polamerem jest tanio i podobno prawie nigdy nie sprawdza ich urząd celny)

-W przypadku musu oddania części na gwarancję, zaczynasz tracić a nie zarabiać ;)

-Wg. mnie z USA opłaca się ściągać, ale za to bardzo, rowery, szczególnie te egzotyczne(w Polsce) które tam kosztują wiele mniej. Np Cannondale, Specialized, Rocky Mountain. W Polsce rower tej firmy to ok. 7 tys. w USA połowa z tego(przy założeniu że nie naliczają cła). Z części to znowu opłacalne są widelce typu Fox, Magura, White Brother, które w Polsce to wyznacznik lansu, a tam normalność, a także ramy typu Yeti, Ibis, Santa cruz. Ogólnie rzecz ujmując, rzeczy drogie w Polsce w Ameryce znajdziesz dużo taniej, bo np nie ma co liczyć że sprowadzisz Tore 302 po cenie mniejszej niż w Polsce.

Pozdrawiam

Napisano

Przede wszystkim proponuje użyć wuja googla :)

Po drugie - jaki rower Cie interesuje? Z jakiego materiału? Na jakich podzespołach?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...