nutella93 Napisano 27 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Witam! Chciałbym się Was poradzić. Dziś podczas jazdy pękł mi łańcuch. Postanowiłem, że kupie sobie nowy bo ze starym to już daleko nie zajadę. I teraz pytanie: Jaki łańcuch byście polecili w cenie do 100zł do roweru GIANT RAINIER ? Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź ps. na rowerze przejechałem około 900km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mudia Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 łańcucha nie dobierasz do roweru, ale do napędu. Jaka korba, jaka kaseta, jaki łańcuch był poprzednio? 900km, to dla niektórych napędów dystans gdzie można bezpiecznie założyć nowy łańcuch, ale czasem (zależnie od klasy napędu i warunków, w jakich był rower używany), to nowy łańcuch może przeskakiwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Myśląc budżetowo możesz go skrócić o te zwalone ogniwa Ale jeżeli łańcuch pęka po 900 km sam z siebie to rzeczywiście lepiej wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nutella93 Napisano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 -kaseta 9-cio rzędowa -korba: Truvativ G-Comp ISIS, 44-32-22 -przerzutka tył: SRAM X7 -przezutka przód: Shimano Deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Jaka kaseta? Sram, Shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nutella93 Napisano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 kaseta ze srama pomoże ktoś? zastanawiam się nad tym: http://allegro.pl/item406072464_lancuch_sr...lecam_63zl.html co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Nie napisałeś jaka kaseta -PG950 ? ,a może lepsza ? . Na łańcuchach SRAM nie jeżdziłem . Do PG 950 i korb Truvativ używałem łańcucha Shimano HG53 . Tzn. dwuch łańcuchów -zamieniałem je co 700 ,1000 km i tak przez 3 sezony .O łańcuch trzeba dbać wtedy nie pęka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.