josh Napisano 27 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Witam Zajechałem łańcuch - connex 808. Narzedzie do pomiaru rozciągnięcia łańcucha pokazuje ze jest całkowicie rozciągnięty (wpada całe). Nieco dziwne, bo wymieniałem cały napęd w maju tego roku - łańcuch Connex, kaseta HG50 (8 rzędów), korba shimano alivio 410-tka. Na oko ani kaseta ani korba nie wykazują śladów zuzycia, natomiast dzisiaj 1szy raz łańcuch przeskoczył mi po mocniejszym depnięciu. Nie chce czekać aż rozciągnięty łańcuch zniszczy mi kasetę i chciałbym go wymienić. Tu pytania: 1. Czy w miarę nowy napęd przyjmie nowy łańcuch? Napęd ma przejechane 1900km 2. Jaki lancuch kupic? Ma byc wytrzymaly zeby mi znowu nie padl po 3 miesiacach. Connex kompletnie mnie zawiodl. Sram pc-48? Czy moze shimano? z gory dzieki za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Daj jakieś foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josh Napisano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Daj jakieś foty. http://img385.imageshack.us/img385/9949/image007ks5.jpg Kiepska jakosc niestety (phone) Jutro postaram sie dac wyrazniejsza fote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 jak kaseta nie pokazuje sladow zuzycia to pewnie nowy lancuch sie przyjmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.