jasiu32 Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 Witam. Jak czyścicie swoje korby i przerzutki w rowerze? Myślę o pojechaniu na myjnię samoobsługową i ochlapanie samą wodą (ze względu na duże ciśnienie) korb, przerzutek i łańcucha. Czy to dobry pomysł? pozdrawiam Janek
Schwefel Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 Kiepski pomysł, ze względu na uszczelnienia suportu. Ja zdejmuję koronki i wtedy jest lepszy dostęp do samego pająka.
Ecia Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 Szmatą i szczotką. Jeśli jesteś pedantem - może być szczoteczka do zębów . Można użyć benznyny ekstrakcyjnej, jeśli ząbki i kółeczka są mocno uwalane smarem. Nadmiar zgęstniałego, brudnego smaru bardzo dobrze schodzi przy wykorzystaniu wykałaczki, przytkniętej do kółka podczas kręcenia korbą. Pozdrówko domowymi sposobami
putin2208 Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 JA biorę szmatę i przeciągam pomiędzy koronkami bądź szczoteczką nasączoną płynem brunox
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.