PrzemoBydg Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 Witam, Kobieta moja ma w swoim rowerze amorek Suntorua XCM 2008, niestety wszelkie przejazdy po krawężnikach, nierównym terenie, kamieniach itp są dla niej bardzo uciążliwe. Domyślam się, że to pewnie wina amora. Rowerek to Unibike Evolution '08. Ja mam w swoim Suntora XCR-LR i zdecydowana różnica w pracy jest jak dla mnie. Co byście polecili? Kwota najlepiej w okolicach 400 zł, ale się nie upieram. Amortyzator ma wystarczyć przynajmniej na dwa-trzy sezony. Waga rowerzystki to około 62 kg jeśli to ma znaczenie. Pozdrawiam Przemek PS. Druga sprawa to siodełko. Fabryczne Selle Royal Viper też chyba zbyt komfortowe dla kobiety nie jest. Polecicie coś damskiego?
Mod Team bogus Napisano 27 Lipca 2008 Mod Team Napisano 27 Lipca 2008 RS Dart 3 już by tak nie ciążył na przodzie. XCR też będzie niezły.
c1ach Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 A może powietrzny Raidon? Powinien być lepszy od XCR'a.
evo Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 Ja też swojej kupiłem Genesis Zeta, bardzo fajny rower, rama: http://sklep.intersport.pl/product-pol-117...ta-4017193.html http://images32.fotosik.pl/325/90440b9966e82407.jpg Tylko całość waży prawie 14,4 kg (bez świecidełek może z 14,2). I też z XCM, chciałbym jej wymienić na coś lżejszego, ale nie za drogie, bo aż tak często nie śmiga choć może teraz zacznie
PrzemoBydg Napisano 27 Lipca 2008 Autor Napisano 27 Lipca 2008 XCR w sumie najtaniej wychodzi, wersja bez blokady w manetce to koszt 229,00 zł. Raidon AIR to już koszt 399,00 zł, a RS Dart 3 to 499,00 zł. Ceny wg. Centrumrowerowe.pl Duża różnica będzie pomiedzy XCR a Raidonem? Pozdrawiam Przemek
Ecia Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 Co do siodełka - przestudiuj forum, bo są już tutaj odpowiednie tematy. Tu niech zostanie miejsce na dyskusję o amortyzatorach. Pozdrówko mimochodem
Mod Team bogus Napisano 27 Lipca 2008 Mod Team Napisano 27 Lipca 2008 Dart 3 na allegro to koszt 389 zł + wysyłka + gratis Brunox Deo.
c1ach Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 XCR w sumie najtaniej wychodzi, wersja bez blokady w manetce to koszt 229,00 zł. Raidon AIR to już koszt 399,00 zł, a RS Dart 3 to 499,00 zł. Ceny wg. Centrumrowerowe.pl Duża różnica będzie pomiedzy XCR a Raidonem? Pozdrawiam Przemek Raidona sobie twoja kobitka idealnie dopasuje pod siebie, w końcu powietrzny. Ale będziesz musiał jeszcze doliczyć koszt pompki do niego Jeśli będziesz chciał się ładować w XCR'a w wypasionej wersji z regulacją skoku itp. , to ja bym wolał Raidona, choćby tego najprostszego bez powietrza, który będzie wtedy kosztował podobnie, a działał lepiej. Jeżeli XCR bez zbędnych bajerów za 230 zł, to jak najbardziej. Co do szczegółowych róznic między tymi dwoma amorkami, to zarówno o XCR jak i o Raidonie mamy oddzielne tematy na forum, a więc trochę opini powinieneś znaleźć.
mabu Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 ja bymn sie rozejrzal za czyms innym. Skareby moim zdaniem dla kobiety sa idealne, bo powietrzne i bardzo fajnie pracują. Za 400zl na pewno znajdziesz jakiegos. Dart moim zdaniem odpada bo to spręzynowiec i srednio pracuje. pozdrawiam
Deusx Napisano 29 Lipca 2008 Napisano 29 Lipca 2008 Z ta pompką do raidona to nie koniecznie musisz kupować. A ze swoim dj zrobiłem tak, że poszedłem na cpn, napompowałem na max, i spuszczałem powoli powietrze testując, aż mi pasuje. Jak jade gdzies w las czy coś, to spuszczam całkiem (fajnie łyka, ale nie duże nierówności, bo tego dj nie jest zrobione), a na hopki to znów go pumpuje na cpn. I bez pompki za 50zł
c1ach Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 Nie każdy ma CPN pod nosem , nie każdemu będzie się chciało dojeżdżać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.