Skocz do zawartości

[amortyzator przod] Suntour XCM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

SIema :)

Wybrałem się na wycieczkę rowerową, dopadła mnie burza podczas której zalało mi przedni amortyzator. Zupełnie przestał działać "rozbujałem" go nieco i dojechalem do domu. Na nastepny dzień wchodzę do piwnicy a przedni widelec i kolo zalane smarem z amortyzatora. Czy to jest normalne i czy cos z tym należy zrobic i co? Z góry wielkie dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam

Napisano

no dobra dzięki panowie, nie mam jakiegos super roweru ale che to zmienic :(. Oddalem go do serwisu i powiedzieli ze sie zatarl. Aha i niby ze to moja wina bo mylem go kercherem, a moj rower nie widzial nawet myjki cisnieniowej :unsure:

Napisano

Zatarł...w moim mule roboczym mam XCT (taki sam tylko że 75 mm skoku) i powłoki teflonowej też na goleniach już nie ma, ostatnio rozbierałem i w środku ani śladu teflonu. Widać panowie nie mają za dużego doświadczenia z takimi cudami. Nie słuchaj panów, bo oni wykorzustują czyjąś niewiedzę, coby kupić u nich nowego amora. Samemu go rozbierz (bardzo prosty w budowie - ja bez zaglądania do neta rozebrałem i z powrotem złożyłem do kupy) i nasmaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...