Arxas Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Posiadam Ghosta SE 2002, którego rama malowana jest białym matowym lakierem. Dziś uznałem, że przydałoby się ją nieco przeczyścić, bo zabrudziła się od smaru i od wszechobecnego pyłu. Nalałem do miski ciepłej wody, dodałem nieco ludwika i zacząłem pucować - niestety - pozbyłem się tylko pyłu, bo tłuste plamy schodzą miernie/wcale. Stąd moje pytanie - jakim środkiem chemicznym, który nie wejdzie w żadne reakcje z lakierem, umyć ramę, aby była czysta?
c1ach Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Podłączam się pod pytanie, też posiadam ramę biały mat U mnie nawet środek Finish line'a nie pomaga...to już nie wiem czym to umyć.
QWEY564 Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 ja swoją przetarłem benzyną ekstrakcyjną... wszystkie tłuste plamy zniknęły... a lakier pozostał taki jaki był, czyli chyba dobrze?!
Mod Team bogus Napisano 25 Lipca 2008 Mod Team Napisano 25 Lipca 2008 Benzyna ekstrakcyjna - testowane na matowym lakierze i nic się nie dzieje.
Arxas Napisano 25 Lipca 2008 Autor Napisano 25 Lipca 2008 No dobrze, zakupię jutro butelkę i spróbuję przetrzeć w niewidocznym miejscu ramę Może jeszcze ewentualnie jakaś alternatywa?
Krzychoo Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Proszkowy lakier doskonale czyści płyn do mycia szyb.Nie zawiera substancji ropopochodnych tylko alkohol.
meXy Napisano 18 Listopada 2008 Napisano 18 Listopada 2008 Można spirytusem, odtłuści lakier nie wyrządzając mu krzywdy. Ja problem rozwiązałem kupując matową, ale czarną ramę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.