mario79 Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Mam pytanie do posiadaczy kasków. Ponieważ przymierzam się do kupna prosiłbym o doradzenie w sprawie rozmiaru. Mam obwód głowy 59 cm a rozmiar kasku M=55-59cm i L=59-63cm. Właściwie to oba rozmiary pasują - rozmiar M zakładam z prawie rozszerzoną regulacją, L z prawie całkowicie ściągniętą. Czy lepiej wziąć kask w większym rozmiarze czy ten bardziej "dopasowany"? Czy jeżeli wezmę większy to nie będzie on się zsuwał, albo kiwał na boki podczas jazdy? Czy ten mniejszy nie będzie zbyt ciasny podczas dłuższej jazdy i nie będzie uwierał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Może poszukaj kasku o innym zakresie regulacji. Z jednej strony jak będziesz miał ciasno to będzie niewygony, a jak za luźno to się będzie zsuwał Mój Met ma 54-61. Ja bym się skłaniał właśnie ku takiemu rozwiązaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdan Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Mialem dokladnie ten sam dylemat, z ta roznica, ze ja nie mialem szansy przymierzenia kasku, bo w Polsce jest niedostepny. Zdecydowalem sie na ten wiekszy i pasuje jak ulal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario79 Napisano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 I ja też właśnie jestem po zakupie tego większego. Jestem zadowolony. Po pierwszej jeździe raczej musiałem poluzowywać paski, niż je zwężać a pozatym ktoś mi powiedział że jak będę chciał w chłodniejsze dni założyć coś pod kask to nie będe miał problemu. Z kaskiem innej firmy nie kombinowałem bo źle leżał na mojej głowie, wiadomo - każda firma robi trochę inny kształt. Dzięki z rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.