siwy84 Napisano 18 Września 2008 Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Kopaczusa gdzies wcielo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 No to odświeżam temat. Parę rzeczy się zmieniło w Perpie - na grubo zaznaczam nowe gadżety: Brake (Front): Avid Juicy 7, 272 Brake (Rear): Avid Juicy 3 w/adapter, 344 Brake rotor (Front): Accent Blade 203mm w/bolts, 166 Brake rotor (Rear): Avid Cleansweep G3 185mm w/bolts, 158 Cables: Clarks/Shimano, 114 Cassette: Shimano XT, 11-32, 260 Chain: Shimano HG-93, 270 Chainguide: - Crankset: '09 Shimano Saint 22/36/BG, 1014 Bottom bracket: Shimano Saint, 102 Derlr (Front): Shimano Deore, 134 Derlr (Rear): SRAM X9 medium, 224 Frame: Cannondale Perp '08 M, w/headset, 3980 Fork: RockShox Totem Solo Air, 1.5" steerer, 2670 Rear Shock: Fox Van R Coil, 794 Grips: Ritchey WTF + Blackspire alu barplugs, 26+18 Handlebar: FSA FR-331-BOS, 31.8, 40mm rise, 330? Headset: FSA Orbit Z 1.5" w/spacers, +32 Pedals: Crankbros Mallet 2, 446 Seat: Fizik Gobi XM K:Ium, 230 Seatpost: Cannondale Fire Carbon, 27.2x350, 278 Seatpost clamp: Cannondale 31.8, 48 Shifters: SRAM X.0 gripshift, 195 Skewers: Thru-20/Thru-12, 144/68 Stem: Thomson Elite X4 1.5"/31.8mm, 180 Tire (Front): Schwalbe Nobby Nic SP 2.4, 620 Tire (Rear): Schwalbe Big Betty SP 2.4, 776 Tubes: Joe's Super Sealant, 140+162 Wheelset (Front): Formula DC-91 Thru-20, DT Champion 2.0, Sun Singletrack SL, 32 hole, 934 Wheelset (Rear): Formula DC-91 Thru-12, DT Champion 2.0, Sun Singletrack SL, 32 hole, 1360 Total: 16.880g Z nowych rzeczy pojawiła się korba Saint, świetna rzecz. Mocna jak cholera i fajnie wygląda, a waga jest znośna. Tarcze hamulcowe - Accent Blade i Avid G3, z metalicznymi klockami na mokro piszczą ale jak się rozgrzeją jest dobrze. Z hamplami Juicy7 i 3 dają rady na trasach DH. Nowe pedały, Mallet 2, waga wg. producenta 472, moje mają 446 - rewelacyjnie. Świetnie trzymają but, z wpięciem i wypięciem nie ma problemów. Nowe siodło, Gobi, białe i ładne, nawet całkiem wygodne. Sztyca karbon. Manetki X0, udało mi się na jednym kamieniu nawet rozwalić dzisiaj tą plastikową obudowę wskaźnika przełożenia, ale mechanizm dalej działa. Nowy mostek, znacznie lżejszy niż poprzedni. Nowa opona na tył, całkiem dobrze trzyma przy 30psi. Ale Nobby Nic na przedzie zdecydowanie jest najsłabszym ogniwem. Zero kontroli nad przodem roweru w trudnych warunkach - na mokrych kamieniach i korzeniach nie da się jechać. Chyba wrzucę Maxxis Highroller albo coś dzięki czemu jazda na mokrym będzie mniej przypominać jazdę na nartach... Przy okazji dzięki Nobby Nicowi przetestowałem dzisiaj ochraniacze na kolana 661 Kyle Strait - ładnie przyjęły efektowne lądowanie na lewe kolano Waga nawet znośna jak na rower do FR, na razie nie mam pomysłów na nowe gadżety, może kierownica Easton Monkeylite? Albo ControlTech House? Albo może nowe koła, typu DeeMax na 2009? No i fotka z dzisiaj, i jeszcze jedna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 fotki nie wchodza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Coś zdaje się bezpośrednie linki nie działają. Tutaj jest mała galeryjka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Nie pogadasz, pelny lans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baukan Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 ...Crankset: '09 Shimano Saint 22/36/BG, 1014 Bottom bracket: Shimano Saint, 102 Czyli komplet waży 1116g?...okropnie dużo! Frame: Cannondale Perp '08 M, w/headset, 3980Rear Shock: Fox Van R Coil, 794 Przy takiej wadze, zaawansowaniu technologicznym i ogólnie parametrach ramy nie widzę innego argumentu za wyborem niż sympatia do marki... ...za to tereny do jazdy wydają się być świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Fullface ladnie sie komponuje kolorystycznie z rowerkiem :-) A do pozostalych sprzetow tez masz podobnie dobrane? :-) Te kamieniste zjazdy to gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Co do wagi Sainta - przy mufie 83mm mam niewielki wybór, może FSA Gravity Light która mi się wizualnie nie podoba... Rama waży swoje, owszem, ale pamiętaj że ma skok 200mm. Co jest lżejsze w tej kategorii? Może Intense Socom. No i jest cholernie sztywna bocznie i bardzo stabilna przy dużych prędkościach. Fullface specjalnie kupiłem do Perpa lukashs zaszczepił we mnie miłość do białych komponentów Zjazdy mam tu niedaleko siebie, 10 minut jazdy samochodem. Pełno fajnych górek do FR/DH, jest z czego wybierać. Śniegu tu zasadniczo nie ma i temperatura +8c, więc można śmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 A ja mam pytanko o tarczę Blade 203mm - jak się to spisuje? Bo jestem (będę?) w trakcie poszukiwania w miarę lekkich tarcz na 203/180mm które nie będą kosztować 100PLN/sztuka... Accenty mam 160 i jest xtra, ale słyszałem że w 203 są nieco wiotkie - prawda to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 nieco wiotkie? trochę nierowerowa definicja - ja miałem 203 i nie uważam żeby jej sztywność była gorsza od innych tarcz na 6 śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Czy wiotkie te tarcze to szczerze nie wiem, hamują zupełnie sprawnie, nic się nie pokrzywiło jeszcze ani nie odpadło. Podejrzewam że ciężko je też przegrzać. No ale tego w zimie raczej nie sprawdzę, bo przodem mało hamuję żeby zachować odpowiedni floł na śliskim podłożu A i też założyłem na przód Maxxisa Highroller 60a, w stosunku do NN to jak niebo a ziemia!! Zupełnie inna jazda, w końcu przód roweru jest tam gdzie chcę a nie tam gdzie rower chce Parę fotek z dzisiejszego wypadu FR. I jeszcze filmik jak kumpel śmiga. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Kolejna aktualizacja Perpa, parę rzeczy pozmieniałem: Brake rotor (Front): Hope Mono M4 203mm w/bolts, 188 Cables: Clarks/SRAM/Shimano, 124 Handlebar: FSA Gravity Light 711mm, 31.8, 280 Seatpost: Cannondale C2, 27.2x300, 248 Seatpost clamp: PRO 31.8, 40 Tire (Front): Maxxis Highroller 60a 2.5, 768 Tubes: Continental MTB 2.5, 402 Total: 16.681g Jest więc nowa tarcza z przodu, kierownica, sztyca, opona z przodu i dętki. Tarcza z racji znakomitego wyglądu , kiera z racji znakomitej ceny (dwa browary), sztyca na lżejszą, opona bo Nobby Nic jednak nie daje rady. No i dętki bo za dużo jest paprania z Joe's sealantem. Rower waży już dość mało, a jeździ doskonale. Na okoliczne trasy jest idealny - da się i podjechać i zjechać. Jestem niesamowicie zadowolony z Highrollera z przodu, fantastycznie się prowadzi tak na suchym jak i na mokrym, żadne korzenie ani ślizgawka na kamieniach nie wyprowadzają tej opony z równowagi! Po paru zjazdach ustawiłem dobrze Totema i idzie jak po szynach - świetny amor. Kokpit mam teraz z nową kierą bardziej obszerny - jednak 685mm to trochę mało w takim bajku, 711 bardziej tu pasuje. W sumie z roweru który kupiłem, zostały tylko tylny hamulec, rama ze sterami i damperem, przednia przerzutka i koła Tutaj parę fotek z ostatnich wypadów - widać że rowerek nie ma łatwo co też widać po stanie moich malletów Pozdrower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.