kopaczus Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Thor07 - Time Z fajnie wygląda, ale chyba wezmę coś z pinami - Crankbros Mallet się dobrze prezentują i waga 470g i solidna, duża platforma. gruczniak - góralu wracaj do hal Co do siodła to na razie wziąłem to co było pod ręką, akurat się złożyło że ten Fizik jest dość wygodny i ma łagodne brzegi. SLR-y są takie dość kanciaste na bokach i jak się pochyla dużo bajka na zjazdach to jest trochę niewygodnie. Dobrze by wyglądał Fizik Gobi w biało-czerni ale drogi jest. harry - a nad jaką ramką myślisz? Dziś dorwałem Totema Solo Air Jak się okazało, Domain ważył 2556g (katalogowe 2850g) a Totem waży 2670g! (katalogowe 2676g) czyli przybyło trochę na wadze, ale w Totemie montuje się zacisk hamulca bez adaptera (28g). Przy okazji zważyłem szybkozamykacz Rock Shoxa Thru20 - 144g i komplet 5 podkładek na sterówkę FSA 1.5" - 32g A Totem, och, cudowny! Pracuje mięciutko jak kaczuszka, wybiera pięknie! Pokręteł, guzików i innych wajch tam na nim mam około tuzina, na razie ustawiłem ciśnienie w komorze a resztę poustawiam na testach w łikęd Totem 1 Totem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Kopaczus, pytanie retoryczne? EG ale raczej alu na razie ti sobie oszczedze Bede staral sie oszczedzac na masie w pierwszej kolejnosci na kolach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 To pojechales teraz Mialem okazje pobawic sie totemem i jest to wypas widelec. Pracuje cudnie i na pewno bedzie sluzyl. Wczoraj na pinku pojawilo sie foto bialego perpa z bialym totemem i chcialem wkleic ale widze ze nie ma potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 bry, chyba jeszcze nie chwalilem tego fajnego klocka (moj wazy pewnie podobnie ) bo nie za bardzo ciagnie mnie do tego dzialu jestem ciekawy jak jego zdolnosci podjazdowe wygladaja na zywo, bo w dol to mozna sobie wyobrazic.... harry, produkuja te EG jakis wieksze np. na mnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 3m wzrostu chyba nie masz? Mieszkasz rzut beretem wpadnij, mamy testowke w rozm L (najwiekszy) to sie przymierzysz, dla mnie -180cm- jest za duza i bede bral dla siebie M-ke. Tytanowy jest XL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Kopaczus, pytanie retoryczne? EG ale raczej alu na razie ti sobie oszczedze Bede staral sie oszczedzac na masie w pierwszej kolejnosci na kolach. Ładny ten EG! Główka 1.5", w nowych modelach mają suport BB30, coraz bardziej mi się Tituski podobają Co do kół to może DT EX 1750, montują je w C'dale Moto 2 na 2009 w opcji Thru20/Thru12 - jest taka opcja w El Guapo? Fajnie usztywnia tył takie rozwiązanie. Złomek na oko ma jakieś 200 w pionie, nie wiem czy L mu spasi! Chyba będzie musiał iść w tytan ^^ Dziś wrzuciłem do Perpa przerzutkę na tył Sram X9 i triggera, również X9 - równe 100g w dół Jutro powinienem dostać parę butelek Joe's Sealanta i przerobię kółka na tubeless, no i w wolnej chwili założę lżejszy chainguide i biały bashring, pod kolor ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Update: Perp jest sławny! Ale może po kolei. Ostatnie zmiany to tubeless zamiast dętek - Nobby Nicki ładnie siadły na Singletrackach - jakieś 100g w dół. Dostałem nowy chainguide, równe 100g lżejszy od standardowego. Przeraziłem się ważąc przy okazji korby - Ruktion waży 942g a suport Howitzer... 398g Cała bryka waży teraz 17.2kg, na wiosnę kupię korby z nowego Sainta i będzie poniżej 17kg Ostatnio była fajna akcja. Otóż lokalna telewizja przyszła do naszego sklepu pożyczyć rowery - wzięli mojego Perpa i Propheta kumpla na sesję zdjęciową z niejaką Paulą Trickey z serialu Pacific Blue. No i ta babka faktycznie jeździła na mojej bryce Później rower dostał od niej piękny autograf a ja zaproszenie na imprezę z VIPami, pogadałem z nią trochę, fajna babka - mówi że ma Schwinna, GT, Treka i Cannondale i że najbardziej lubi Cannony I że świetnie się jeździło na Perpie chociaż trochę ciężko No ale, Perp jest teraz gwiazdą filmową! Hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 no prosze, gratulacje dla twojej pociechy - wiecej zdjec, wiecej zdjec!! ps. wymieniliscie sie numerami? moze zalatwi ci mala role w filmie klasy B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 jemu będzie pasowała rola przy jakimś wypaśnym barze. U boku właśnie Pauli Trickey.. dokładnie więcej zdjęć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 padlo pytanie jak sie jezdzi na takim klocku, szczególnie na podjazdach. jeżdzi sie i to calkiem dobrze. na rowerze w którym byly: rama duncon mastiff (waga ok 3,7kg), junior t (ok 3,2kg), sprezynowy dnm burner rc (ok 0.8kg), opony schwalbe space (po kilogramie), kierownica hussevelt, hample deore 525 z tarczami 203 (zestaw w granicach kilograma), spdy shimano 636 czerwone dx (0.7kg), kola na piastach win zipa, niecieniowanych szprychach i obraczech dm 18 jezdzilem w maratonach i byl to okres mojej maratonskiej swietnosci czyli rok 2005. wszystkie maratony byly górskie z wyjątkiem lubinia. co prawda wtedy stalem kondycyjnie duuuzo lepiej niz teraz co nie zmienia faktu. zdjęcia tamtego roweru nie posiadam w formie elektronicznej. rower z torebką podsiodlową wazyl sporo ponad 18 kilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Hah tobo, z juniorem t. na maratonach? Szalony Ja może Perpa odchudzę maksymalnie do 16.5, oprócz korby jeszcze można zejść na sztycy, kierownicy i siodle. Wrzucę więcej fotek z Paulą jak tylko koleżanka mi je prześle - a jest na co popatrzeć Póki co, filmik na Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Ahahah, dobra, oto obiecana fotka z Paulą Trickey, gwiazdą serialu Pacific Blue Ciągle szukam jej sesji z miasta na Perpie, jak się pojawią to dorzucę ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoonman3 Napisano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Cholera niektorzy to maja w zyciu farta, albo sa we wlasciwm miejscu o wlasciwym czasie poprostu Przy okazji gratuluje pięknej maszynki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 No niezły fart Fajna ta impra dla vipów była? Co się tam w ogóle działo? A tak do tematu. Czy taki rowerek Norco Shore 3 można by porównać do Twojego Perpa? Oczywiście wiem, że Norco ma (zdaje się) zawieszenie z 4-rema punktami obrotu, ale chodzi mi bardziej o przeznaczenie? W łodzi w jednym sklepie jest przeceniony z 3990,-. Na wyposażeniu ma Domaina, foxa van R, juicy 3 (tu trochę cienko), a na resztę nie spojrzałem dokładnie. Wydaje mi się, że całkiem fajna maszina. Co sądzisz? Dobry stosunek jakości do ceny? Oczywiście zakładając, że ma jakieś sensowne koła i korbę. Może to jakiś standardowy set? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 10 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Siema! Perp i Shore mają główkę 66 stopni, geometria jest bardzo podobna, z tym że Shore ma znacznie krótszy tył (Shore 17 i 1/4", Perp 18 i 1/8") i niższy suport (Shore 14 i 1/4", Perp 14 i 3/4"), oba są więc stabilne przy dużej prędkości, ale osiągają to w inny sposób. Oba mają główkę 1.5", suport 83mm więc tu jest fajnie i sztywnie, ale w testach Norco czytałem że Maxle z tyłu się obluzowuje i zawiecha trzeszczy, bo tylny trójkąt jest mniej sztywny. Poza tym zawieszenie pracuje podobno lepiej niż w Perpie i jest czułe z racji czterozawiasu. Ale ma też mniejszy skok, 178mm, a waży w podobnej konfuguracji tyle samo. Z kolei pod górkę na nim chyba nie podjedziesz bo pewnie nie wciśnie tam przerzutki, nawet e-type. Domain, Van R i Juicy 3 to to samo co miałem w Perpie, Van R nadal używam, Domain jest ok - nie taki czuły i miękki jak Totem ale nie jest zły. Prosty jak konstrukcja cepa więc nie ma się co tam popsuć, a ten mój powietrzny Totem ponoć pada wszystkim Juicy 3 starczają z dużymi tarczami w zupełności, chyba że ważysz 120kg Hehe imprezka była sympatyczna, drogie drinki i panienki z wielkim biustem ^^ Aaa i ostatnie zmiany w rowerze, opona na tył Schwalbe Muddy Mary 2.5 (waga 1260g), zdjęty chainguide bo mi wsysał łańcuch, nowe naklejki i parę wgnieceń i zadrapań Waga póki co 17.8kg ale zejdzie jak zmienię oponę na Big Betty (796g). Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 parę wgnieceń i zadrapań To znaczy, ze rower jezdzi i ma sie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Wiesz, nie interesowałem się jeszcze dogłębnie tematem, przyznaje się szczerze, tylko wczoraj jak polazłem kupić buty to w sklepie stały norco i były genialnie przecenione na 3990,-. WYDAJE mi się, że w tej cenie warto byłoby kupić ten rowerek. Jak sądzisz? Co do trzeszczącej zawiechy to trzeszczy ona z racji poluzowującej się osi koła, tak? A nie łożyska same w sobie? Fakt, że może 8 cud świata to to nie jest, ale 180 skoku to też nie mało przy tej wadze. Przerzutke na 100% się da założyć. Widocznie ten w sklepie był w ciut innej konfiguracji. Bo normalnie shore 3 ma hayesy strokery. Klik tu -> http://www.norco.com/bikes/mountain/freeri...5ee10c9737375a4 No osprzęt na początek niezły. Tudzież rowerek można kupić i sprzedać "cienkie" graty zastępując je czymś lepszym i lżejszym. Korby też bym wolał shimanowskie HTII spod znaczku saint'a. Na pewno lżej, a czy lepiej to by się okazało w praniu Fotki widziałem i było kilka niezłych foczek Nawiązałeś jakieś nowe znajomości? Kiedy Cie zobaczymy w jakiejś hollyŁoodzkiej produkcji? A czemu z (chyba) nobby nicków zrezygnowałeś? Ta Mudd Mary tragicznie ciężka, ja piernicze Sorki, za posta pod postem, ale już nie mogę edytować. A propos wagi - ile ważysz? I jaką masz sprężynę na damperze? I jedno pytanie na marginesie. Zakładając, że za jakiś czas chciałbym sobie kupić właśnie taki rowerek fr/dh to na jakie ewentualnie inne marki/modele powinienem zwrócić uwagę? Masz jakieś rozeznanie w tej kwestii? Bo widzę, że faworyzujesz cannondale'a i powiem szczerze, że patrząc na Twojego perp'a wiem dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2008 harry - tak, rower śmiga i ma się świetnie Wogle słyszałem że jakąś wywrotkę w noskach zaliczyłeś, coś poważnego? Ważę ~70kg i sprężynę mam 350, jest idealna. Nobby Nic z tyłu poszła bo na zjeździe ją pociąłem o kamienie, ogólnie jest zbyt delikatna do FR/DH. Z przodu zostawiłem bo nie ma żadnych problemów, przód nie dostaje takich uderzeń jak tył. Faktycznie faworyzuję Cannona głównie ze względu na dobre ceny jakie dostaję na ich rowery, no i za bardzo dobre doświadczenia z marką. Poważnie traktują swój produkt i ludzi którzy ten produkt używają. W kategorii lekkiego FR/DH, czyli czegoś podobnego jak Perp czy Shore jest dużo fajnych rowerów. Np. Scott Gambler jakbyś znalazł gdzieś tanio to na pewno świetna propozycja. Można ustawić zawieszenie na 190/210/230 i regulować kąt główki ramy między 64 a 66 stopni, założyć dłuższe haki na tylne koło - słowem, możliwości regulacji jest mnóstwo, rower jest więc bardzo wszechstronny. Suport tak samo 83mm i tylna oś 150mm i bajk idzie jak po szynach. Inne marki, może coś z Rocky Mountain? Ogólnie jeżeli chcesz jeździć w FR to szukaj rowerów z główką 66-67 stopni ze skokiem 180-200 i jednopółkowym widelcem i przerzutką z przodu, w razie czego podjedziesz pod górkę a na zjeździe będziesz mieć mnóstwo zabawy, znacznie więcej niż kumple na rowerach ze skokiem 140-150 Nic nie trzeba kombinować, wybierać ostrożnie linii po kamieniach, zsiadać na większych dropach - jedyne co Cię interesuje to jakby tu pojechać jeszcze szybciej A Shore to fajny rowerek jest, za 4000pln na pewno warto z takim osprzętem. Odchudzisz go trochę, Maxle przesmarujesz loctitem i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Noski nie maja tu znaczenia Sama glebka nie byla powazna ale skutki owszem - noga w gipsie, zlamana kosc pietowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Harry współczucia Jak gleba mogła nie być poważna skoro takie konsekwencje? W każdym razie zdrowiej szybko. Pozdrówko PS.Na ile Cię "wsadzili"? Wiesz Kopaczus to nie jest tak, że pójdę go kupić jutro bo nawet nie spytałem jaka rozmiarówka im została (głupek...), ale też kasy na razie nie mam. Po prostu marzy mi się rower do, w zasadzie downhillu, ale między takim lekkim fr i dh chyba nie ma specjalnej różnicy? Wiem, że rower do dh powinien mieć ciut inny kąt główki (chyba) niż do dh no i ogólnie, przynajmniej w teorii, rower do fr powinien być pancerniejszy, racja? W każdym razie jeśli niedługo uda mi się znaleźć robotę to akurat jest końcówka sezonu i kupienie takiego roweru byłoby jak znalazł Napaliłem się po prostu na tego bo go widziałem na żywca i strasznie mi się spodobał no i cena wydawała mi się przystępna. Jak trochę ochłonąłem i zacząłem myśleć "trzeźwo" to doszedłem do wniosku, że może inne marki mają do zaoferowania coś lepszego. Jak już sam wspomniałeś rama ma "tylko" 180 mm skoku, a jest stosunkowo ciężka. W zasadzie nie wiem czy więcej byłoby mi potrzebne na początek bo pewnie od razu nie zacznę walić 4 metrowych dropów Z drugiej strony nie chcę kupować pochopnie bo może właśnie inna marka ma 200mm skoku albo taki regulowany skok jak wspomniałeś i może lepiej się na coś takiego pokusić? Poczytam sobie o tym Scottcie i Rocky Mountain. Może jeszcze jakieś fajne rowerki? Znajomy kupił sobie Canyona, ale design ramy mi się w ogóle nie podoba. Tyle, że miał lepszy osprzęt i domaina z przodu tylko w wersji z u-turnem, a w Shore chyba jest jakaś zwykła wersja OEM-owa bez u-turna. No i teraz przeczytalem, ze ma tylko 160 skoku więc mizernie, strasznie mizernie Sorki, za posta pod postem. Dopatrzylem sie, ze jeszcze na promocji jest Specialized Big Hit FSR II za 4690,- http://www.rowmix.pl/LATO/index.php?inc=pr...56&zak=#zak Tylko, że inne malowanie ma niż ten z linka. Pomalowany jest jak ten tu http://www.twomark.pl/index.php?id_kat=145...1&s=produkt Skoro inne malowanie to nie wiem czy specyfikacja też inna. Może się czymś kosmetycznie różnią. Stoi tych rowerów na sklepie chyba 3xShore Three i chyba z 2 albo 3 te Big Hity więc może jeszcze zdążę się na coś załapać A tak na marginesie to co lepsze? System zawiechy Norco ma od Specializeda, skok podobny, obydwa mają domaina tylko chyba spec w lepszej wersji, ale głowy sobie nie dam uciąć, tylko np. spec nie ma przerzutki przedniej i ma strokery :/ Wolał bym już juicy 3 albo 5 no i spec ma X.9 z tyłu (nie wiem po co), a Shore ma X.5 chyba. Acha no i spec ma jakies dziwne, ich obręcze i piasty, a norco ma juz cos normalnego. Chociaz o axiom nie slyszalem Wizualnie oba są fajne chociaz spec w tym malowaniu jest cudny ;p ale rama norco fajniejsza z tą "organiczną" rurą górną i dziurką na damper W ogóle opłaca się spec w tej cenie? Na necie jak widać drożej chodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Harry współczucia Jak gleba mogła nie być poważna skoro takie konsekwencje? W każdym razie zdrowiej szybko. Pozdrówko PS.Na ile Cię "wsadzili"? W sumie predkosc byla spora, ale nie bylo jakiejs spektakularnej wywrotki, po prostu polozylem rower do stoku. A wsadzili na min. 4-6 tyg, w zaleznosci jak pojdzie, jeden lekarz powiedzial mi nawet ostatnio 12tyg!! Podobno kosci piety sa slabo ukrwione i wolno sie zrastaja, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Oj harry, no to szybkiego powrotu do zdrowia! Szczęście w nieszczęściu że to już końcówka sezonu Do sezonu narciarskiego będziesz zdrowy jak ryba Rowery do wyścigowego DH mają generalnie mniejszy kąt główki i niżej suport, FR są z założenia krótsze no i z jednopółkowymi widelcami dużo zwrotniejsze. 180 skoku to nie jest mało i jeżeli ta rama nie jest ciężka to pewnie da się tego Norco zbudować w okolicach 17-17.5kg bez jakichś większych inwestycji. Warto byłoby zważyć w nim osobno koła, powyżej 2.3kg to już kloce a wymiana kół to spory wydatek, więc lepiej poszukać roweru z lekkimi. Domain jest lekki, mój na wadze pokazał lekko powyżej 2.5kg. Hamulce Hayesa są nie do przyjęcia w jakimkolwiek rowerze Big Hit mi się osobiście nie podoba, głównie ze względu na główkę ramy 1 i 1/8", co przy dwupółce jest okej, ale przy jednopółce będzie niezbyt sztywne. No i tylny wahacz w nim wystaje na bok (dizajn asymetryczny) i zawadza się o niego butem, no i ośka z tyłu ma tylko 135mm. Standardowe opony Chunder to w testach najwolniej toczące się gumy, więc to od razu do wymiany. Nie wiem jaki tam jest suport, 83mm? I w ogóle rama jest jakaś taka wczorajsza -- Shore jest znacznie ładniejszy! Ja wziąłem na początek coś taniego i czego nie boję się rozwalić, bo przy prędkościach które się na takich sprzętach osiąga, nigdy nic nie wiadomo Zanim wypracuje się odpowiednią technikę jazdy na takim sprzęcie to też trzeba trochę pojeździć. Ja na przykład jestem jeszcze zupełnie zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 15 Września 2008 Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Właśnie nie za bardzo mogę znaleźć ile waży ta ramka Norco. Słuszna uwaga co do kół. Jak będę się przymierzał do realniejszego kupna to przejdę się do tego sklepu i poproszę o zważenie. Ile według Ciebie powinny mniej więcej ważyć dobre koła do hardcorowej jazdy? Co do domaina to muszę się zgadać z kolegą od Canyona. On też ma ten sztuciec tylko w wersji 160mm. Może da mi go trochę powciskać Generalnie jest sens go zmieniać oprócz chęci uzyskania niższej wagi? A jak tak to na co? Nie zwróciłem uwagi, że BH ma 1 i 1/8". W sumie ludzie właśnie kładą do niego 2 półki, ale to już troszkę kasy trzeba by było wydać. Poza tym waga nie ta :/ O wahaczu nie wiem bo tak dokładnie roweru nie oglądałem. Niby na youtube są jakieś filmiki, ale to nie to samo co na żywo. "Tylko 135mm" to mało? W perpie ile masz? 150? A co do daje, że ośka szersza? Lepsza stabilność czy co? Co do wyglądu to faktycznie BH wygląda trochę staroświecko, ale aż taki zły nie jest. No i to spec! Wszystko byłoby i tak uzależnione od rozmiarówki jaka im została. Ja na początek chciałbym coś taniego i rozwojowego. Tak żebym np. później mógł wrzucić 2 półkę jakbym stwierdził, że mnie to wciągnęło albo żebym mógł mieć przednią przerzutkę i troszkę odchudzić rower żeby mieć hardcore'owego enduraka Po prostu spróbować czegoś innego niż dość spokojna jazda xc/enduro na sztywniaczku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 16 Września 2008 Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Ja mam trochę pytanie z innej beczki. Ile kosztuje podstawowy serwis Lefciaka(olej+uszczelki)? Szukałem jakiś cenników online w Polskich serwisach ale wszędzie pusto. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 16 Września 2008 Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Nie pamietam dokladnie ale cos ok. 200-250 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.