Skocz do zawartości

[rower] niebieskie ptaszysko :) by tobo obecnie między 10,5 a 10,7 kg

tobo

Rekomendowane odpowiedzi

Tobo, ale revelation ma 140mm skoku, a nie 130. To Recon ma 130. Chyba, że to była jakaś dziwna wersja oemowa dla ibisa??? Tzn. nie wykorzystywał całego skoku? A nie dało się go zmiękczyć?

ibis jest z 2007 roku amor również - ale był praktycznie nowką.

nie chodziło o to że on był twardy - był czuly i dobrze pracował na "pralkach", ale przy większych nierównościach miałem wrażenie że pracuje jak widelec do xc.

• 4 tygodnie później...

ibis - reformy 2009:

- fox float rl na manitou minute super absolute - róznica wagi minus 100 g

- siodlo selle italia slk - róznica wagi minus 65 gram

- opona schwalbe rocket ron - róznica wagi minus 30 gram

- zestaw joe's sealant - ?...

waga oscyluje w granicach 11.5 - nie iwem czy się zbiorę do całkowitej rozbiórki... niby teraz jest do tego pogoda ale.... cuś nie mam napału na taką robote, niby do przekładki letniej sztyca, siodlo, klocki, tylne koło, napęd, manetk, olinowanie... :) mało i dużo.

"do lata, do lata, do lata piechotą będę szła..." :) i pewnie nie dojdzie jeśli tak wiosna się będzie ociągać.

znowu śnieg zapowiadany a jak założę letnią graciarnie to mi jej będzie żal i jeździł nie będe - wiec to złe wyjście. :D

:blink: dziś w ramach mojego osobistego voo doo - przeganiania zimy - zaimplantowałem ptaszysku sezonowe graty. plus przezbrajanie olinowania i nowe klocki.

myślałem o poważeniu całości ale.... nie chce mi się zwyczajnie....

zamiast firmowych okładzin formuli na aluminiowych blaszkach do hampli poszły klocki zeit - cena prawie trzykrotnie niższa a róznica w wadze dla kloców na dwa koła to 16 gram. z tym się nie będę napinał :)

zamiast krótkich chwytów z gumy przystosowanych do długich manetek rocket half pipe, zanabyłem chwyty piankowe - z 40 gram zrobiło się 8 - przy cenie 5 zł za parę to dobry zysk wagowy :)

zafundowałem sobie nowe half pipe'y srama - stare ale dla mnie bardzo i wciąż jare rozwiązanie. chwyty z twardej gumy zapewniają bezproblemową jazdę przez dwa sezony.... coraz trudniej je dostać...

na chwilę obecną waga wskazała 11 250 gram. sporo było zman na minus ciut na plus - w sumie bilans wyszedł pozytywny.

ale... chcicę na chudnięcie mam dalej :)

co można jeszcze?

- minute super absolute na minute super mrd absolute - minus ok 150 gram

- exustar epm 25 na epm 25 ti - 60 gram

- koła - dt exr 1540 na tune prince/princess am - minus ok 250 gram (na mniej anorektycznych obręczach)

- korba thm carbones minus ok 200 gram

- dwa rocket rony 2.25 - zysk ok 100 gram

- formule r 1 ? trudno powiedzieć - może ok 100 gram w sumie.

w sumie nie więcej niż kilo - więc ok 10,5 całość....

ot tak sobie gdybam....

nie mam kliszy :icon_wink:

spokojnie spokojnie - w ten weekend coś pomyślę. przypominam sobie zawsze o aparacie jak jestem już 10 km od domu....

http://www.pinkbike.com/photo/3177115/

tak to to wygląda :)

zarzuty że znowu przy chałupie wysłucham ale mogę wzruszyć tylko raminoami - zdjęcia plenerowe dopiero gdy pojadę na jakąś dalszą wycieczkę bo na wypady wokół miasta nie biorę cyfry.

jestem domatorem i już :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...