siwy84 Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Tobo, ale revelation ma 140mm skoku, a nie 130. To Recon ma 130. Chyba, że to była jakaś dziwna wersja oemowa dla ibisa??? Tzn. nie wykorzystywał całego skoku? A nie dało się go zmiękczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Nowe Revelation urosło do 140mm. Poprzedni model miał właśnie 130mm skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Tobo, ale revelation ma 140mm skoku, a nie 130. To Recon ma 130. Chyba, że to była jakaś dziwna wersja oemowa dla ibisa??? Tzn. nie wykorzystywał całego skoku? A nie dało się go zmiękczyć? ibis jest z 2007 roku amor również - ale był praktycznie nowką. nie chodziło o to że on był twardy - był czuly i dobrze pracował na "pralkach", ale przy większych nierównościach miałem wrażenie że pracuje jak widelec do xc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ibis - reformy 2009: - fox float rl na manitou minute super absolute - róznica wagi minus 100 g - siodlo selle italia slk - róznica wagi minus 65 gram - opona schwalbe rocket ron - róznica wagi minus 30 gram - zestaw joe's sealant - ?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 17 Marca 2009 Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Zważ go w końcu i wstaw do działu projekty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 waga oscyluje w granicach 11.5 - nie iwem czy się zbiorę do całkowitej rozbiórki... niby teraz jest do tego pogoda ale.... cuś nie mam napału na taką robote, niby do przekładki letniej sztyca, siodlo, klocki, tylne koło, napęd, manetk, olinowanie... mało i dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 17 Marca 2009 Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Ja jeszcze poproszę o fotki z manitou i slk Ale w wersji letniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 "do lata, do lata, do lata piechotą będę szła..." i pewnie nie dojdzie jeśli tak wiosna się będzie ociągać. znowu śnieg zapowiadany a jak założę letnią graciarnie to mi jej będzie żal i jeździł nie będe - wiec to złe wyjście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 dziś w ramach mojego osobistego voo doo - przeganiania zimy - zaimplantowałem ptaszysku sezonowe graty. plus przezbrajanie olinowania i nowe klocki. myślałem o poważeniu całości ale.... nie chce mi się zwyczajnie.... zamiast firmowych okładzin formuli na aluminiowych blaszkach do hampli poszły klocki zeit - cena prawie trzykrotnie niższa a róznica w wadze dla kloców na dwa koła to 16 gram. z tym się nie będę napinał zamiast krótkich chwytów z gumy przystosowanych do długich manetek rocket half pipe, zanabyłem chwyty piankowe - z 40 gram zrobiło się 8 - przy cenie 5 zł za parę to dobry zysk wagowy zafundowałem sobie nowe half pipe'y srama - stare ale dla mnie bardzo i wciąż jare rozwiązanie. chwyty z twardej gumy zapewniają bezproblemową jazdę przez dwa sezony.... coraz trudniej je dostać... na chwilę obecną waga wskazała 11 250 gram. sporo było zman na minus ciut na plus - w sumie bilans wyszedł pozytywny. ale... chcicę na chudnięcie mam dalej co można jeszcze? - minute super absolute na minute super mrd absolute - minus ok 150 gram - exustar epm 25 na epm 25 ti - 60 gram - koła - dt exr 1540 na tune prince/princess am - minus ok 250 gram (na mniej anorektycznych obręczach) - korba thm carbones minus ok 200 gram - dwa rocket rony 2.25 - zysk ok 100 gram - formule r 1 ? trudno powiedzieć - może ok 100 gram w sumie. w sumie nie więcej niż kilo - więc ok 10,5 całość.... ot tak sobie gdybam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Zdjęcie, zdjęcie, zdjęcie!! O wadze się nawet nie będę wypowiadał, bo mój cięższy o 1,7kg Ghost może się schować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 No wlasnie, zdjecie jakies (i to nie jedno) - bo to z pinkbike'e to juz traca myszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Tobo wrzucaj fote ptaszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Tylko tego niebieskiego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 nie mam kliszy spokojnie spokojnie - w ten weekend coś pomyślę. przypominam sobie zawsze o aparacie jak jestem już 10 km od domu.... http://www.pinkbike.com/photo/3177115/ tak to to wygląda zarzuty że znowu przy chałupie wysłucham ale mogę wzruszyć tylko raminoami - zdjęcia plenerowe dopiero gdy pojadę na jakąś dalszą wycieczkę bo na wypady wokół miasta nie biorę cyfry. jestem domatorem i już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Elegancko z tym Mańkiem. Ta srebrna korona jest taka urodziwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Tobo, że tak powiem... szacun. Kolorek ramy jest świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 No no, zacnie to wygląda, nie powiem Jedyne do czego nie umiem się przyzwyczaić to odwrotna podkowa w mańkach. Ciągle mam wrażenie, że amortyzator jest zamontowany odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 ja nie musiałem niczego przetrawić. muszę jedynie pamiętać że nie jadę do tyłu he he. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Jakkolwiek mańki mi się nie podobają to tutaj wygląda super. Ten błyszczący lakier nieźle do ramy pasuje. Ogólnie urokliwie, urokliwie Co tam za sztyca jest obecnie wpakowana? KCNC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Cóż mogę powiedzieć...Brzyyyyyyydal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 tak to jest 350tka 31,6 kcnc. albo sztyca spuchła albo gniazdo ramy się skurczyło bo wchodzi z duużym oporem.... szkoda że manitou zrezygnowało z niebieskich minute. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 a moźe mały myk pod 11 kilo?.... opony czynią cuda.... będe wiedział za dwa dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 czyżbyś chciał założyć opony od kolarzówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Wystarczą rocket rony 2.25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Oby ten rower działał lepiej niż wygląda O gustach się nie dyskutuje, klasyczny lekki rower opływający w euro, dolce jeny i peeleny. Nie wiem co mam chwalić, chyba właściciela, że wydał tyle na rower aby ważył tyle ile obecnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.