kopaczus Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Jakby miałem rower z takim skokiem tyłu to by wrzuciłem EXC 150 Tobo, kup taki i opowiedz czy fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 zakup foxa co do oferowanej jakości pracy jest jak zakup markowego samochodu - kupujesz i wiesz czego sie spodziewać. a dt? nie wydam 3 tysięcy na wielką niewiadomą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 nabyłem dziś w szklarskiej zaciski dartmoor bolt-on. za 20 zl roznica w wadze w stosunku do xtr'a - 50 gram. stosunek cena/waga - rewelacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2008 od zakupu roweru nastąpiło kilka mniejszych lub większych zmian. podyktowane były głownie chęcią jeszcze większej redukcji masy całości. zaciski kół: z klasycznych z dźwignią na imbusowe. róznica w wadze 50 gram zacisk sztycy: z klasycznego na taki ze śrubą zysk 40 gram dętki: 2x 60 gram opona przednia: conti mk ss z 2.4 na 2,2 zysk ok 90 gram kaseta: zysk 50 gram pedały exustar model bazowy: zysk 190 gram korba: zysk 80 gram. w sumie to mniej wiecej ok 600 gram czyli rower powinien schudnąć do 11,5 killograma. w planie jeszcze zmiana hamulcow i kół, ewentualnie drugiego mk ss 2.2 na tyl. kola ciut ciezsze od tych co byly. do jedenastu kilo nie zejde ale waga i tak jest satysfakcjonujaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 3 Września 2008 Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Co to za dętki, że takie lekkie? Flyweight waży 90-95g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 3 Września 2008 Udostępnij Napisano 3 Września 2008 2x -60 gram w stosunku do poprzednich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 3 Września 2008 Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Dałbyś jakąś nową fotkę z fox-em z przodu Bo ten Revelation to mi wizualnie od początku nie pasował Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2008 detki nie waza tyle - podalem zysk wagowy w stosunku do wczesniej uzywanych. co do zdjecia to czekam na kola - wtedy zrobie fotke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2008 rower był się zważyc. waga pokazała 11.2 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 8 Września 2008 Udostępnij Napisano 8 Września 2008 To już waga z nowymi kołami czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2008 tak jesli okaze sie ze przyszloroczne schwalbe rocket rony są pelnowymiarowymi oponami terenowymi nie jakimis pseudooponami to staną się moją własnościa. tak samo jeśli sprawdzą sie pedaly exustara. te trzy zakupy nie zmienią potencjału roweru bo tego nie zamierzam zrobic. wg mnie waga osiągnie wtedy 10.9. aha - obecny zestaw: rama: ibis mojo rozmiar L tłumik: fox float rp 23 widelec: fox float 32 rl kierownica: truvativ carbon riserbar mostek: boplight stery: cane creek is 1 rogi: pro sztyca: kcnc ti pro lite siodlo: fizik alliante kola: dt swiss xr 1540 zaciski do kół: dartmoor bolt - on korba: xtr 2008 kaseta: xtr 2008 przerzutka tył: sram x-0 średni wózek przerzutka przód: shimano xtr łańcuch: shim xtr hamulce: formula oro k24 dętki: schwalbe opony: cont mountain king ss 2.2/2.4 pedaly: exustar zacisk siodla: kalloy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 8 Września 2008 Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Nieźle...A mój sztywniak waży koło 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 8 Września 2008 Udostępnij Napisano 8 Września 2008 No to super lekko jak na taki rower. Prawie jak Scott Genius LTD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2008 mozna oczywiscie zalozyc widelec dt 150 gram lzejszy, czy wyzszy model kol gotowcow dt, wsadzic opony 1,9 ktore sa wlasciwie oponami do mtb itd. tylko wtedy rower nie bedzie tak funkcjonalny jak teraz. granica w ramach alll mountain mysle to ok 10.5. obecne inwestycje są jednak bardzo satysfakcjonujace i juz i tak kosztowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 8 Września 2008 Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Kiedy jakaś aktualizacja fotków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2008 postaram sie jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igl4k Napisano 8 Września 2008 Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Rower piękny. Komponenty wygląd i ta waga. Po prostu cudo. Gratulacje takiej maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2008 aha - jeszcze jedno: rower wizualnie sttracił "zęby" - głównie z powodu srebrnych obręczy. ale odzyskuje je natychmiast gdy sie na niego wsiadzie i jedzie. prosze tez o modyfikacje tytulu tematu - w kwestii wagi. dlaczego uzytkownicy nie mogą juz tego zmeniać sami?.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 8 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2008 http://www.light-bikes.de/eng/2008/06/11/i...-it-seduce-you/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 9 Września 2008 Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Ladny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 9 Września 2008 Udostępnij Napisano 9 Września 2008 "waga pokazała 11.2 kg " , ten z light-bikes.de kupa kasy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2008 pokazany w linku mojo zyskuje na wadze ramy z tlumikiem, minimalnie lzejsze są kola. wg mnie waga wynosi ok 11,5 kilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 9 Września 2008 Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam. Mój Ibis waży około 11 kg, ale faktycznie każdy kolejny gram to już niezły wydatek, ale warto, rower wyszedł super. I cieszę się że Tobo zdecydowałeś się na MOJO myślę, że nie żałujesz.... Pozdrowionko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2008 zważyłem drugi raz rower - tym razem na wiszącej wadze wędkarskiej. wynik to 11480 co jest wynikiem bardziej wiarygodnym bo nie za bardzo wychodzilo mi z sumy zredukowanych wag czesci ze jest prawie kilo mniej. tak wiec realny wynik koncowy to 11.2 serwer pinkbike wpuścił mnie w końcu z łaską wielką http://www.pinkbike.com/photo/2455721/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 9 Września 2008 Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Fox'y może i działają super, ale ich kolorystyka zupełnie do mnie nie przemawia. Dobrze, że mnie na nie nie stać, mam problem rozwiązany Te srebrne obręcze faktycznie wyglądają średnio co z resztą sam zauważyłeś. I ten XTR jeszcze psuje całokształt swoim mdłym designem. Już XT jest dużo ładniejsze. No, ale o gustach się nie dyskutuje, a maszyna i tak jest niesamowita. Bałbym się tylko na tym jeździć bo mam tendencje do nagłych przypływów adrenaliny, których obawiam się, że taka rama mogłaby nie znieść. Nie koniecznie podczas jazdy, ale jakiejś gleby... Ty już ciut starszy jesteś to wybór takiej maszynki całkiem uzasadniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.