zabiel17 Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 a no to fajnie, wiem już jak wyglądasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 26 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 jak na małym blacie się zachowuje zawieszenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 nie ma zjawiska kopania - przynajmniej do tej pory go nie zauwazylem. choc wlasciwie nawet gdyby bylo to nie bylbym w stanie go dostrzec - bardzo wiele podjazdow wczesniej pokonywanych na malej tarczy pojechalem ostatnio na środkowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 27 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 kiedy właśnie wielkość tarczy nie ma aż tak wielkiego wpływu na zauważenie i/lub występowanie ww zjawiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 ma. marin na malej tarczy wierzgal jak dziki konik - nawet jesli nie bylo to zauwazalne w czasie jazdy. zawiecha ibisa nie reaguje odbiciem korb ani na malej ani na pozostalych tarczach dzis pierwsza dluzsza wycieczka. spostrzezenia: 1. rower bardzo lekko podjezdza. bardzo czesto mala tarcza nie jest potrzebna 2. jest zwrotny, duzo zwrotniejszy niz poprzednik 3. zawieszenie dziala wzorowo. swietna trakcja, nie podbija na nierownosciach, nie daje uczucia ociezalosci w czasie podjazdow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 "zawieszenie dziala wzorowo." co masz obecnie zamontowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 to co stanartowo jest w tych ramach - fox rp23. mialem foxa w innej ramie i nie widzialem az tak kolosalnej roznicy w dzialaniu miedzy poszczegolnymi tlumikami wiec zakladam ze jest to zasluga zawieszenia ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 a z przodu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 z przodu bedzie fox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Tobo a co z poisonkiem zrobiłeś/zrobisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 poison na 99% ma juz nowego tatusia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 ale obecnie co masz z przodu fox 36 czy rs ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 fox 3 poszedł z poisonem. na razie z przodu jest revelation. w czwartek bedzie fox 32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 no to czekam na opinie z fox-em jak przyjdzie paczka i pojezdzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 30 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ramą piękna, o kolrze dyskutować nie będę gdzie i za ile można takie dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 takie? ramy? rowery? koszt ramy w stanach to 2000 dolarów, ze wszystkimi kosztami dostawy do polski ok 6-6,5 tys zł. cena w niemczech chyba 2700 euro czyli ok 9 tys. calość była w baardzo ekonomicznej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 30 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Wygląda dosyć ładnie, przede wszystkim oryginalnie. Jednak jedna sprawa wydaje mi sie zupełnym nieporozumieniem- ten koszyczek na bidon... Rozumiem, ze budowa rama wymusza zainstalowanie do w jakimś dziwnym miejscu, ale dla mnie to ogromny minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 to zdjecie zrobione po tym jak rower praktycznie przyszedl do mnie. nie uzywam bidonow od kilku lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 małe zmiany: - zamiast sztycy pz racing - kcnc ti pro lite - zamiast revelationa - fox float rl. dzis pierwszy właściwie pełnokrwisty wypad w teren. niesamowite jak on podjeżdża... odbyłem wypad znaną mi trasą. w żadnym względzie poprzednie rowery nie maja możliwości równać sie z obecnym. najwieksza róznica widoczna jest na podjazdach. depnięcie w korby a on startuje jak wystrzelony z katapulty - bez wzgledu jakie podłoze i kąt nachylenie ma miejsce ruszenia się. tam gdzie na poprzednim miałem już limit poczucia równowagi i brak zapasu rozbujania się tu jeszcze i jednego i drugiego mam wiele. na zjazdach jest stabilny i zwrotny za razem, nie mam wrażenia że zrobi mi niespodzianke. jestem bardzo zadowolony. zobaczymy co przyniesie inny widelec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 A czym w końcu zabezpieczyłeś ramę? Jeśli w ogóle już zabezpieczyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Potwierdzam Tobo na tej maszynie łyka podjazdy jak cyborg jakiś A sprzęcicho na żywo jest piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Jeszcze inny widelec ? Ta wspaniała praca to wina zawieszenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 zabezpieczenie jest na razie połowiczne i prowizoryczne. rower idzie pod górę jak przecinak - poison ze swoimi 14 kilo był słoniowatym mułem. revelation jest fajny - zobaczymy co potrafi fox. na razie tylko go zamontowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Tobo Float jest stworzony do tego roweru choc sporo ludzi widzi też miejsce na DT, ale opinie rożniste co od tego drugiego... Obnizanie zawiechy nie jest potrzebne przy tej ramce(np Talas) a 140mm to optimum, choc faktem jest że sporo ludzi jeżdzi na 160mm.. IBIS JEST ZAJ>>>> TO FAKT :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 To czekam na jazdę z fox-em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.