Mendoza Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 siema Tobo, masz jakieś narzekania na aerozine? Właśnie zamówiłem w USA i wiem tylko że jest lekka, fajna i lubię się rozkręcać Masz jakieś uwagi bądź patenty? Jeźli tak, to bardzo pięknie Cię bejtam byś się podzielił. serdecznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryszniok Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 W dziale testy Tobo napisał całkiem obszerny test tej korby - poszukaj i miłej lektury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 zbliża się wiosna, zwyczajowo czas zmian, przeobrażeń i.... nabierania linii bo by się światu smuklej pokazać można było zamysł jest następujący ibis mojo -> ibis mojo sl fox rp23 -> dt carbon dt xr 1540 -> dt/ztr aerozine -> thm? przy dobrym wietrze 9,7.... będzie baaardzo szybki.... cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 11 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 On (a raczej ty na nim) to już w tej chwili jesteś bardzo szybki. W lipcu Cię ledwo samochodem mogliśmy z siwym dogonić I mówiłeś jakiś czas temu, że w związku z tym, że szlaki w nowej ojczyźnie jakby bardziej kamieniste, to dasz spokój z lajtowaniem. Czy to chodziło tylko o gumki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 ... widocznie ja muszę wybierać szlaki a nie szlaki mnie rower jest na tyle przyjemny że szkoda go spaskudzić na ciężko. potencjał jeszcze jest, więc czemu go nie zbadać? zobaczymy co wynika z opcji lefciakowej - pytanie na ile podane wagi są danymi dla widelca z rurą sterową. z kółek też można jeszcze coś wycisnąć.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 No to parę linków dla Ciebie: http://www.cannondale.com/gbr/eng/Products/Gear/Gear-Tools/Headshok/ - tu wybierzesz odpowiedni model. http://www.headshok.it/ - włoska firma która serwisuje, tuninguje i sprzedaje lefciaki. Mają też takie szpeje jak np. karbonowe lock-outy. http://www.eighty-aid.com/index.php?id=2&L=1 - tuning i sprzedaż lefciaków. http://www.project321.com/bike2.php - adaptery pod główki 1 1/8. Najlepiej pewnie będzie szukać okazji na ebayach wszelkiej maści. Nówki to spore koszty są. Poza tym, jakoś niedawno Cannondale zapowiedział własne adaptery, ale coś temat ucichł. Będę jeszcze szukał info na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 pytalem o ceny w sykkelsenteret, patrzylem na strone polska - cena jest ta sama. mnie chodzi o wersje 2010, najlzejsza 140tke. podawane wagi - np 1245 gram dla tego co mnie interesuje - to waga ze sterowka czy bez? orientujesz sie ile wazy sama sterowka? moge powalczyc o wage, w stosunku do obecnego widelca roznica bylaby 250 gram, jednak jesli podana masa jest BEZ sterowki to inwestycja minie sie z celem raczej... dzieki za informacje w tomacie cannona wiem ze chyba najbardziej mozna liczyc wlasnie na Ciebie co do bebechow: topowa wersja ma sprezyne solo air, wiec licencja rs... a co z tlumikiem? orientujesz sie co to za wynalazek - pbr? jak on bedzie taki sobie to dzialanie widelca ucierpi... najciekawsze wydaja sie wnetrznosci rlc, tlumik foxa i stalowa sprezyna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Ta waga jest bez sterówki. Moja sterówka waży coś 250g, z tego co pamiętam. Z tym że Ty będziesz miał inną, z racji innych sterów. Widziałem już na necie wynalazki typu karbonowe sterówki, z tym że ceny będą zaporowe. No ale jak widzę, dużo przez tą zmianę nie zyskasz Jeżeli masz konto na MTBR, dobrym źródłem jest Eliflap, facet totalnie zakręcony na punkcie odchudzania swoich Cannonów. On często ma ciekawe szpeje na sprzedaż. Na light-bike'u jest też zzaki, mam od niego fajne kółka do Scalpela. On też sporo handluje. Tłumik w Solo Air to owszem PBR, Bjarte z SS ma w swoim Rize 130, chwali to. Inna sprawa że na tym Rize robi prawie to samo co na Foesie RLC ma foxa i tytanową sprężynę, ale i tak waga 140-ki oscyluje wokół 1.5kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Sterowki do leftego robi Mattias z mtbr http://www.hellore.se/EP01.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 kobieca intuicja podpowiadała że masa obliczona po złodziejsku... no cóż... nie uważam jednak że pomysł jeszcze jest odłożony na półkę "nie do realizacji" co do innych zamian: - spróbuję (po poczytaniu na temat doświadczeń ludzi) dętek eclipse. - rama - zamiana na wersję sl - korba - kilka opcji, karbonowa na pewno, wagowo przystrzyżona - niekoniecznie. - sztyca - luxtech "zważył" sztycę wg moich podanych danych ok 170 gram, więc to źródło odpada. no ale są inni, oczywiście cenią się ale... - koła... hm, mój (zdrowo nienormalny) zamiar w tym względzie na razie pozostawiam bez szerszego dopisu rzeczone koła tolerują mase użytkownika 110 kilo więc moją 75 zniosą raczej bez bólu. przy okazji zmiany kół - tarcze, jeśli szarpać nie będą to hope kusi mnie nowa kaseta srama, ma być wersja 9sp kokpit tez ma drobny potencjał... w sumie 1,5 do 1,7 kilo, wynik koncowy ok 9 kilo no i nadal pozostanie to rower am, z warunkiem użytkowania przez łagodego turystę bez zapędów grawitacyjnych. o dalszej realizacji planu poinformuję wraz z jego postępem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 krok pierwszy poczyniony. mojo sl. kolor niebieski, ino bardziej ludzki. tytanowe śruby zawieszenia w zestawie. rama lżejsza o 300 gram. z ewentualnym zakupem dt poczekam do czerwca, wtedy kolejny raz będę w polsce... cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 ... a ktos mi mowil ze na stare lata lajtowanie mi odbilo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 no ale ja sie nie zastanawiam "gdzie jeszcze pilnik przyłożyć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 dwie opcje kol... - tune prince/cannonball sl/ ztr alpine/ sapim cx ray - waga 1247 gram, cena < 4 tys. kolejna opcja - oporowa - wazy 260 gram mniej, znosi o 25 kilo masy uzytkownika wiecej (110 kilo), toleruje naciag szprych duuuzo mocniejszy... jedyny "problem" to roznica w cenie - ponad dwukrotna... hm, ile warte jest te 260 gram? moze mnie ktos zniecheci lub zdopinguje?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Sub 1kg Fakt cena troche zwariowana ale od ax tanio nic nie ma Ten limit jest niezly 110kg na obrecz wazaca 215g!!! Jakie szprychy zalecaja do tych obreczy, bedzie ich tylko 28, ale wyglada ze obrecze sa na tyle sztywne ze wiecej nie potrzeba. Co do piast zorientuj sie w ofercie Macka, bedzie taniej, rownie dobrze i moze lzej. Aczkolwiek taki ultra lekki zestaw kolek jak dla mnie troche bedzie sie klocil ideologicznie z nielekka rama, co nie znaczy ze Cie zniechecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ja mam tylko nadzieję, że jeśli Tobo złoży takie cuś, to pojawi się z tym potem na zlocie Niemniej uważam, że takie koła w połączeniu z ramą o masie ponad 2kg i skoku 140mm to delikatnie mówiąc szaleństwo Ale każdy ma swoją wizję roweru, jako obiektu kultu, każdy modli się, jak umie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 jak dla mnie to takie koła pasują w sam raz jak się składa wygodny i hmmm... lekki(czy można to jeszcze tak nazwać?) rower do AM, do jazdy turystycznej bez szaleństw im lżej tym lepiej a skok 140mm daje większą wygodne przy większym SAGu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 przy dobieraniu kół kierowałem się: - obręcze ax mają podany powyżej limit, wg mnie 110 kilo dla jezdzca 75 kilo daje duuży zapas bezpieczeństwa - 28 szprych przy wysokich obręczach - myślę że koła będą sztywne - obręcze ztr mają mnóstwo obwarowań - masa użytkownika, siła naciągu, brak oczkowania, ciśnienie powietrza... pozostaje oczywiście kwestia ceny o której wcześniej wspominałem. nielekka rama? znajdź mi proszę lżejszą ramę am - a pomyślę o niej zamierzam pojawić się na zlocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 No wlasnie AM.... Ale jak wspomnialem, kupuj bedziesz guru ultra light kol, a jak ci sie zniepodobaja to je chetnie odkupie za polowe ceny to by nawet mnie zmobilizowalo do leftego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 niee, jak mi sie nie spodobają to wsadzę je do mieszczucha ciekawą ofertę podesłał mi francuz z jp racing - tańszą od ax lightnes jedynie o 50 gram ciezsza, tez na obręczach karbonowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 W związku z tym co pisałeś o pewnym niedopracowaniu ramy, czy nowa jest taka sama, czy są jakieś zmiany (oprócz wagi) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 mojo SL to odtłuszczona wersja mojo. karbonowy insert sztycy, miski, haki, tytanowe śruby, inna farba co do rodzaju, nie tylko koloru. z minusami można żyć. aha - spróbuje zorganizować na zlot demo days ibisa. kilka sztuk w róznych konfiguracjach - od dystrybutora ibisa na polskę byłyby zwykłe mojo, moze jakis sl i hd. oczywiście konfiguracja bardziej pancerna niz moj, bo to sprzet demu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Mobilizujesz mnie żeby przyjechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 dzis w koncu po prawie dwoch latach DOKLADNIE zważyłem ibisa w najlżejszej opcji 10,58 kg na wadze kuchennej mierzącej w gramach. troche mniej niż pokazała waga rybna w polsce. po zsumowaniu redukujących wagę komponentów wyszło ok 8,8-8,9 przy najlżejszych kołach. let's rock !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Mam nadzieję, że przegonisz Geniusa ltd by Sebastian Roth i będzie nowy, nieoficjalnie najlżejszy AM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.