Skocz do zawartości

[rower] niebieskie ptaszysko :) by tobo obecnie między 10,5 a 10,7 kg

tobo

Rekomendowane odpowiedzi

czy mam czekac na wpieprz od ktoregos z was zeby wymusic na mnie wybraną przez zakladających się opcję? :)

kurcze, co wy ze mnie robicie? :P

lis byl troszkę z przymusu - powody podalem powyżej.

zeby utrudnić wam pewnosc co do zwyciestwa w zakladzie rzuce co nieco na temat ewentualnych potencjalnych obszarow zainteresowan amortyzacyjnych. dla zwyciezcy ktory odgadnie o jaki obiekt chodzi - nagroda :)

posiadany przeze mnie cane creek tylny posiada bardzo ciekawie dzialające tlumienie: przy malutkiej amplitudzie ugiecia tlumienie jest bardzo slabe i amor pracuje jakby byl niestlumiony (powrót) przy duzym ugieciu natomiast tlumik bardzo zwalnia pochłaniając fenomenalnie przeszkodę nie podbijając tyłka.

jest to najprawdopodobniej skutek uboczny tłumienia powietrznego.

moje zainteresowanie wzbudził pewien element pewnego amortyzatora (chodzi o przód) który sprawuje się w podobny sposób.

pytanie do zakładających się: o jaki amortyzator chodzi? :)

• Mod Team

system: Noble Air

eeee.... nie... To juz ma, i na razie nie widac aby Manitou zrobilo cos extra w tym temacie, tymbardziej ze wycofalo sie kompletnie z produkcji widelcow na sprzezynie Noble Air...

To musi byc jakas totalna odjadowka i egzotyka. Jakis wynalazek zza Wielkiej Kaluzy? Tam maja kilku tunerow-budowniczych amorow/damperow. Z tego co wiem PUSH nie oferuje takiego czegos. Avalanche? A moze Elka lub Bos?

No nie wiem, nie wiem... Ale zapowiada sie interesujaco :)

Szacunek...

I.

Coś na ten wzór, z przodu Cane Creek? :)

http://www.vtt.org/article.php?id_article=31

Btw. Specjalizuje się w tym jakaś Niemiecka firma...ma nawet karbonowe modele, nazywała się chyba n G...pamięta ktoś?

Kubus18 spójrz na poprzednią stronę :), a na G... to pewnie ci o Gusic chodzi :P

Rulez znając Tobo to wszystkiego można się spodziewać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...