DAMIAN24 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ja też stawiam, że dotrwa bo mam wrażenie, że lubi Lisy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 czy mam czekac na wpieprz od ktoregos z was zeby wymusic na mnie wybraną przez zakladających się opcję? kurcze, co wy ze mnie robicie? lis byl troszkę z przymusu - powody podalem powyżej. zeby utrudnić wam pewnosc co do zwyciestwa w zakladzie rzuce co nieco na temat ewentualnych potencjalnych obszarow zainteresowan amortyzacyjnych. dla zwyciezcy ktory odgadnie o jaki obiekt chodzi - nagroda posiadany przeze mnie cane creek tylny posiada bardzo ciekawie dzialające tlumienie: przy malutkiej amplitudzie ugiecia tlumienie jest bardzo slabe i amor pracuje jakby byl niestlumiony (powrót) przy duzym ugieciu natomiast tlumik bardzo zwalnia pochłaniając fenomenalnie przeszkodę nie podbijając tyłka. jest to najprawdopodobniej skutek uboczny tłumienia powietrznego. moje zainteresowanie wzbudził pewien element pewnego amortyzatora (chodzi o przód) który sprawuje się w podobny sposób. pytanie do zakładających się: o jaki amortyzator chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 czyżby to miał byś Gusic albo Vorrat Race? albo ogólnie coś takiego http://www.parafork.de/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 nie mowie o widelcu jako takim - to na co zwrocilem uwage to element jego pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 system: Noble Air Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 system: Noble Air eeee.... nie... To juz ma, i na razie nie widac aby Manitou zrobilo cos extra w tym temacie, tymbardziej ze wycofalo sie kompletnie z produkcji widelcow na sprzezynie Noble Air... To musi byc jakas totalna odjadowka i egzotyka. Jakis wynalazek zza Wielkiej Kaluzy? Tam maja kilku tunerow-budowniczych amorow/damperow. Z tego co wiem PUSH nie oferuje takiego czegos. Avalanche? A moze Elka lub Bos? No nie wiem, nie wiem... Ale zapowiada sie interesujaco Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 robią to dwie firmy - jedna malutka ale amor oceniany zacnie. druga to gigant ale w tym temacie nowicjusz no moze nie calkowicie ale jesli chodzi o przod - to nowicjusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 nie zauważyłem, ze juz doszły dwie odpowiedzi i moja ma się nijak do nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 widze ze gdybania idą w niewłaściwą strone. prosze zwrocic uwage o jaki element mi przy cane creeku chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Jest jakiś Brytyjski widelec jednogoleniowy, ale wyparowł mi z głowy (że tak zrymuję), ale pewnie nie o ten chodzi, on tylko nie nurkuje przy hamowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 magura coś kombinowała z takimi damperami więc może teraz poszła w amory przednie ale nie mam pojęcia co to może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 hmmm.... No to ja strzelam New Velvet z X-Fusion'a, bo jak mi sie zdawa ma wlasnie powietrzne tlumienie. Tak przynajmniej wyczytalem z ich strony... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 A może jakiś wynalazek Kindshock ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 no jakoś ciężko mi uwierzyć, żeby Tobo myślał nad wynalazkami Kindshocka , toż to masochizm musiałby być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Coś na ten wzór, z przodu Cane Creek? http://www.vtt.org/article.php?id_article=31 Btw. Specjalizuje się w tym jakaś Niemiecka firma...ma nawet karbonowe modele, nazywała się chyba n G...pamięta ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ... poza tym jesli nie ma czegos super utajnionego to KS ma tylko widelczyki o symbolicznym ekhem... ugieciu. Nic mi sie w oczy nie rzucilo i niczego sobie nie przypominam z wrzutek z Interbike czy innych targow... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Taki by se wstawił i był by cool http://www.kindshock.com.cn/en/products.asp?fid=67&fid2=&id=698 Ivan , przypomnij mi ten Angolski jednogoleniowy widelec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Coś na ten wzór, z przodu Cane Creek? http://www.vtt.org/article.php?id_article=31 Btw. Specjalizuje się w tym jakaś Niemiecka firma...ma nawet karbonowe modele, nazywała się chyba n G...pamięta ktoś? Kubus18 spójrz na poprzednią stronę , a na G... to pewnie ci o Gusic chodzi Rulez znając Tobo to wszystkiego można się spodziewać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Ivan , przypomnij mi ten Angolski jednogoleniowy widelec ehhhh ta skleroza... Sam nie moge dziada wydlubac z zakamarkow mozgu Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Kubus18 spójrz na poprzednią stronę , a na G... to pewnie ci o Gusic chodzi Już sobie przypomniałem...German:A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Znalazłem jeszcze to (Angola nie mogę sobie przypomnieć) : http://www.german-a.de/german-a/xcite.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Hehe Rulez ubiegłem Cię jakieś 10 sekund. Ale pewnie nie to mu w głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Znalazłem jeszcze to (Angola nie mogę sobie przypomnieć) : http://www.german-a.de/german-a/xcite.html Tiaaaa... I to bedzie wlasnie to... Tobo sie kiedys via GG spuszczal na ten wynalazek. No i pozamiatane. Ja ide spac bo jutro praca czeka Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 napisalem ze to patent uzywany przez jednego malego producenta w jego jednym (tylnym) produkcie. drugi producent stosuje to rozwiazanie w jednym damperze i na 2010 rok w sporej ilosci przednich amorkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ehhhh ta skleroza... Sam nie moge dziada wydlubac z zakamarkow mozgu Szacunek... I. Za dużo masła, Panowie? Use Sub Anti-Dive - http://www.use1.com/products/sub_anti/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.