kopaczus Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Pedały i sztyca na pewno do wymiany, albo sztyca do tuningu Ten amor jakoś szybko przechodzi przez cały skok! Oponki masz dobre, może na jesień jakieś SuperTacky? No ale i tak na większości tej traski to kwestia odpuszczenia hampli i wczucia się we "floł". Na początku też się tam męczyłem, ale z każdym następnym razem jest coraz lepiej i coraz szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Czyli Rundemanen zaliczony? Jak dobrze poszukać to da się znaleźć coś bardziej lajtowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2009 obecnie uczyniłem z roweru all mountain rower miejski zamiast opon góralskich zapodałem mieszczuchowate semislicki - przednia kenda tylna innova. rozmiar 1,95 ale gabarytowo większe niż wiele opon 2,1 super rower na dojazdy do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 10 Września 2009 Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Trochę o zawieszeniu http://www.pinkbike.com/news/Ibis-Mojo-Review-2009.html . Popatrzcie na tego pomarańczowego na samym dole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2009 co do zawieszenia: - producent moze sobie pisac co chce - tylko niewiele ma to wspolnego z rzeczywistoscią. z wyłączoną platformą zawieszenie buja - nawet jesli trzymam się ustawień cisnienia zgodnych z zaleceniami producenta. - zawieszenie ibisa cierpi na odbicie pedałow. zjawisko to na szczescie w czasie jazdy nie jest wyczuwalne, więc nie upośledza efektywnosci pedałowania. - zawieszenie w mojo z foxem floatem rp23 sprawia wrazenie bardzo maratonskiego - to znaczy roweru z wiele krotszym skokiem niz deklarowane 140 mm. wplywa na to w sposob drastyczny ustawienie fabryczne kompresji (tak gdybam) w tlumiku foxa przygotowanym przez firmę fox do ramy mojo. to tyle co do czarów "seksu na kołach" a co do roweru: z mieszczucha znowu stał się rowerem am: zaimplantowałem opone maxxis high roller 2,5 (super na tutejsze warunki jesli znajde czas by jezdzic w terenie ), z tyłu znalazła sie ponownie opona rocket ron 2,4. to dlatego ze obecnie dojezdzam do pracy drugim rowerem ktory mam od mniej wiecej 2 tygodni. ... w miejscowym sklepie rowerowym wiszą kola stan's ztr + american classic + tytanowe szprychy.... waga 1200 gram... hm.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Nie boisz się takiej wagi kół w swoim AM? Widzę, że w swoim bike-u to amorki zmieniasz częściej niż kapeluszeB) A i czemu takie ustawienie opon? Nie lepiej na odwrót? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2009 a czego mam sie bac? ro ro 2,4 evo wazy 510 gramow - tyle co naprawde dobra opona innego producenta o duzo mniejszej szerokosci. a maxxis - no coz, opona jak opona - jej wlasciwosci jezdne rekompensują nadwagę. co do konfiguracji montazowej opon - nad tanczącym tylem moge zapanowac a nad przodem - nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 30 Września 2009 Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Fakt faktem na dobrych amortyzatorach lekkie koła tak nie cierpią, więc można troche z wagą zlecieć... nie to co w HT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 30 Września 2009 Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Jedynym problemem mogą być wyciągające się tytanowe szprychy, zysk wagowy na nich uzyskany na pewno nie zrekompensuje wymiany nypli co sezon ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 30 Września 2009 Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Kto bogatemu zabroni? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2009 w grudniu implant ninerowy ibis dostanie foxa 29 120 rlc w wersji na zwykla oś, oponę maxxis ardent/bontrager/wtb weirwolf plus koło. skoro rama toleruje widelce ze skokiem 160 mm a obecny maniutek ma 115 to mysle ze nie skopię geometrii roweru. z foxem sie znamy i wiem czego sie po nim spodziewać - z używanych przeze mnie widelcow am fox byl najwszechstronniejszy. rower utyje jakieś 600 gram jednak nie wpłynie to na uciazliwość korzystania z niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Czyli co przód 29" a tył 26"? Da się na tym jeździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Tu możesz zerknąć na takiego "cudaka"... http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=541045 Choć chyba wolałbym poczekać na 29..., może w przyszłym roku bo na razie Ibis ma w planach Mojo HD..., chyba bym się obawiał, że rama jednak dostanie w kość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 ibis dostanie foxa 29 120 rlc W Manitou Mineta 140 mm 26" mz 515 mm a 120 mm 29" ma 530 mm + wyższe koło - czyli wychodzi dobrze 160 mm 26". Czyli co przód 29" a tył 26"? Da się na tym jeździć? W sztywniaku bez problemu vide Ivan, jednak Ivan poszedł w odwrotnym kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Tu możesz zerknąć na takiego "cudaka"... http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=541045 Choć chyba wolałbym poczekać na 29..., może w przyszłym roku bo na razie Ibis ma w planach Mojo HD..., chyba bym się obawiał, że rama jednak dostanie w kość... nie wiem dlaczego rama mialaby dostac w kosc - tym bardziej ze ibis rekomenduje rower do enduro z widelcem 160 mm. i jakos na mtbr nie ma masowych informacji o pekajacych ibisach. a u mnie? (i gdybam u ciebie ) to juz prawie na pewno nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Jedynym dylematem to może nie rama, a bardziej stery zintegrowane i sama główka, bo jakoś mam takie przeczucie że to jest "słaby" punkt, ale pewnie to tylko moje "czarnowidzenie"..., choć samo rozwiązanie ciekawe i coraz więcej producentów zaczyna produkować ramy pod takie rozwiązanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 2 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Tobo moglbys napisac cos na temat tych exustarow ? przebieg, trwalosc, praca etc. Troche kusza mnie te pedaly, ale nie wiem czy sie nie zawiode po przejsciu z xtr'ow. Aczkolwiek sluzylyby w rowerze startowym ( przebieg okolo 3000 km / sezon ) wiec moze jednak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 temat exustarów jest jako osobny w dziale testy. zawarte tam spostrzeżenia są zgodne z tym co jest tez w moich. najprawdopodobniej nie dociągnąłem do momentu wyluzowania korpusy dostały w dupeczkę i mają podobne blizny jak na zdjeciach w temacie. systematycznie odkręca mi się jedna nakrętka - zatyczka pedału. mam też wrażenie że cierpią na lekki klekot zatrzask - blok. wybierając jakość wybrałbym xtr'y wybierając wage - exu. mysle ze wydając na pedaly tyle pieniedzy trzeba sie liczyc z ich problematycznoscia i koniecznoscią zaradzenia na to jakos np w postaci ich wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 A tak "ap ropo" te tytanowe szprychy. Ile ważą i ile kosztują ? i gdzie takie można dostać w PL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 lis, opony i dętki trafiły w końcu w moje ręce. biały fox jest interesujący wizualnie - w suchym teście regulacje działają jak trzeba - z floatem się trochę znam. opony - ardent maxxisa i weirwolf wtb - trudno cokolwiek powiedziec. weirwolf sprawia wrazenie opony o bardzo wysokim profilu, ale szerokości deklarowanej 2,55 to on na pewno nie ma. dętki to kendy lite dedykowane do duzego kola mtb. w nastepny poniedzialek pierwsza przejazdzka na nowym sprzecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 tobo jak możesz to wrzuć jakieś foty nowego nabytku założonego do roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/31811d3dbde4f9ef.html era 69era nadeszla fakty w skrócie: nie podzielam szału uzytkownikow ninerow co do rewolucji jaka nastepuje po przesiadce na duze kolo. amor + kolo + opona + dętka = 1,2 kilo wiecej. wnioski o szkodliwosci wysnuje za jakis czas jak sie uda pojezdzic. wszelkie komentarze mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 ale paskuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 nie podzielam szału uzytkownikow ninerow co do rewolucji jaka nastepuje po przesiadce na duze kolo. Bo masz tylko pół ninera Nie na żartuję, sam ten nie podzielam ich zachwytów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Klaniam, No zgrabnie Ci wyszedl kolego ten mieszaniec. O wiele ladniejszy nizli ten "czarnuch" z MTBR'u. Waga... Cokolwiek by nie sugerowali Ewangielisci Wielkiej Kichy to jednak nie da sie tego przeoczyc. Porownalem wlasnie w pelni ogumione dotychczasowe tyle kolko i zdobyczna wieka kiche. 1840 gram w zderzeniu z 2520 gram daje duuuzo do myslenia... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.