Skocz do zawartości

[rower] niebieskie ptaszysko :) by tobo obecnie między 10,5 a 10,7 kg

tobo

Rekomendowane odpowiedzi

nie widzę strat w jakości pracy w stosunku do xtr'a. jest tak samo cicha, zmiany przełożen odbywają sie bez problemów.

tarcze scrub to 145 dolców sztuka.... :blink: mmm soczysta cena. 1000 zeta za parę z wysyłką... niee podziękuję. :P

tak sobie pomyślałem że....

santa cruz blur xc carbon - 1800 gram - z foxem. z dt 1700 gram...

manitou minute r7 mrd absolute 1300 gram...

koła ztr/tune princess, prince 1250 gram...

korba thm 550 gram...

opony ro ro 2,1 780 gram....

tarcze formuli 200 gram...

kierownica easton monkey sl 135 gram....

wyszło mi pi razy drzwi że taki full może ważyć poniżej 9 kilo....

kysz, kysz, trzeba odpędzić takie myśli.... ;)

• 2 tygodnie później...

ptak - wskutek braku dwóch opon 2,25 (ktoś się nie bał i mi na zlocie oponę zaj... ;) - nie będe z tego powodu podcinał sobie żył) jeździł przez pewnien czas na kombinacji 2.4 przód i 2,25 tył.

odczucie jest jednoznaczne - opona 2,4 poza wagą - ma tylko same plusy w stosunku do 2,25: wysokość bieżnika, szerokośc, trakcja, objętość ogólnie, ochrona przed przebiciami.

dwa dni temu zanabyłem drugą sztuke 2,4 do pary, w sumie niecałe 200 gram więcej a właściwości jezdne o niebo lepsze.

• 4 tygodnie później...

tak - poważna. emigracyjna :)

co do r1 - ja mam wersję detaliczną czyli czarną ze srebrnymi dźwigniami.

są dużo lżejsze od k24 i od puro - kilkanaście gram to niby nie jest dużo ale trzeba mieć na uwadze że formule i tak już były od dawna lekkie.

w działaniu są takie jak potrzebuję by były hamulce: mocne, bezproblemowe, przewidywalne.

ubytek masy wynika przede wszystkim z duzej interwencji w wygląd i kształt korpusu i samej dźwigni. zacisk sprawia wrażenie bardzo solidnego więc pewnie nie na nim przećwiczono możliwości oskubania tych hamulców z masy.

dźwignie są ciut bardziej podatne niż w oro - jednak odbywa się to wszystko w ramach normalnej pracy.

minusem jest też stosunkowo niewielka dostepność zamienników klocków,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...